Gå til innhold

finnes en lov om "piratkopiering"?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Som tidligere nevnt på forumet under diverse emner så brukes denne loven som det passer film, musikk og programvare selskapene.

Samme loven brukes for eksempel til å straffeforfølge folk som legger ut linker til filer som kan nedlastes så det å henvise til og faktisk nedlaste regnes idag for det samme.

Et annet spørsmål er jo hvem sine lover man skal bruke.

Hvis man sitter ved en pc i Norge og laster ned over linjer som krysser flere kontigenter og laster ned filer fra en server som er plassert på en stillehavsøy synes jeg ikke det er så logisk å automatisk bruke norske lover.

Man kan videre være veldig pirkete og si at man laster ned en serie med enere og nuller, og hvem har opphavsrett til null-tallet og ett-tallet?

Det hadde vært artig om noen seriøse domstoler gikk mer inn i dette slik at man fikk frem det absurde i disse lovene.

 

Litt på siden kan man også snakke mer om andre av Norges interressanne lover, bl.a. at Norge svært lenge forbød jesuitter i Norge og at jøder frem til svært nyere tid ikke fikk ha offentlige ledende stillinger.

Norges lover har med andre ord mye grums i seg, og lovene om piratkopiering er også bare grums som jeg mistenker er forfattet i fylla med altfor mye alkohol innenbords.

Hva lovskaperne har gjort er ihvertfall sikkert at de ikke har visst eller brydd seg med å vite...

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Tror det blir svært vanskelig å bevise når man sitter med en kopi om det er en kopi fra en plate eller film man har kjøpt selv og kastet originalen eller en man bare har kopiert.

Kopibeskyttelsen på platene skiller heller ikke om du skal ha en kopi av egen original plate eller om du kopierer av naboen.

Så enhver form for kopiering og nedlasting av materiale som ikke er til lovlig gratis nedlasting er nok forbudt slik det tolkes idag.

Det gjelder også hvis man for eksempel laster ned en sang og brenner den på en cd for å spille den i bilen.

 

En mulighet ville vært å ta vare på absolutt alle kvitteringene for alt man kjøper og sørge for at butikken skriver på navn og tittel samt tar 4 stemplede og signerte kopier slik at du kan ha en selv, en kopi i butikken, en i backup i en bankboks og en i en kontrollmappe hvis man blir kontrollert.

Dette blir selvsagt håpløst upraktisk og derfor er nok alt ulovlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...