Jump to content

radiated

Medlemmer
 • Content Count

  1522
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

About radiated

 • Birthday 08/30/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Kan iallfall svare på en ting, alle radiokanalene til Nrk er lett tilgjengelig.
 2. Sikkert fin den. En fordel med å kjøpe nytt, er at du kan kjøpe høyttalerne først og så ta de med til butikken og prøve forskjellige forsterkere. Man kan få seg en overranskelse, for det som på papiret skal fungere best er ikke alltid det som låter slik man liker. Ellers er fortsatt min anbefaling å kjøpe brukt. Hifisentralen.no er det beste stedet i Norge for kjøp av brukte stereoanlegg.
 3. Rørforsterkere er konstruert med gammeldagse radiorør i stedet for transistorer. De låter ofte mer naturlig enn iallfall billige transistorforsterkere fordi rør forvrenger lyden på en mye mer behagelig måte enn transistorer. Men du må ha mange kilo forsterker for å komme opp på 2x50w med rør, og ofte ligger ytelsen på veldig få watt. Men 10 rørwatt vil garantert trøkke mer enn et "1000w" integrert elkjøpanlegg, så det er viktig å ikke henge seg for mye opp i watt og målinger. Tradisjonelt bruker man lettdrevne høyttalere, 89 db per w og oppover med rørforsterkere, men det kan fungere fint med alle høyttalere, så det er ingenting i veien for å prøve. Selv bruker jeg notorisk tungdrevne Proac 1sc sammen med en 2x50 watt rørforsterker, og det fungerer knall. Du bør se etter en integrert forsterker, da får du alt du trenger i en boks. Sett et budsjett, og kjøp den tyngste forsterkeren du har råd. Kilo forteller mer enn Watt. Edit: Leif was here.
 4. Hei! Anbefaler en tur til bruktmarkedet på hifisentralen.no, høyttalerne du ser på er små men tungdrevne, så for å få litt lyd ut av dem trenger de mye strøm. Den fra Denon er helt ok på lave volum, men vil slite hvis du vil dra på litt innimellom. Så f.eks en NAD c329 til 1000kr, eller hvis du vil opp ett hakk en Primare i20 til 3200 kr. Forsterkere er enkel teknologi som ikke så lett går i stykker, så det er relativt trygt å kjøpe brukt. Og prisen på nytt utstyr er stort sett halvert når du går ut døra fra butikken....
 5. Med et totalt budsjett på rundt 10000 er det kanskje lurt å bruke litt mer på forsterker og litt mindre på høyttalere? Og trenger du surround? Skal du se film mer enn 50% av tiden er det kanskje verdt det, men ellers får du mye bedre lyd per krone ved å velge en enkel stereoforsterker og to høyttalere. Ta en titt her: http://www.hifisentralen.no/bruktsalg/index.php?action=forum Ved å kjøpe brukt får du lett dobbelt så bra anlegg til samme pris.
 6. radiated

  Lære cembalo?

  Hei! Det finns flere gode cembalister i Norge. Teknikken er mer lik orgel enn piano, så ofte er det organister som også spiller cembalo. Hvis du tar kontakt med en organist i nærheten kan du helt sikkert få vite hvem som er nærmeste cembalolærer. Evt kan du ta kontakt med din lokale kommunale kulturskole. Det går selvfølgelig også fint å ta timer med en pianist så lenge du er nybegynner.
 7. Det er bare tull at forsterkerne er for små i aktive høyttalere. Forsterkerne er nøye tilpasset de elementene de skal drive, og ofte er er de bygget opp med separat forsterkning for hvert element. En typisk hjemmekinoreciever er ofte spesifisert til å kunne levere bortimot 10 ganger den strømmen den maksimalt kan trekke fra lysnettet, så man kan finne ut mye mer ved å se på antall W i strømforsyningen enn i reklamen. Jeg synes det argon-systemet ser ok ut. Hvis du vil kutte subwooferen, se på Aktimate mini, koster 4500kr. Ellers er Blue Sky Exo et bra alternativ, det koster under 4000. Evt ta en tur på en musikkforretning og hør på et lite utvalg av monitorer der. Faren med å bruke monitorer, er at de ofte er laget for mest mulig nøytral lyd. Hvis du ikke nødvendigvis er ute etter det, kan det være bedre å se seg om etter noe mer hifi-orientert.
 8. For 4000 får man mye dårlige greier, og man må velge om man vil ha store, men dårlige høyttalere eller litt mindre som spiller bedre, men ikke like dypt i bassen. Men det du trengerfor å få lyd er en kilde (du bruker PCen), en forsterker og to eller flere høyttalere. Jeg anbefaler Aktimate Mini til den prisen. De koster 4500kr (du sparer 500 til...) og har alt du trenger innebygget. Forsterker, ipod-dock og høyttalere i en boks (pluss den høyre høyttaleren) For maksimal lydkvalitet fra PCen trenger du også et lydkort, det integrerte er ofte ikke helt optimalt, men en god start med bare høyttalerene. De har også subwooferutgang, så mulig å supplere med en lite sub senere hvis du føler for det.
 9. Forsikringsselskapene har statestikk på at med 4x4 er det ca 50% høyere risiko for utforkjøring. Forhjulstrekk gir deg tilbakemelding mye bedre enn 4x4, så med mindre man har direkte fremkommelighetsproblemer så er nok forhjulstrekk det sikreste i praksis. Med ESP er det ok med bakhjulstrekk også, men da har man mye dårligere fremkommelighet. Rallyteknikker synes jeg ikke hører hjemme i trafikken, jeg håper iallfall jeg slipper å møte en av dere "flinke" sjåfører i en sving.
 10. Har du flere høyttalere? Reciever gir nesten alltid dårligere lyd i stereo per krone enn en stereoforsterker, dessuten betaler man for kanskje 5 overflødige kanaler med forsterkning som man ikke bruker 90% av tiden. De aller fleste lar seg lokke av et vell av funksjoner og praktiske finesser på moderne recievere, men glemmer at støtte for HD-formater osv spiller ingen rolle for lydkvaliteten så lenge det skorter på kvaliteten på selve forsterkerdelen. Selv koser jeg meg med film med 2x50 rør-watt, og en Stello DAC koblet til blurayspilleren. Selv om jeg ikke får HD-lyd, låter det likevel bedre enn samtlige recievere med HD-lyd jeg har hørt. Uansett hva du velger, ta en prøvelytt! Og Klipsch låter ikke bra ut av eska når du kommer hjem. Mange dager med innspilling må påregnes før kantopphengene er myke nok.
 11. Jeg ville kjøpt en brukt Klasse A eller rørforsterker til Klipsch. De er svært følsomme, så man kommer langt med 10W. Kjøp en så tung forsterker som du har råd til. Antall watt teller ikke.... Antall kilo forteller litt mer om hvor solid strømforsyningen er.
 12. Hvis du har kabelTV er det vel naturlig å prøve å få internett gjennom kabel også? Hvis du lurer på priser, sjekk www.telepriser.no.
 13. Den fungerer, men det lå ikke med driver for Windows 7, kun XP og eldre.
 14. Har en skult USB-kabel trukket inni veggen mellom to etasjer, så vil prøve å få USB til å virke. Men det virker som om Thomson har fjernet alle drivere fra hjemmesiden sin. Har sett et par sider der man kan laste ned driveren (riktignok står det ikke for hvilket OS...) mot betaling, men er litt skeptisk til å bruke kredittkortet på tilfeldige sider jeg finner på google. Jeg har en her men det fungerer ikke med windows7 og jeg soke en update for wimdows7. HJELP! jeg kan prove å uploade cd for xp till zshare. Jeg bruker XP, så hvis du orker og sende filen til meg er det supert. Sender deg en PM med kontakt.
×
×
 • Create New...