Gå til innhold

Pirater - snyltere, eller bare kresne kunder?


Laster du ned? Hvis ja, hvor mye penger bruker du i året på musikk/spill/programvare/film?  

501 stemmer

  1. 1. Laster du ned? Hvis ja, hvor mye penger bruker du i året på musikk/spill/programvare/film?

    • Under 18 år, 0 kr, kjøper aldri noe.
      21
    • Under 18 år, 100-1000 kroner.
      54
    • Under 18 år, 1000-2000,-
      37
    • Under 18 år, 2000,-5000,-
      26
    • Under 18 år, mer enn 5.000,-
      13
    • Over 18 år, 0 kr, kjøper aldri noe.
      29
    • Over 18 år, 100-2000,-
      134
    • Over 18 år, 2000,-5000,-
      102
    • Over 18 år, 5000-10.000,-
      49
    • Over 18 år, mer enn 10.000 kroner.
      28
    • Driver ikke med ulovlige handlinger på nettet
      8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Over 18. Litt usikker hva jeg skulle velge, da jeg i det siste har blitt veldig filminteressert. Mao, jeg har kjøpt for over 5000 til nå i år.

 

Uansett, landet på over 10000. Da regner jeg med at filminteressen fortsetter på lik linje resten av året.

 

Og ja, jeg laster hyppig ned!

Endret av LyleScott
Lenke til kommentar

Jeg kommer innenfor [Over 18 år, 2000,-5000,-] valget. Torrents er fortsatt en av mine beste venner, hvis jeg ikke er fornøyd med prisen, betaler jeg heller ikke.

 

Man skal ikke kaste perler for svin er en allegori der betyder, at man ikke skal bruge ressourcer på folk, der ikke fortjener det.

 

Så langt kjøpt i år:

3x Kino billetter

3x Spill

2x MMO kontoer (blir ca 2x kr 80/mnd; kr 1920/året totalt)

 

~ kr 1600-1700 (på 4mnd)

 

Det spillet jeg kjøpte sist nå, Dead Space, kjøpte jeg på GameZone (som betyr Posten.no) i påsken fordi D2D ikke ville selge det til Norge. I mellomtiden før det kom i Posten, ble det lastet ned via en torrent og cracket. Føler ingen dårlig samvittighet av å gjøre det, tross alt ikke min skyld for at distributørene tror landegrensene gjelder på nettet.

Endret av Svedge
Lenke til kommentar

Inntresang poll. Ser ut som som den til en viss grad er enige med undersøkelsene gjort på området.

 

Selv så bruker jeg vel mellom 5 og 10 tusen i året eller kanskje litt mer. Laster sikkert ned for et par hundre tusen i året da, men har ikke dårlig samvittighet. Bruker så mye som jeg har råd til å bruke :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Jeg har ikke kjøpt en CD eller DVD ever. Nekter å tro den artikkelen :p

Javel, men her på forumet er du altså en del av en minoritet. De aller fleste ønsker å bidra til at produktene de liker fortsatt blir produsert. Det er vel det man kaller forbrukermakt :)

Lenke til kommentar

Om jeg skal ta med kino og konserter i tillegg til det jeg kjøper av spill og musikk kommer jeg ihvertfall godt over 5000. Om det bare er mediakjøp det er snakk om ligger jeg vel rett under 5000 tipper jeg.

 

Jeg tror det blir feil å skjære alle fildelere over en kam. Mange av oss som laster ned en del (for min del helst ting jeg ikke klarer få tak på uten ekstravagant innsats på annet vis) bruker også mye penger på mediekjøp. Det blir ikke dermed rett å si at alle fildelere derfor er moralske, kresne brukere som kjøper alt de liker. Jeg er ganske så sikker på at det finnes masser av gjerrige jævler som laster ned for harde livet, og knapt bruker ei krone. Har mange ganger fått servert at jeg er en idiot som betaler for musikk, spill og film når alt finnes "gratis" på nettet.

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Over 18 år, 5-10 000 kroner. Dette inkluderer spotify, netflix, kino og masse spill. Laster ned alle TV-serier som ikke er tilgjengelig på Netflix, og de fleste filmer. Liker jeg en film svært godt kjøper jeg den på bluray, men det er sjelden.

 

Det eneste jeg ikke er stolt av er at jeg laster ned film. Strengt tatt kunne jeg ha leiet film gjennom apple tv, eller kjøpt på bluray. (Sistnevnte er lite praktisk, jeg foretrekker å ha media tilgjengelig digitalt)

 

Er jeg ærlig med meg selv så har jeg ingen unnskyldning for at jeg laster ned filmer. Jeg har derimot opptil flere grunner til det. Den viktigste er at jeg svært sjelden liker filmene jeg ser. De jeg faktisk har forhåpninger til ser jeg på kino. Filmene jeg ender opp med laste ned er filmer jeg ofte vet eller mistenker at jeg ikke kommer til å like noe særlig. Dermed har jeg lite lyst å bruke penger på det.

 

Nedlasting av serier har jeg ingen moralske problemer med. Det er kanalene sin egen skyld at de ikke gir oss et ordentlig og rimelig priset tilbud.

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Har ingen oversikt over hvor mye jeg bruker, men det er veldig mye.

Om jeg laster ned et progam fra nettet, og finner det svært nyttig (bruker det ofte), så kjøper jeg ofte for enkelt å laste ned oppdateringer osv. Når det gjelder PC-Spill så har jeg kjøpt det meste på Steam eller Origin. Jeg har ingen oversikt over hvor mye jeg bruker i året, og tror det varierer veldig fra år til år.

 

Hadde Playstation tidligere, og kjøpte vel et nytt spill hver gang det kom et nytt og interessant spill. Der har det gått over ti tusen kroner i alle fall. Synd at spillene taper seg så mye i verdi over tid.

 

Musikk: Spotyfi. Brukt det skit-lenge, og har ikke lastet ned musikk på mange år.

 

Jeg laster ned filmer nå og da, men jeg kjøper også filmer på platekompaniet, og går ofte på kino, så jeg føler ikke jeg skylder film eller platebransjen noe.

Alle underholdnings-leverandører tjener fett på meg i alle fall. =P

Endret av turbonello
Lenke til kommentar

Hei, jeg er litt lei av å bli kalt snylter, fordi jeg kopierer filer. Jeg tror at fildelere bruker minst like mye penger på media, som andre nordmenn og dette hadde vært stilig og hatt statistikk på. Da er det jo naturlig å starte her?

 

Det handler ikke om hvor mye penger du bruker på media i forhold til folk flest, det handler om hvor mye penger du bruker på media i forhold til hva du faktisk "konsumerer".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...