Maroder_S 1 Report post Posted July 27, 2006 Ingen vil ha tam og livløs brus, særlig ikke på LAN-party. Vi sjekker ut to ulike innretninger som bevarer friskheten i kullsyreholdige drikker. Les mer Quote Share this post Link to post
huf 26 Report post Posted July 27, 2006 Rett og slett genialt for dei som drikk brusa si sakte. Eg er ikkje ein av dei, men kjenner mange som skal få seg denne i bursdagspresang. Quote Share this post Link to post
Turgon 228 Report post Posted July 27, 2006 Morsom test. Har lenge lurt på om disse fizzkeeperne faktisk fungerte, og nå vet jeg det:) Quote Share this post Link to post
Øsse 2 Report post Posted July 27, 2006 (edited) Slik jeg forstod det fjerner man disse som en vanlig kork hvis man skal drikke av brusen => for hver gang en drikker av brusflaskene vil jo litt CO2 lekke uansett. Det beste hadde vært en innrenting som bare ville slippe brusen ut (noe som egentlig ikke er mulig), evt. hindre i luft å slippe ut helt til en setter munnen på tuten. Da tror jeg en ville fått et tilnærmet perfekt resultat. Min "idè" passer jo lite hvis man vil drikke fra glass, men hvem gjør det på LAN uansett? Edited July 27, 2006 by øsse87 Quote Share this post Link to post
Simen1 41914 Report post Posted July 27, 2006 Hvis vi derimot kunne sprøytet ren oksygen inn i flaskene etter hver slurk, ville karbondioksiden holdt seg i væsken. Hvordan får du dette til å stemme? Er det ikke CO2 man bør pumpe inn for å opprettholde det kjemiske likevektstrykket mellom CO2 løst i brusen og CO2 i gassvolumet over brusoverflata? Ellers er det en vesentlig faktor jeg trolig har oversett når jeg leste: Hva var temperaturen på brusen før og under testen? Quote Share this post Link to post
Kjekssjokolade 2 Report post Posted July 27, 2006 Jeg har en slik Pomp and Pour sak, den har jeg hatt en veldi god stund nå, tror den var helt ny på Microplex.no, da jeg bare måtte teste den. Funker ganske bra den ja, men jeg har visst mistet den, finner den ikke. Husker et lan da vi hadde mange av de standard typen, pumpet som faen, rista å skaut :!: Quote Share this post Link to post
Kveite 0 Report post Posted July 27, 2006 Haha! ja, om en skulle prQve A drikke mens en fremdeles opprettholdt trykket i flasken ville jo spruten ha stAtt Som f.eks et sugerQr ned i brusen mener du? Spruten ville stAtt en meter rett opp Quote Share this post Link to post
Øsse 2 Report post Posted July 27, 2006 Hvis vi derimot kunne sprøytet ren oksygen inn i flaskene etter hver slurk, ville karbondioksiden holdt seg i væsken. Hvordan får du dette til å stemme? Er det ikke CO2 man bør pumpe inn for å opprettholde det kjemiske likevektstrykket mellom CO2 løst i brusen og CO2 i gassvolumet over brusoverflata? 6566876[/snapback] Stemmer det Quote Share this post Link to post
kindings 0 Report post Posted July 27, 2006 (edited) Hvis vi derimot kunne sprøytet ren oksygen inn i flaskene etter hver slurk, ville karbondioksiden holdt seg i væsken. Hvordan får du dette til å stemme? Er det ikke CO2 man bør pumpe inn for å opprettholde det kjemiske likevektstrykket mellom CO2 løst i brusen og CO2 i gassvolumet over brusoverflata? Ellers er det en vesentlig faktor jeg trolig har oversett når jeg leste: Hva var temperaturen på brusen før og under testen? 6566876[/snapback] Poenget er vel at å pumpe inn CO2 ville vært noe "trøblete", dvs dersom man beholder ett overtrykk i flasken så vil CO2'en i brusen "sive" ut litt saktere? Alternativet er at man lager en dings som bruker CO2 patroner, har en pumpe til sykkelen som bruker slike, svært effetivt dersom man punkterer i felten og trenger mye trykk raskt Tror det standard patroner som man også bruker i andre sammenhenger, så kanskje man kunne brukt dem i denne sammenheng også? Problemet er selvsagt prisen, mener å huske at hver patron koster ca 20kroner, så enten må de var en stund(minst 3-4 1,5liters flasker?) eller så kan man like greit kjøpe flere brusflasker og heller tømme ut brusen når det ikke er mer futt igjen? Edited July 27, 2006 by kindings Quote Share this post Link to post
<Iversen> 0 Report post Posted July 27, 2006 burker for the win! alltid god og kjempekald Quote Share this post Link to post
Simen1 41914 Report post Posted July 27, 2006 Poenget er vel at å pumpe inn CO2 ville vært noe "trøblete", dvs dersom man beholder ett overtrykk i flasken så vil CO2'en i brusen "sive" ut litt saktere?6567002[/snapback] Totaltrykket i gassen over brusen spiller ingen rolle for likevekten og dermed innholdet av oppløst CO2. Det er kun partialtrykket av CO2 som inngår i likevektsuttrykket. En CO2-patron er et godt forslag, men som du sier bør de nok være billigere eller vare lengre for at det skal være lønnsomt. Litt større CO2-patroner brukt til gammeldagse brusmaskiner (for hjemmebruk) er nok mye mer økonomiske med tanke på hvor mye CO2 man får for pengene. Egentlig er det litt synd at prisen på saft og brusekstrakter har steget så enormt og prisen på brus bare har blitt lavere sånn at brusmaskiner ikke lengre er lønnsomt og har gått helt av moten. Quote Share this post Link to post
SiRious 2 Report post Posted July 27, 2006 har hatt veldig løst på en brusmaskin.. de funker fett, og det er kjekt å ha på en sødag når man er fri for brus, og ikke bor i nærheten av noen fomr for butikk.. har opplevd det flere ganger. + at man får altid fersk brus Quote Share this post Link to post
DidzisK 16 Report post Posted July 27, 2006 (edited) Slik jeg forstod det fjerner man disse som en vanlig kork hvis man skal drikke av brusen => for hver gang en drikker av brusflaskene vil jo litt CO2 lekke uansett. Det beste hadde vært en innrenting som bare ville slippe brusen ut (noe som egentlig ikke er mulig), evt. hindre i luft å slippe ut helt til en setter munnen på tuten. Da tror jeg en ville fått et tilnærmet perfekt resultat. Min "idè" passer jo lite hvis man vil drikke fra glass, men hvem gjør det på LAN uansett? 6566859[/snapback] Jeg tenkte på nesten det samme. For et perfekt resultat trenger man et rør som går helt til bunnen av flasken, kombinert med kran og pumpe, slik at man alltid får brus fra bunnen av flasken og samtidig får mulighet til å pumpe opp trykket i flasken. Nesten på lik linje med øltappekran man får kjøpt for 20-liters øldunk. Da må man drikke fra et glass, men brusen blir best. Edit: ølkran, ikke ålkran Edited July 27, 2006 by DidzisK Quote Share this post Link to post
Sneakydecoy 0 Report post Posted July 27, 2006 (edited) Bare vær forsiktig med den hvite sier jeg.. jeg åpnet flasken uten og trekke den man pumper med helt ut. Toppen sprakk og hele dingsen kom flygende ut og laget hakk i taket skal være glad jeg ikke pekte den på meg selv. Men så pumpet jeg så mye luft i som jeg kunne og da.. Har prøvd begge, og den svarte greier ikke og pumpe like mye luft i som den andre, så den svarte er værtfall den tryggeste Edited July 27, 2006 by Sneakydecoy Quote Share this post Link to post
Feynman 579 Report post Posted July 27, 2006 Hvis vi derimot kunne sprøytet ren oksygen inn i flaskene etter hver slurk, ville karbondioksiden holdt seg i væsken.Hvordan får du dette til å stemme? Er det ikke CO2 man bør pumpe inn for å opprettholde det kjemiske likevektstrykket mellom CO2 løst i brusen og CO2 i gassvolumet over brusoverflata?6566876[/snapback] Spørs om jeg ville vært på LAN-party om hvert medlem hadde med seg beholder med ren oksygen som de drev og pumpet ut. Quote Share this post Link to post
Maroder_S 1 Report post Posted July 27, 2006 Ellers er det en vesentlig faktor jeg trolig har oversett når jeg leste: Hva var temperaturen på brusen før og under testen? 6566876[/snapback] Temperaturen var 4-5 grader, dvs. kjøleskapstemperatur. Quote Share this post Link to post
MrLee 1041 Report post Posted July 27, 2006 feil feil feil... man bruker ikke en fizzkeeper!! Poenget er å drikke colaen så raskt at kullsyra ikke får tid til å forsvinne uansett! duh! Quote Share this post Link to post
Tjohei 1 Report post Posted July 27, 2006 Bare vær forsiktig med den hvite sier jeg.. jeg åpnet flasken uten og trekke den man pumper med helt ut. Toppen sprakk og hele dingsen kom flygende ut og laget hakk i taket skal være glad jeg ikke pekte den på meg selv.Men så pumpet jeg så mye luft i som jeg kunne og da.. 6567331[/snapback] Haha. Akkurat det samme skjedde med meg også. Bare at jeg ikke hadde pumpet inn så mye trykk. Likevel gikk hele 'keepern i taket som en champagnekork på speed og skremte vettet av både meg og hele familien. Vil også anbefale den svarte... Av sikkerhetsmessige årsaker... Quote Share this post Link to post
kindings 0 Report post Posted July 27, 2006 Poenget er vel at å pumpe inn CO2 ville vært noe "trøblete", dvs dersom man beholder ett overtrykk i flasken så vil CO2'en i brusen "sive" ut litt saktere?6567002[/snapback] Totaltrykket i gassen over brusen spiller ingen rolle for likevekten og dermed innholdet av oppløst CO2. Det er kun partialtrykket av CO2 som inngår i likevektsuttrykket. CO2 andelen i luft er vel litt for liten til at det betyr noe, så poenget her må være å ha en kork som er så tett som mulig? Erfaringen med den samme CO2 pumpe er at jeg må etterfylle oftere med kun CO2 enn med vanlig luftblanding. Quote Share this post Link to post
Quintero 3 Report post Posted July 27, 2006 Jeg har begge utgavene, og må si at "Pump & Pour" er min klare favoritt. Den er mer praktisk fordi man slipper å skru den av og på for hvert glass, og pumpen virker også endel bedre. Den hvite kan man nærmest pumpe på i det uendelige, uten noen særlig effekt (kanskje jeg fikk et uheldig eksemplar). Jeg mener også at pumpingen i begge tilfeller tar ganske lang tid, så det er ikke så ofte det virkelig er verdt å bruke disse. Men det er greit å ha en liggende når man vil at halvfulle flasker skal være drikkende dagen etter. Quote Share this post Link to post