Gå til innhold

Bill Gates slutter i Microsoft


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Joda ,firmaet vil nok bestå det,men det er ikke tvil om at en "guru" forlater sitt livsverk og at det ikke blir enkelt å fylle hans sko.

Men han fortsetter iallefall sitt arbeid med å hjelpe fattige folk/land, det er ikke småpenger han bruker heller. Hadde alle med makt/penger gjordt det samme hadde muligens verden sett bedre ut i dag .

Lenke til kommentar
Joda ,firmaet vil nok bestå det,men det er ikke tvil om at en "guru" forlater sitt livsverk og at det ikke blir enkelt å fylle hans sko.

Men han fortsetter iallefall sitt arbeid med å hjelpe fattige folk/land, det er ikke småpenger han bruker heller. Hadde alle med makt/penger gjordt det samme hadde muligens verden sett bedre ut i dag .

6317905[/snapback]

 

Enig. Nei det var vell ikke små penger, mener han ga fra seg hele sin formue?

Ingen tvil om at dette er bra mann.

Lenke til kommentar

Jeg husker jeg leste en kronikk av en FN-medarbeider om noen møter de hadde hatt om en smittsom øyesykdom blant afrikanske barn. Bill Gates og enkelte andre "velgjørere" hadde vært til stede på et av dem. Etter presentasjonene rundt problemet kom Gates bort til FN-delegasjonen og sa: "Hvor mye ville det koste å utrydde sykdommen?" FN-folkene var vant til rikfolk som ville gi almisser for å bedre sin samvittighet, og lurte litt på hvor mye de kunne spørre etter denne gangen. En av dem sa tilslutt: "For noen millioner dollar skulle vi sikkert komme langt på vei med å hjelpe ofrene for sykdommen." Da så Bill Gates på ham, og så sa han: "Det var ikke det jeg spurte om. Hvor mye ville det koste og utrydde hele sykdommen for godt? Å vaksinere alle barn i faresonen så ingen får sykdommen mere, i tillegg til å hjelpe de som alt har fått den...?" Så garanterte han uten å blunke for hele beløpet. :thumbup:

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Det du skriver Geir.. det viser en stor mann!

 

Mange millionærer (og de som har mere enn det igjen) vill ha gitt litt for å vaksinere de som er smittet.

Men tror ikke mange ville ha spurt om hvor mye det ville ha kostet for å få fjernet det for all tid..

 

Har egentlig aldri skjønt hatet mot Bill, han er en mann som vet når han kan gjøre ting bra (for seg selv, og for andre).

 

:)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Han gjør en prisverdig innsats, og kanskje gjør han det fordi han har dårlig samvittighet. Uannsett er det en ganske uvanlig adferd for en milliardær, og takk for det.

Lenke til kommentar

Et lite historisk tilbakeblikk:

 

En helt normal liten datanerd som de fleste av oss på forumet:

billgates.jpg

 

Kunne vært hvilket som helst av oss sitt klassegjenforeningsbilde om vi fulgte 1978-moten:

microsoft.jpg

(Er overtageren Ray Ozzie med her?)

 

Nå: Kunne lignet oss selv eller våre fedre:

Bill_Picks_His_Nose-1p0f.jpg

 

Hvis man ser prisen på Office og Windows i lys av at det er en slags beskattning av de rike (oss) der mye av pengene går til humanitære formål så blir det straks litt mindre slengbemerkninger om "kapitalistiske svin". Bill er en flott kar når det kommer til veldedighet. Men det skulle også bare mangle da. Når man har penger nok til å kjøpe alt man kan ønske seg, til og med ting som dollarmillionærer ser på som vanvittig dyrt og man ganger den formuen med tusen, hva i all verden skal man vel bruke pengene på, annet enn å fordele de til der de hjelper flest mulig andre på en best mulig måte?

Lenke til kommentar

Når man har penger nok til å kjøpe alt man kan ønske seg, til og med ting som dollarmillionærer ser på som vanvittig dyrt og man ganger den formuen med tusen, hva i all verden skal man vel bruke pengene på, annet enn å fordele de til der de hjelper flest mulig andre på en best mulig måte?

6320235[/snapback]

 

Pengebinge. :thumbup:

Lenke til kommentar

Bill Gates er vel idag god for omkring 50 milliarder dollar. (På det meste hadde han dobbelt så mye.) Så da kan vi more oss med litt matematikk:

 

En dollarseddel er drøyt 15 x 6 cm, og 0,01 cm tykk. Dt vil si at en dollarseddel utgjør omtrent en cm3. Altså går det 1000 dollar på en liter. La oss si 500 dollar per liter om en han slenger dem løst i bingen slik Onkel Skrue gjør. Om Gates vekslet alle pengene sine inn i dollarsedler ville det altså fylle 100 millioner liter, eller 100 000 kubikkmeter.

 

Hvis vi tenker oss en pengebinge på størrelse med 50 meters bassenget i Frognerbadet, la oss anta at det er 15 meter bredt, så ville pengehaugen være 133 meter høy.

 

Eller hvis vi ser for oss en fotball bane på 6000 m2, ville stabelen bli omtrent 15 meter høy.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Jepp,det er ufattelige beløp en her snakker om, men uansett så er han unik når det gjelder veldedighet.

Vi ser nok av eksepler på mangemillionærer uten barn/arvinger som er så gniene at de knapt har råd til å spise og du kan forbanne deg på at treffer de på en fattig med en skorpe i hånden så napper de den til seg .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...