Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Ettersom min gode gamle presskanne ble ødelagt her om dagen, kjøpte jeg meg en ny i går. Valgte å kjøpe en La Cafetière for 3 kopper i stedet for 1 liter ettersom jeg stort sett lager til eget forbruk. Men jeg kunne også skaffe en Bialetti til samme pris. Hvordan er kvalitetsforskjellen mellom disse merkene (har fortsatt bytterett)?

 

post-8493-0-85017000-1418556249_thumb.jpg

 

Videre vurderer jeg å kjøpe en kaffekvern (opptil 1000 kr) og en espressokoker (maks 400 kr). Noen som kan komme med noen anbefalinger her? Kvern må kunne kverne filtermalt til Moccamaster, presskanne - og espressomalt. Den lokale interiørbutikken selger forøvrig Bialetti espressokoker. Skal ha størrelse 3 kopper.

Endret av ostenxx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stort sett bare utseendeforskjeller med presskannene, så vidt jeg har merket. Liker Cafetiere sine bedre. Kaffekvern: Wilfa Nymalt får du til under tusenlappen, og er en helt kurrant hjemmekvern. Kverner ikke til espressomaskin, men til kanne går det helt fint.

 

Ok, da beholder jeg nok den. Så det var lite forskjeller mellom dem i butikk, men likte bedre at Cafetière hadde mindre plastinnslag.

 

Er det store forskjeller når det gjelder espressokokere fra disse to merkene (Cafetière vs. Bialetti)? Synes nok at Cafetière har litt penere design i lengden grunnet forskjellig farge på kokerne, men ellers så jeg liten forskjell.

 

Kan komme med en positiv melding om at under tusenlappen her betyr 490,- for Wilfa WSCG-2 som er den beste kverna til presskanne/filter/aeropress-bruk fram til en helt annen prisklasse, så vidt jeg har skjønt.

 

Skal se på den. Et lite minus at den ikke kverner til espressomaskin, men til prisen er kanskje ikke det å forvente?

 

Hvor mye høyere i pris må man gå for å få en mer raffinert kvern?

Endret av ostenxx
Lenke til kommentar

Er det noen som har testet ut Bodum sin nye pour over? Gått i Aeropress/Presskanne (+Wilfa wscg-2) de to siste årene, men til 149,- er det spennende å teste "bare fordi".

 

attachicon.gifSkjermbilde 2014-12-06 kl. 15.51.33.png

Med tanke på at prisen er latterlig lav i forhold til andre pour over må du bare teste ut den. Det skulle ikke forundre meg om den er minst like bra som alt annet på markedet.

Lenke til kommentar

 

Disse såkalte espressokokerne har et meget dårlig rykte i spesialkaffemiljøet. Ukjent av hvilken grunn så kaller vi disse greiene for Moccakokere, og den kan ikke lage espresso. Til det er temperaturen for høy og trykket for lavt. Resultatet blir noe sterkt svart og bittert! Men, det var her jeg også begynte ...

 

Hvor mye høyere i pris må man gå for å få en mer raffinert kvern?

 

Innstegkvernen kan være Rancilio Rocky. Den koster 2300 kr. men billigere er ikke å anbefale. I øyeblikket kan jeg ikke huske noen annen kvern som er så god til billigere penge. Rocky har steginstillinger deg betyr at det er lett å bytte mellom espressomalt og presskannemalt. En utmerket julegave til deg selv, og som kan tilfredsstille deg i mange år.

 

 

https://teaandcoffee.no/produktliste.asp?Produkt=Rancilio+Rocky+uten+doserer&Kategori=Elektriske+kverner

 

https://www.youtube.com/watch?v=FN6a-8aAi5g

Endret av Tobias@Kristiansand
Lenke til kommentar

Det er da ikke uten grunn vi kaller dem mokakanner. De lager ikke espresso - de lager moka. Folk kaller det espresso fordi ekstraksjonsratioen bønne->vann er ganske lik en espressomaskin, det er bare trykket som er lavere. Temperaturen er selvsagt for høy, men synes helt ærlig at moka kan være godt, jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er da ikke uten grunn vi kaller dem mokakanner. De lager ikke espresso - de lager moka. Folk kaller det espresso fordi ekstraksjonsratioen bønne->vann er ganske lik en espressomaskin, det er bare trykket som er lavere. Temperaturen er selvsagt for høy, men synes helt ærlig at moka kan være godt, jeg.

 

Ok, da har jeg lært noe nytt! Skal investere i en i morgen når jeg skal en tur til byen.

 

Må si at presskannen var svært bra, så satser på samme merke. 3 kopper størrelse er helt perfekt for en person.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvorfor skal man ikke ha den i oppvaskmaskinen Tobias? Min har vært kjørt i oppvaskmaskin nesten daglig i ca 5 år og den er fortsatt i god stand. Eneste nevneverdige "slitasje" er at den har gulnet av kaffen. Hadde jeg vasket den for hånd tipper jeg den ville vært ennå gulere siden vannet er kortere i kontakt med plasten når man håndvasker og fordi man bruker mildere vaskemiddel ved håndvask.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

I "gamledager" var det slik at gummipakninger skulle utsettes for minst mulig varme, fordi pakningene kunne tørket inn og/eller ble harde og mindre fleksibel. Moderne pakninger er kanskje av en bedre sammensetning og beholder fleksibiliteten bedre. Jeg tørr minne om at gruppepakningen på espressomaskinen tørker inn og blir "sprø" Selvfølgelig er den utsatt for langt høyere temperatur og tid.

 

Det er bra at det er gode erfaringer å vaske Aeropress i oppvaskmaskinen hver dag, men for hjemmebruk er det rett og slett unødvendig. Å skylde den under springen og bruk av en børste er tilstrekkelig. Slik enkel vask er en av salgsargumentene for Aeropress.

 

Fordi andre har mer erfaring men vask av Aeropress i oppvaskmaskinen, trekker jeg tilbake advarselen om å ikke vaske den i oppvaskmaskinen :-)

Lenke til kommentar

Eg og skyl berre heile greia i varmt vatn.

 

 

Merkar eg er litt undrande over den vesle grutmengda som hamnar i vasken. Det er naturlegvis særs lite i motsetnad til desse som kastar ut heile presskanna si oppi der, men om dette skal skje to gongar for dagen dei neste åra blir det jo ein del. Forsvinn dette i avløpa, eller legg det seg?

Endret av ZenCo
Lenke til kommentar

I forhold til data-, lyd-, tv-, foto- og biltrådene er denne tråden billig. Du kommer fryktelig langt med en kaffekvern til en femhundrelapp, en digital vekt til en hundrelapp og en Aeropress til litt under fem hundre eller en pour-over-sak til et par hundrelapper. I tillegg kommer kaffen, da, den kan jo fort bli dyr, jeg kjøpte nettopp en kvartkilo for 250,-..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...