Gå til innhold

Sneakydecoy

Medlemmer
  • Innlegg

    214
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sneakydecoy

  1. Men man bør nå kanskje ikke rulle solide kobberledere rundt tangen.. De knekker vel ganske fort, om de blir bøyet mye på. Tok en test allikevel nå. Var ikke noe problem å få tangen rundt løkkene, uten og sku av noe. Den ene tangen går ned til 2A, så den ser små endringer. Det var ikke noe strøm som gikk igjennom nå, så da er ikke ledningen til mitt bruk. Om den er i bruk på andre siden vil nå vise seg senere, når de dukker opp.
  2. Jepp, har to "clamp meters" her, å vet hvordan de fungerer. Sikringsskapet har jeg derimot ikke mye lyst til å stikke ting i. Sett det uten dekslet før. Har ikke kompetanse til dette, bare småelektronikk på lav DC. Har ikke stort behov for det heller da jeg vil se hvor mange watt som er over mitt eget forbruk uansett, om det nå bare kan komme folk dit igjen, så jeg kan følge med. Det er derimot en ledning nevnt tidligere som kan måles slik uten å gå i skapet, siden den har en splitter som forlenger kabelen på veggen. Hadde fått klemmen rundt en av løkkene der, uten å demontere noe. Det er denne som ser ut til å gå rett mot en av rommene på andre siden, men ikke inn igjen. Må ta sikringen da, men det er samme kurs som PC, så jeg har ikke giddet å prøve enda. Kan gjøre det når jeg flytter det tekniske utstyret på en annen kurs som jeg vet kun går langs mine vegger. Da kan jeg ta sikringene som hører til de som går igjennom veggen bak når som helst. Deler av bygget er eldre enn 1945. Leiligheten er kanskje 20-30år.
  3. Mitt totalforbruk med panelovner (1400w og 350w) på, er meget stabilt rundt 2kW. En bereder ville stikket seg ut noe voldsomt på grafen, da det hadde blitt rundt dobbelt forbruk når den er på. Simulerte nettopp en bereder på 2kW med varmluftspistol i 10 minutter, å den var meget lett og se, på slutten av bildet. Toppen på 6kW var når jeg testet med vannkoker og airfryer på samme kurs, men da gikk sikringen. Duppen til venstre er da jeg skrudde av varmen i en time. Forbruket blir forresten logget ca hvert andre sekund, å den er 10 dager lang som standard. Bildet er to dager. Helt stille i det siste. Har fått vite at det er to bedrifter som bruker rommene bak, men en av de jobber i Nordsjøen, så han kan være borte ganske lenge. Tror det er usannsynlig at huseier er klar over om det er ekstra ting koblet på mine kurser. De har ryddet opp i lignende saker i resten av bygget før, så de skal være greie å snakke med. Nå er jeg derimot på autismespekteret, så konfrontasjoner er ikke akkurat min beste evne..
  4. Vi får nå se etter hvert om det var total bom, eller snakk om større mengder strøm i året, brukt av andre. Det vil nok ta noen dager, kanskje noen uker til å få sterkere mønster på dette. Blir det klart, så er huseier neste. Går ikke dit med bare en større hendelse. Har laget en automasjon nå som utløser dersom totalforbruket går over 500W, men bare dersom begge ovnene er i av-fasen. Disse 3 kravene kommer ikke til å bli møtt av noe i leiligheten med mindre jeg bruker kjøkkenutstyr. Ovnene blir da slått av i en halvtime, slik at jeg slipper støyen de setter på grafen. Det gjør det lettere og se andre ting. En annen automasjon sørger for at ovnene ikke blir av for lenge, dersom systemet restarter etter de blir skrudd av.
  5. Måleren står i gangen. Det er ikke noe ekstra brytere, om det er det du tenker på? Gangen var felles oppgang til andre leiligheter før. Etter leiligheten ble bygd så er det bare denne som har tilgang. Det er ingen stikkontakter her. Kun et taklys som er koblet til mitt skap. Dette blir ikke lenger brukt etter jeg satte opp en smartpære med lang ledning fra soverom. Lysbryteren til taklyset er av, så det trekker ingenting. At man kan lese watt rett på måleren var jeg ikke klar over. Har nå gjort dette og funnet ut at tallene lest av Pow-U enheten er identisk med tallet på måler. Det burde nå egentlig forventes, da det er dette som er hensikten med HAN-porten. Med mindre det er noe galt med selve måleren eller Pow-U kortet, så er da forbruket 100% korrekt. Ok. Mente at den sto lengre på når alt skal varmes opp på en gang. Når vannet er varmt så sitter den vel ikke der og brenner 2kW kontinuerlig? Uansett så hadde en bereder vært svært lett og se på forbruket, så det ser ikke ut som at det er en på mine kurser. - Har ikke så mye mer info enda. Venter på at de skal dukke opp igjen. De bråker ganske mye for tiden. Snakket om kasting av ting, så det kan hende bedriften er på tur ut av bygget, eller har mye rydding på gang. Slo oppvarming å lys av i en time i dag for å se om det var noen andre variasjoner i totalforbruket. Her var det meget stabilt rundt 150W (se bilde). Det eneste som varierer litt er PC utstyret (rundt 100W uten skjerm på), og kjøleskap (max 80W i drift). Ovner, PC, og forgreneren med kjøleskap, micro, og noen småting har smartplugger med energimåling. Alt blir logget i Home Assistant. Det eneste i leiligheten som jeg ikke vet separat forbruk på, er småting som ruter, modem, og noen småting på standby. Jeg vet derimot at det bruker rundt 50-60 watt til sammen. Legger ved et par bilder så dere kan se hva det egentlig er jeg ser på. Det ene bildet viser den første registreringen jeg la merke til på 835W. Ovner og lys var av, så hvis jeg trekker fra pc og alt av standby utstyr, og antar at kjøleskapet var på nedkjøling, så er det fortsatt over 500W som ble brukt av ukjent utstyr, og dette kun når det var folk på andre siden. Merket også hvor skapet er. Tre av ledningene går rett fra skapet, igjennom veggen til høyre mot hallen. En av de kommer ut igjen på soverom (blått), splittes til leilighet (stikk og lys), og går også igjennom veggen til høyre igjen. Denne kommer ikke tilbake. Ledning 2 kommer tilbake på min side, på andre siden av døren til hallen, i midten av veggen, og går til badet over. Den tredje kommer også ut på soverom og går kun til taklyset på min side (denne har 15A sikring og tykk kabel, så den er lett og se). Resten av de to ledningene går på utsiden av mine innervegger. En er til komfyr, og den andre til stikk og lys. --- Det andre bildet er 1-times testen tidligere i dag. Dette er forbruk på alt utenom lys og varme. En bereder hadde vel dukket opp på denne tiden? Så ikke noen økning etter en dusj heller.
  6. Det er ikke umulig.. Har aldri påstått full kontroll. Jeg har jo selv sagt at det må registreres mer tydelige tegn over tid for å være sikker på at dette skjer. Lagde kanskje posten litt tidlig. HAN-måleren i sikringsskapet har jeg hatt i knapt en uke. Jeg kan derimot ikke se noen grunn til at disse ledningene skal gå igjennom den veggen. En av ledningene går ut, og så inn igjen knapt en meter bort på samme vegg. Ingen grunn til det, med mindre den er tilkoblet noe. Varmtvannstank har jeg tenkt på. Den er faktisk ikke i leiligheten.. Det er flere leiligheter på samme tank i dette bygget, å den sitter ganske langt unna i andre etasje. Det kan ta over et minutt før vannet blir varmt. Blir også kaldt i dusjen hvis noen tapper vann. Kan vise seg å være litt hykleri fra min side, da jeg vet ikke hvor mange som er påkoblet tanken, eller hvem som betaler for den. Kan være en annen leilighet. Kan være huseier. Kan være delt med flere. Kan godt hende at jeg betaler strøm for bedriften, å noen andre betaler vann for meg. Hvor ofte går en varmtvannstank av og på? Og hvor mye strøm trekker de? Edit: Fant det på Elvia sine sider. I gjennomsnitt: 60 prosent går til oppvarming 15-20 prosent til varmtvann 15 prosent til elektriske apparater 10 prosent til belysning De bruker vanligvis 1500-2000W i starten, men hvor mye trekker de i når de er oppvarmet?
  7. Hm.. Har nå funnet ut av flere ting; Gikk rundt med kraftig vannkoker for å sette belastning på ledningene, slik at jeg kunne se med varmekamera hvilke ledninger som går hvor. Merkelappen på sikring 3 og 4 var feil, å måtte bytte plass. Kurs 3,4,5 går ut, eller via hallen og tilbake. Nr. 4 går dit fra to forskjellige rom (gang og soverom). Det er antagelig da 4 ledninger som kan være i bruk på andre siden.. Dette er via mine kurser, som alle er i bruk av meg. Det er ikke en separat sikring til bruk utenfor leilighet. Det står heller ikke noe i kursoversikten om det er noe påkoblet utenfor. Ledningen som går fra soverommet til hallen er koblet til en splitter (som ikke splitter noe, men forlenger), så på denne er det enkelt å koble til en ledning, slik at strømmen kan måles. Har utstyr til dette. Denne ledningen kommer ikke tilbake noe sted i leiligheten. Leiligheten er slik fordi den ble bygd om fra en bedrift for mange år siden tror jeg. Dette er den eneste leiligheten i første etasje. Den er såpass dårlig nå at den bør rives når jeg blir mer heldig med budrunder å flytter. Den har også et alvorlig radon problem som jeg har kontroll på selv, men gjetter på at det er i hele første etasje, inkludert bedriftene, men det er nå en helt annen sak. Var noe aktivitet på andre siden i dag også. Registrerte en liten økning på 100-150W som jeg tviler på kommer fra meg. Har nå mistanke om at ledningene går til to forskjellige rom på andre siden. Skal høre med noen andre i bygget som har mer kunnskap om lover og regler. De kjenner også mer til både bygget og huseier.
  8. Må nok vente litt for å se om jeg får flere solide tegn til at dette faktisk skjer. Akkurat nå så er det ganske sjeldent det er folk der. Kan også få elektriker til å koble ut disse ekstra ledningene, helst på huseiers regning, men da bør det kanskje vites hva som kobles ut, i tilfelle det er noe viktig. Flere sikringer er også bare 10A, så denne ekstra belastningen gjør at leiligheten tåler mindre. En 15A kurs tror jeg har bare et taklys tilkoblet... Når det ble montert smartmåler for flere år siden, så sa elektrikeren at det var veldig mye rart i dette bygget. Rart det ikke ble nevnt disse ekstra ledningene.
  9. Det er minst 3 forskjellige bedrifter som har leid, eller kanskje eid plassen, inkludert folk med kunnskap til å gjøre endringer på strømnettet selv. Tror det er et snekkerfirma som bruker plassen til lager nå.
  10. Som jeg redigerte inn, så er det ikke umulig at det er en bedrift selv som har koblet seg på med vilje. Kan hende det var koblet ut når jeg begynte å betale strøm, som noen da koblet inn igjen senere. Det har vært mange episoder tidligere der strømmen min ble tatt uten varsel når det ble arbeidet med strømmen på andre siden, så jeg vil nok anta at de var fult klar over hvor ledningene kommer fra..
  11. Har ikke nok ikke tilgang til det. Hallen er ganske stor, og det er små rom mellom (altså; yttervegg - leilighet - hul vegg - små rom - vegg - hall) tror jeg. Tror ikke jeg kan se noe. Jeg kan derimot gjøre dette når det er folk der. Da vil de antagelig si noe om hva som foregår.. Det er også en dør dit, men den er sperret på begge sider, å har muligens alarm. Edit. En risiko med å gjøre dette når det er folk der, er dersom de har tjuvkoblet seg på med vilje, så kan de finne på å koble ut utstyret, slik at det ikke er noe å dokumentere.
  12. Driver en del med hjemmeautomasjon for tiden. Kjøpte en "Pow-U" nylig. Dette er en dings som kobles på HAN-porten i strømmåleren, som da viser forbruk rett fra skapet. En av grunnene jeg kjøpte denne, var at jeg fikk en mistanke om at det er ting utenfor leiligheten som er koblet på mitt skap. Det er et par ledninger som går igjennom veggene, som ikke kommer tilbake andre steder. Det ser nå ut som at dette stemmer. Det er en slags verkstedhall eller lager på andre siden av veggen. Når det var folk på andre siden sist, så registrerte jeg et totalforbruk på ca 800W, hvor bare rundt 150W var mitt utstyr (koblet ut varmeovner å lys). Det vil antagelig si at det er en varmeovn, å kanskje lys påkoblet mitt skap, som jeg da har betalt for i ukjent tid. Økningen forsvant når de dro igjen. Mulig en kurs som går igjennom en lysbryter. Totalforbruket til den lille leiligheten er på rundt 9000kWt i året. Vet ikke om dette er mye. Strømmen var inkludert i leien før (mulig pga. dette ekstra utstyret), men har betalt strøm i nesten 10 år. Om dette utstyret utenfor har vært tilkoblet hele tiden så kan det vel være snakk om en del penger? Så langt har jeg bare registrert en hendelse, men jeg vil nok se flere framover, spesielt i vinter. Kan også nevne at veggen mot hallen trolig ikke inneholder isolasjon, da jeg hører folk svært godt på min side. Veggen høres hul ut. Det kan kanskje delvis forklare høyt strømbruk. Hva burde jeg gjøre her? Kanskje få en elektriker til å dokumentere hva som er tilkoblet? Trenger jeg advokat? Har jeg krav på tilbakebetaling? Det blir kanskje vanskelig å regne ut strømmen de har brukt, da det har vært forskjellige bedrifter over årene som har leid hallen som tilhører firmaet som eier hele bygget. Det er mange leiligheter og 4-5 bedrifter i bygget. Bygget ble også solgt en gang. Nå er det et eiendomsfirma som eier det.
×
×
  • Opprett ny...