Gå til innhold

Lydkort + anlegg - Budsjett: 5000-10000


Anbefalte innlegg

Som sagt, kan tenke meg å bruke mellom 5000 og 10000 kroner. Utseendet har ikke så altfor mye å si, men høytalerne burde ikke være gigantiske... Subwoofern sin størrelse har ikke så mye å si. Det som teller mest er kvaliteten på lyden og muligheten til å spille høyt.

 

Trenger også et decent lydkort da det jeg har er .. uhm.. utdatert (mildt sagt)... :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah, beklager.. Selvsagt.. :)

 

Til spilling bruker jeg allerede Plantronics DSP-500 med integrert lydkort / mikrofon, som jeg er storfornøyd med. Har tidligere hatt et ålreit anlegg, men det er overtatt av min yngre bror. Pleide å skifte over på det interne lydkortet i "Sounds and Audio Devices Properties", starte Winamp og spille av musikk på høytalerne, siden bytte over til det integrerte lydkortet på DSP-500 og starte Ventrilo / WoW (eller CS). En flott løsning som jeg er storfornøyd med, bare at jeg ikke lenger har noe anlegg til å spille musikk med.

 

Så, anlegg + et nyere lydkort for å spille musikk (og også til når jeg ser film)... :)

Lenke til kommentar

Surround. 5.1 eller 7.1...

 

PC høytalere eller hi-fi.. Hm.. Si det, jeg vet ikke.. Får jeg best lyd hvis jeg investerer masse penger i et bra "PC anlegg" eller hvis jeg investerer samme sum i et mindre bra "hi-fi anlegg"? Vil ha den lyden som er best for pengene, best lyd når det gjelder musikk og film. Hvis det ene må gå på bekostning av det andre så er det musikk som er viktigst.

Lenke til kommentar
Sikker på at du ikke vil vurdere et par meget gode headphones + egen forsterker + lydkort? Er det spilling det går i?

 

Fortell litt om hva du skal bruke det til, osv :D

6303769[/snapback]

Stiller meg bak denne. Hodetelefoner :love:

 

1. Du plager ingen.

 

2. Du får veldig veldig god lyd for pengene. Mye bedre enn noe anlegg til sammenlignbar pris hvis man kun tenker kvalitet, men vær sikker på at du faktisk liker å bruke hodetelefoner. Du får heller ikke den fysiske følelsen en sub kan gi.

 

3. Posisjonering i spill skal være veldig bra med CMSS3D (mange mener det er bedre enn med 5.1 anlegg).

 

4. Til film fungerer Dolby Headphone (støttes av f.eks. Power DVD) kjempebra.

 

Syns bare det er noe å tenke på.

Lenke til kommentar

mmm... hodetelefoner har absolutt livets rett, men det er vel ærlig talt ikke det rette for denne karen. Han sier jo selv at han er villig til å legge opp til 10 000 på høytalere og forsterker og ha muligheten til å spille høyt men med god kvalitet... i 10 000 kroners klassen er det ikke noe fornuftig hodesett alternativ som kan slå hi-fi oppsett med tanke på at vedkommende ville ha mulig til film, musikk (surround) og spille høyt -- underforstått at han vil ha litt go-lyd når han har besøk.. -Ja, det finnes klart hodetelefoner som gir vannvittig lyd-kvalitet og som koster mer enn 10 000, men som sagt, føler de faller litt utenfor "mål-området" her...

...og til spørsmålet om PC-Speakers?? -Det er ikke noen diskusjon en gang! Når man går over ca. 4000 så finnes det ikke et eneste sett som kan konkurere med "hi-fi" utstyr, ikke ett eneste! (personlig mening). Fordelen med pc-speakers er at man kan få ok surround lyd til noen tusinger, ulempen er at musikk (og film) alldrig høres like bra ut som fra skikkelige forsterkere og høytalere som har litt vekt og størrelse...

 

Her følger mine personlige meninger og erfaringer, som i stor grad er farget av, vel, mine erfaringer.

 

Selv elsker jeg lyden av Denon produkter. Broderen kjøpte en kraftigere forsterker av merke .. um? kjøpt på Siba iallefall... selv om prisen var sammenlignbar, var det enorm forskjell i lyden, både når det gjaldt trykk og kvalitet.. hans Siba forsterker med 120W/kanal hørtes "trang" og "flat" ut på hans høytalere (stooore golv-høytalere).. så koblet vi inn min gammle Denon med 65W/kanal, og WOW for en forskjell! -Needless to say, så tok han sin Siba sporenstreks tilbake til Siba, fikk igjen pengene og reiste og kjøpte en Denon..

 

Hadde i mange år en Denon Receiver (nevnt over) sammen med Dali 909 høytalere (stooore gulv høytalere, hver med dobble 10" element for bass, dobble(?) elementer for mellomtone og 1 diskant-dome i hver. Personlig syntes jeg de spilte både musikk og film med overbevisning. I motsettning til Cervin Wega høytalere, så spiller de faktisk "fint", sammtidig som de kan flytte nok luft til å gjøre opplevelsen mer fysisk... hatt et par gale fester, fremdeles med min 65W receiver, hvor bassen in Antiloop fysisk fikk døra til rommet til å jobbe inn og ut.. rommet var ca. 40m^2.

 

 

Så, mitt generelle råd er: Kjøp kvalitets receiver. På denne måten kan du utvide med flere høytalere når penger/lysten er tilstede slik at du over tid kan bygge et 7.1 system.

 

Mine spesifikke og meget personlige råd er:

Oppsett 1) -så nært opp til annlegget som jeg brukte over flere år som mulig med dagens komponenter og priser:

  • Denon AVR 1706, 7x75W (kraftigere enn modellen jeg hadde og med noe nyere funksjoner, bl.a. auto-setup som justerer gain og delay til alle kanaler basert på input fra mikrofon!) Pris: 2998,-
  • DALI Concept 8 Høyttalere (Concept serien er høyere kvalitet en Blue som jeg hadde. Concept 8 har 2 8" for bass, men er i pris/størrelse den som jeg tror kommer nærmest mine Blue 909 høytalere). Pris: 6996,- (for 1 par)

Sum: ca. 10 000

Gir: et kick-ass startpunkt for et hjemmekino annlegg. Med bare 2 høytalere så vil du nok gjerne utvide over tid, men du sa offre film for musikk... Dersom du har noen gammle bord/hylle speakers liggende så kan du jo kobble de inn og bruke de som bakhøytalere.. optimalt? nei! men det er jo gratis å bruke det en har til noe bedre dykker opp!!

Med dette oppsettet står du også litt fritt til å velge, vil du ha mere trøkk, kjøp en stereo effekt forsterker og kobble pre-amp fra Receiver over til denne.. men seriøst, personlig så syntes jeg mine 2x65W til front høytalerene var mer enn trøkk nok... Eneste var i film så gjorde et godt med en billig aktiv sub for bassen.

 

Oppsett 2) Mindre fysiske høytalere, men fokus på musikk over størrelse

  • Denon AVR 1706, 7x75W (kraftigere enn modellen jeg hadde og med noe nyere funksjoner, bl.a. auto-setup som justerer gain og delay til alle kanaler basert på input fra mikrofon!) Pris: 2998,-
  • Dali Suite 1.7 Kompakt (gulv) som kan brukes til flott musikk men også film. Pris: 5996
  • Dali Concept CT Senter høyttaler Pris: 1198... ville strengt tatt valgt Dali Suite C0.7/8 som senter, men den/de koster henholdsvis 2998 og 3998 og ligger utenfor budsjett-grensa.

Sum: ca. 10200

Fordeler: tar mindre plass og inkluderer en senter-høyttaler... 5.1 surround er bare 2 gammle høytalere unna, eller en månedslønn med sparing!!

 

Oppsett 3) Fokus på PLASS og MUSIKK (ikke gulv-høytalere, og IKKE film)

  • DENON PMA-655 Integrert forsterker, 2x50W @8ohm ... personlig mener jeg fordelen med ren stereo forsterker er for liten i forhold til fleksibiliteten til en receiver.. men skulle jeg hatt en billig, er dette karen jeg ville valgt. Pris: 2998,-
  • Dali Royal Scepter For musikk elskeren som har vondt med plass, stramt budsjett og middels-stort rom.. Pris: 8496

sum: ca. 11500... for å bringe summen ned til 10 000 kan man velge høytalerens lillebror, Royal Menuett (mindre bass element) til 7496 og/eller under tvil PMA-495 forsterkeren. Personlig ville jeg nok fremdeles satset på Receiveren i de 2 foregående alternativene.

 

Oppsett 4) Budsjett surround med senter og bak høytalere (5.1)...

  • Denon AVR-1306 5x75W, ikke auto-setup. Pris: 2698 (ynkelige 300 bak storebror med auto-setup, 7.1 ++).
  • Dali Blue 2002LE God kvalitet relativt pris og størrelse. Kan brukes til både musikk og film. Bred og dynamisk høyttaler, men kan trenge sub-woffer for å gi fysisk trøkk i filmer. Pris: 2996
  • Dali Concept CT Senter høyttaler Pris: 1198...
  • Dali Blue R1000 Dedikerte bakhøytalere Pris: 2796

Sum: 9688... OBS... jeg ser mange fordeler med å bruke de 322 kronene på å oppgradere receiveren til AVR-1706 som gir 7.1 og Auto-setup.... Slik får du komplett surround pakke til 10 000... Senere kan man kjøpe ekstra høytalere og aktiv sub. Merk at "front" høytalerene i dette oppsettet, utmerket kan brukes som bakhøytalere eller "side-høytalere" i 7.1 oppsett. Så med denne pakken får man fin musikk og komplett 5.1 pakke med STORE muligheter for å oppgradere i framtiden. Foreslått oppgradering ville i første rekke vært enten aktiv sub eller større front høytalere (slik at nåværende front høytalere blir side høytalere)...

 

Merk at eventuell frakt, forsikring, høyttaler kabler etc kommer utenom 10 000 grensa... :)

 

Som vanlig, dersom man bor nær sverige kan det være en fordel å se på Hi-fi klubben i sverige og kanskje ta en dagstur over grensa.. sparer frakt, muligens billigere (så lenge man ikke tar bensin og tid inn i betratning..)..

 

 

De ulike pakkene jeg laga kan også brukes som utgangspunkt til å mikse litt selv. En fordel med å kjøpe fra en lokal hi-fi butikk er at man får ta med seg godsakene hjem, slik kan du teste de ulike oppsettene til du finner det som fungerer best for din smak... kanskje blir du stor-fornøyd og ordentlig overasket av musikk-kvaliteten til "budsjett" oppsettet og kan dermed få komplett surround med en gang, kanskje krever du litt mer og går for en av de andre pakkene, men uansett kan du ikke gå feil siden du kan ta med hjem og prøve og bytte..

 

OBS OBS OBS:

NEI jeg jobber -ikke- for hi-fi klubben og har heller ingen andre innteresser med dem. Grunnen til at jeg bare fokuserer på dem er fordi jeg Elsker lyd-kombinasjonen som Denon og Dali gir, og dette er den eneste plassen jeg hvet som selger begge!

Lenke til kommentar

Lydkort:

 

E-MU 1212M

Onkyo Wavio (begge kortene er kun for stereo)

 

Du får best lydkvalitet ved å bruke mer penger per kanal, dvs stereo.

 

Dargar har mange fine forslag. Denons (billige) produkter har en ganske lys karakter, mens Dali er mørk og litt slørete, så kombinasjonen gir en balansert lydgjengivelse.

 

Uansett, du må ikke høre på oss, du må høre på anleggene selv. Kjøp det du liker, alle har forskjellige preferanser.

Lenke til kommentar

Har selv vurdert et komplett sett (5.1) fra Dynavoice, sjekk komplett http://www.komplett.no/k/kl.asp?bn=10133. Disse høytalerene har fått utrolig mye skryt pris/kvalitet/lydmessig forhold.

 

Så gjerne en Denon avr-1705 som Dargar snakker. Jeg ville hvertfall kjøpt en med autosetup, da slipper du mye knott med innstillinger osv av hver kanal. Har lest at det kan være lurt å kjøre autosetupen er par ganger også :)

 

Si gjerne ifra hva du kjøper til slutt :)

 

Å selvfølgelig kjøp et lydkort med digital, liker optisk veldig godt selv. Oppgraderte til slik optisk på xboxen min, ble helt ypperlig lyd med mitt logitech z680 :cool:

Lenke til kommentar

Tja, kan vel slenge meg på dette.

 

Eg har ein Harman/Kardon Stereo receiver som fungerer særs bra. Så mitt tips er å kjøpe den siste modellen frå Harman/kardon, eit par høgtalarar som passar ditt bruk og budsjett, og til slutt eit OK lydkort. Det med lykort har eg ikkje peiling på, men H/K leverer bra utstyr til ein rimeleg pris.

Lenke til kommentar
Tja, kan vel slenge meg på dette.

 

Eg har ein Harman/Kardon Stereo receiver som fungerer særs bra. Så mitt tips er å kjøpe den siste modellen frå Harman/kardon, eit par høgtalarar som passar ditt bruk og budsjett, og til slutt eit OK lydkort. Det med lykort har eg ikkje peiling på, men H/K leverer bra utstyr til ein rimeleg pris.

6310965[/snapback]

 

H/K er nok litt over prisbudsjettet til OsLoFrEaK vil jeg tro. Denon avr-1705 har fin pris :)

Lenke til kommentar
De oppsettene til Dardar tror jeg blir gode, men husk for guds skyld ett lydkort med digital Utgang, helst optisk.

 

For galt å ha anlegg til 10000 og integrert lydkort.

6309511[/snapback]

 

Integrert fungerer jo det ogsa, mange som har optisk ut der ogsa..

 

Ang. Høytalere, så kan man jo om man ikke har ti tommeltotter mekke selv. finnes mange muligheter til å kjøpe kit som kommer med det man trenger, eller tegning og element så kjøper man MDF selv på den lokale byggmakker'n og snekkrer etter teginger.

 

Tror det finnes en norsk nett-butikk som spesialiserer seg på kits, men husker ikke i farten.. humm google...se det, der var den: Eltek.

 

H/K.. helt ærlig, en kompis av meg pløyde ned mange tusen mer enn hva jeg gjorde og kjøpte HK dvd og surround receiver, likte ikke lyden i hans annlegg noe særlig, men det kan seff ha hatt like så mye med høytalerene, husker desverre ikke merke på disse.. Han bytta etter et par år til en annen receiver og andre høytalere, men i mine øre så var det fremdeles langt fra det som jeg synest er "grom-lyd", nemlig kombinasjonen av Denon forsterkere og Dali høytalere... for meg er det bare noe helt magisk med den kombinasjonen. klarer ikke beskrive det bedre.. og like selvsagt som at jeg ikke kan beskrive det bedre, er det også nesten garantert at alle andre har anndre meninger om det. Lyd er noe av det mest subjektive som finnes tror jeg. :)

Lenke til kommentar

Hørte på et par Dali Concept 2 på hifiklubben, var jo helt fantastik deilig lyd. Har ikke særlig erfaringer med hifi/anlegg, men der hørte jeg virkelig god lyd. Så fetteren min kjøpte seg et par, han skal bygge ut videre i Concept serien :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...