Gå til innhold

Jente søker hjelp :-)


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skal oppgradere Pcen og har kommet til følgende alternativer

 

ENTEN:

Intel Pentium 4 2.0 GHz Boxed PC400 Socket PGA478, 512kB ""Northwood"

Asus P4S533L Socket478/533Mhz P4 Hovedk. SIS645DX,ATA/133,Audio,LAN, ATX, DDR RAM

Standard 256MB PC2700 DDR SDRAM 184pins 333Mhz

Seagate Barracuda 80 GB

 

ELLER:

AMD Athlon XP 2000

ASUS A7V333 KT333 5PCI 1AGP 3DDR-DIMM USB2 Audio SocketA ATX,

(Evt.: MSI KT3 ULTRA2-B)

Silent Twin kjøler

Standard 256MB PC2700 DDR SDRAM 184pins 333Mhz

Seagate Barracuda 80 GB

 

Til begge har jeg tenkt meg en 340 W strømforsyning.

 

Tror ikke det er store prismessige forskjeller. I hvert fall ikke av betydning?

 

Trenger jeg overhodet ikke ekstra vifter til P4? Jeg har ikke tenkt å overklokke (ennå i hvert fall). Støyer den mefølgende viften til P4? Jeg vil gjerne ha det hele så stille som mulig.

 

Pcen skal brukes til noe koding og spilling, men også musikk og film.

 

Hvis noen har andre bedre (?) forslag mottas det med takk. Behøver jeg å kjøpe egne kabler av noe slag?

 

Har tenkt på 512 MB RAM, men er det noe stort poeng å kjøpe en brikke nå i stedet for å ønske meg en ytterligere senere?

 

Har kun et standard VGA kort (evt. et gammelt Rage kort), men skjermkort må bli juleønsket...

 

Har tenkt å bestille etter helga, så setter pris på snarlig tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til koding(programmering) er PC'en mer enn god nok. Musikk kan også spilles på enhver maskin.

De ALLER fleste nyere spill krever derimot et "nyere" grafikkort, og divX filmer vil nok gjerne

ha noen MB på skjermkortet ditt. 512 MB Ram ville jeg uansett kjøpt da dette avlaster harddisken din MYE. Nå skal det da sies at 256 MB Ram "holder" på de fleste av dagens spill... Det spørs veldig på hvilken innstilling du har. Hvis det ikke gjør deg noe at PC'en av og til stopper opp ørlite grann for å hente data fra harddisken din, (hakker litt i spill) holder det med 256mb ram. MEN jeg ville heller kjøpt (og HAR kjøpt :smile:) 512 MB Ram. Har selv en Athlon XP 1800+ prosessor og er fornøyd med den, men den trenger god kjøling. Folk sier pentium 4 går adskillig kaldere, men dette vet jeg ikke da jeg aldri har hatt en p4 prosessor. Lykke til :smile:

Lenke til kommentar

pgr av at det amd oppsettet er raskere en det intel du har valgt...

 

du har satt en p4 med 400 fbs, og den er ikke så rask som de med 533...

 

men hvis du har tenkt til og se filmer eller spille spill vil ikke et rage kort klare det...

 

ville heller gått ned på de andre speccs og kjøpt et billig skjermkort, alt fra et gf2 kort og oppover vil gjøre deg istand til og spille de fleste spill og til og se filmer, men rage kortet er helt ubrukelig i gl(har feature men har får ca 30 fps i quake2, har hatt det selv en gang i tiden :razz: )

 

hvis du i det hele tatt klarer og starte filmer vil det hakke helt latterlig og ikke til og se på...

Lenke til kommentar

Hadde du vært meg, ville du gjort noen små justeringer i oppsettet :smile:

 

Valget mitt hadde enkelt vært P4 oppsettet, IKKE fordi amd er dårlig. Men fordi du kan få en P4 til den prisen istede.

 

Jeg hadde heller kjøpt følgende:

 

Asus P4GE-V/L Hovedkort S478/533, 333DDR

istedefor ditt valg av hk. Ok, det koster 500,- mer. Men det er siste "skrik" og vil være en bedre investering kontra et såpass "gammelt 645DX som du har valgt.

 

Det er heller aldri å forakte litt ekstra luftgjennomstrømning i kabinettet. 2 stk 19db papstvifter er meget lydløse. Selv er Boxed versjon av p4 kun 20db.

 

Du trenger ingen nye kabler fordi IDE, floppy osv følger med i esken til HK, bare pass på at psu støtter Atx 2.03 (den spesialkontakten til P4 12v)

 

Valget er vel ganske klart i mine øyne. Gå for P4 systemet, men bytt ut hk.

 

Har du et såpass gammelt skjermkort, hadde jeg vurdert et Gf3 kort o.l som du får billig brukt. Du kjøper heller ikke "mindre" enn 512mb ram, er bare fordeler med litt ekstra ram.

 

Lykke til :smile:

Lenke til kommentar

Hjelp, jeg skal ha ny PC » » Jente søker hjelp :smile: :lol: Sure...

jaja,,anyway AMD varianten ser grei ut men er ikke XP2000 "bare 1,8 ghz"? tror du får mere mhz fra Intel, MEN jeg _personlig_ ville tatt AMD varianten, gidder ikke å forklare hvorfor for da blir Intel's "armyboys" her på forumet så grinete :roll::lol:

Lenke til kommentar

Vel, i den tidligere posten min begrunnet jeg jo hvorfor hun burde velge AMD. Og det er pris OG ytelse. Kan ikke se at det skulle være noen fordeler med å betale mer for å få mindre..

 

Det er mulig du ikke har vært inne i gamet så lenge, men AMD XP2000+ denger rett og slett møkka ut av P4 2,0 Ghz. Sånn er det bare og det har blitt bevist i en lang rekke tester.

 

Og ja, det stemmer at xp2000+ har en lavere hastighet enn P4. Faktisk så har XP2000+ bare 1,66 Ghz. Men la deg ikke lure av det, en AMD XP1700+ (på 1,46 Ghz)tangerer P4 2,0 Ghz, og XP2000+ er langt over. At det i tillegg er billigere kan vel heller ikke skade?

 

Intel selger seg mye på sitt navn og rykte som markedsleder. Denne luksusen har ikke AMD, og må derfor ha en mer aggressiv prispolitikk. AMD har skapt høyere trykk på utviklingen av cpu'er pga konkurransen, og man må regne med at hadde det ikke vært for dem hadde vi idag sittet med langt sløvere cpu'er.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: tilstad på 2002-10-23 00:44 ]

Lenke til kommentar

Hadde definitivt gått for p4 da jeg har hatt mange maskiner med begge systemer og er best fornøyd med det,det blir ikke noe billigere med amd for da må du kjøpe vifte og kjøler i tillegg+ att du da må ha vifter i kabinettet.Når det gjelder hk ville jeg ha sett på 845 pe kortene disse er utrolig stabile og det siste på markede,jeg kjører med ett fra msi og det får du for under 1000.-

Lenke til kommentar

Hvis jeg velger AMD, bør jeg har Asus eller MSI Hk? Og hva slags kjøler (som bør være nesten lydløs) duger til MSI kortet? Skjønner ikke at det er så forskjell i pris jeg. AMD koster rundt 900 og kjøleren 400. P4 koster 1500. Det er jo bare to hundre kroner. Ikke noe å basere valget på synes jeg.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 00:24, skrev Sjiraff:

Men AMD versjonen er altså bedre selv om den har lavere GB? Arg, disse valgene...


 

Hør, det har ikke så stor betydning for deg, i henhold til det du oppgir. Du slipper unna med mindre vifte og mindre viftestøy med en P4, men må betale mer.

 

Hvis du synes det er vanskelig, finn fram en mynt og ta best av 5. :wink:

Lenke til kommentar

Pris og ytelse; AMD, har nettopp kjøpt et lignende system (se signatur) og er godt fornøyd med det, bortsett fra en ting: Støy! Tror (viktig, TROR) det hadde blitt litt stillere om jeg hadde gått for et P4-system, det trenger ikke så mye kjølong som en XP-prosessor. En annen ting er om du vil oppgradere det senere, vet ikke hvordan det er med hovedkort og senere kompabilitet, det er gjerne noe du bør sjekke. Sist men ikke minst bør du gå for 512 mb ram, det er i mine øyne mye viktigere enn hvilken prosessor du velger...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...