Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man må da få låv til å neve sider her på forumet uten at noen skal tro det er snikreklame. Om det så var det er det jo bare å drite i å trykke på siden... Du kjøper da ikke alt som kommer på tven døgne rundt heller :p

 

Men i dag var det godt med kaffe når jeg kom på jobb. Var ufyslig snøvær ute og da varmer det godt å starte dagen med en god kopp med kaffe :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kikket litt på kaffekvern.no, og det viser seg at de har en kaffesort som ikke er så lett å få tak i ennå, og som er helt genial for folk som egentlig ikke liker kaffe. For den har egentlig en del til felles med te i ettersmaken, og er ikke like bitter som det man vanligvis forbinder med kaffe. Rwanda Bukonya Estate heter den, og den kan anbefales. Jeg regner med at Stockfleths også har den.

Lenke til kommentar

Rart ingen har nevnt "Odè til en kaffetrakter" enda! :)

 

O' kaffetrakter, ve og vakker!

Skjenk meg fra din mugge.

Til jubelbrus et deilig krus,

Med glodheit, giftbrun gugge.

 

På kjøkkenbenken putrer ømt

Min venn i trøtte stunder.

Gjør magen rar,

Men tanken klar,

Pris kaffebønnens under!

 

 

Er det ingen som liker Douwe Egberts her da?

de.gif

Det har blitt favoritt automatkaffen min! Går vel en 3-5 slike kopper på jobb om dagen. Ganske spesiell kaffe som har en veldig rund smak, og har veldig lite bitter ettersmak. Dette høres kanskje litt "kjærring" ut, men det er det altså IKKE! :) Tror det er friele som er importør i norge, men du får kun kjøpt den i kaffemaskinsammenheng (hvis noen har sett noe annet så si ifra!!).

 

Driver nå å sliter ut min andre moccamaster. Går for det meste i rød coop på denne. Blå coop er et godt avbrekk mens Gul coop er utmerket karskkaffe! :) Pulverkaffe er djevelens verk og jeg blir helt snål i hele kroppen etter bare èn kopp.

 

Selv om jeg drikker mye kaffe selv, har jeg en kompis som er helt ekstrem. Hjemme hos han sitter kaffelukta faktisk i veggene! Det lukter kaffe helt uti gangen når man kommer inn til han UTEN at han har trakteren på. Da snakker vi marinert :) Er alltid koselig å komme på besøk hos han :D

 

Bortsett fra douwe egberts så er rød coop kokekaffe best. Helst på svartkjel (og kanskje en liten heimertskvett oppi å) ;)

Endret av JKJK
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Sitat Wikipedia:

"Te er en naturlig koffeinkilde"

 

Noen som vet hvor mye koffein te inneholder i forhold til vanlig kaffe?

7889441[/snapback]

Det finnes ikke noe fasitsvar på det. Forskjellige typer te har forskjellig koffeininnhold. Lurer på om det er grønn te som inneholder mest. Men er ikke helt sikker. Det heter forresten tein, og ikke koffein i te. Men det er det samme greiene.

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar

Hmm etter litt googling så fant jeg ut at tein er litt annerledes enn koffein alikevel. Effekten fra tein er visstnok litt svakere, men er til gjengjeld mer langvarig. Merkelige greier, da det også står at det er samme stoff bare med forskjellige navn.

 

Fet skjorte btw

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar

@JKJK: Ser du skryter mye av coop kaffen.... Jeg synes den er ganske pregløs jeg! Kjøper ofte den grønne, fordi den er økologisk og jeg handler på prix på vei hjem fra jobb. Men når jeg er i andre butikker handler jeg gjerne Zoegas eller Evergood dark roast. Det er nam :) douwe egberts har jeg ikke forsøkt!

Lenke til kommentar
Altså, bruker fersk japansk fjellkufløte, ikke jålete norsk fløte. Er ikke soss av den grunn! :nei:

7899099[/snapback]

Fjellkufløte faktisk. Jeg bruker sånn kaffe som først spises av et dyr og så driter den det ut. Skal visstnok være verdens beste kaffe, men "produksjonsprosessen" er dog litt nasty.

Lenke til kommentar

tja... er enig at det finnes mange bedre kaffesorter enn coop kaffen. Men har en forkjærlighet for den siden jeg har vokst opp med den (drukket kaffe siden jeg var 7... likte det allerede når jeg var 3-4). Også er det en helt grei hverdagskaffe. Ikke noen overveldende smak det kan bli for mye av. Men skal jeg kose meg ekstra så går jeg som regel for forskjellige gourmettyper jeg kverner selv (dette kan være så mangt).

 

Douve egberts er som sagt litt spesiell men siden den er så rundt på smak. Men jeg liker den veldig godt.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Favorittkaffer (espresso):

 

Australian Mountain Top (espressoen Tim Wendelboe vant WBC med. Ekstremt særpreg av mørke bær med en nydelig finish - en virkelig unik espresso)

 

BSCA (Brasilian Specialty Coffee Ass.) blandingen fra 2004-2005. 2006 er enten litt "av" eller så er maskinen feiltemperert, men den har vært utrolig søt og god.

 

Java/Moccas Caffe Forte (utrolig fyldig og med godt særpreg)

 

Java/Moccas Caffe Crescendo (nydelig balansert syrlighet i forhold til kropp, ekstremt kresen på temperatur, så den er kun på sitt beste i selve kaffebaren)

 

Solberg & Hansens "Stockfleth's" blanding (forholdsvis mørk, nydelig crema, pleier alltid å bli servert fersk)

 

Ottolina Buongiorno/Classica (Selges av Temperato i Theresesgate i Oslo. Fra Italia, men alltid fersk ut av posen. Buongiorno er veldig god til melk eller som en god nesten sjokoladeaktig espresso, Classica er lysere og mer egnet til ren espresso)

 

Ellers bruker jeg en Eva Solo kaffekaraffel til "vanlig" kaffe hvor jeg foretrekker østafrikanske litt lysere kaffetyper, gjerne single origin/estate. Pleier ikke å drikke noe særlig traktekaffe, men er jeg på ferie og trenger en om morgenen går det ned ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...