Gå til innhold

Er kubuntu "synonymt" med Redhat/Mandrake?


Anbefalte innlegg

Har vært litt borti Linux nå og da og har endelig bestemt meg for å bruke det som desktop-OS.

 

Har akkurat lagt inn Kubuntu, men var ikke direkte fornøyd.

Jojo, pent, greit nok, men jeg får ikke lov til å logge inn som root (måtte sette passord på root via userGUI i kubuntu), de har ikke engang lagt med make (fikk ikke muligheten til å velge ut pakker - og de la jo ikke engang med make??

De har heller ikke lagt med GCC?

 

Er hele systemet med installasjon o.l. basert på RPM og .deb-filer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mm.. Jeg vet at det er KDE-ubuntu, men virker som hele greia er basert på at man skal gjøre minst mulig.. Er ikke lagt opp for kompilering, grei og enkel installasjon (next,next,next), men jeg føler meg litt snytt..

Tror ikke helt du har skjønt poenget med Ubuntu, målet er å være (nybegynner)brukervennlig (om Ubuntu greier det er en annen diskusjon), så ting som GCC er ikke noe brukeren skal ha bruk for.

Lenke til kommentar
Okay. :)

Lest noe sted at ubuntu satser mye på brukervennlighet og sånn, men ikke at de ikke forventer at brukeren skal ha litt teknisk innsikt. :p

Her tar du nok feil. De forventer at hvis du vil gjøre noe videre med systemet, så kan du lese på Ubuntus forum og finne ut hvordan du gjør ting.

 

Selvsagt leverer de GCC, det er bare til å bruke apt-get for å få det ned.

 

Med Ubuntu kan du gjøre akkurat så mye du vil, og root-kontoen trenger du ikke, heller. Jeg bruker den kun hvis jeg vet jeg skal gjøre en rekke kommandoer som krever root-rettigheter. Ellers bruker jeg sudo.

Prøver meg på Gentoo istedet, jeg? Virker som en finfin distro. :]

6128385[/snapback]

Lykke til, men jeg tror ikke du kommer til å lykkes med det. Prøv å lære deg GNU via (K)ubuntu før du begynner på noe mer heavy. Du bør kunne de mest brukte GNU-programmene.
Lenke til kommentar

Terminalen vil vanligvis "huske" for noen minutter at du nettopp har tastet passordet, slik at du kun trenger å oppgi passordet for den første "sudo"-en (jeg vet ikke hvor lenge) hvis du skal gjøre mange "sudo"-linjer på rad. Men du vil trenge å skrive "sudo" foran for det.

 

Alternativt så kan du jo logge inn i root-kontoen i terminalen med "su -", slik at du blir root (#) og dermed slipper å skrive alle "sudo"-ene foran.

Lenke til kommentar

Ta å installer Slackware 10.2 da serru. Den blir du nok fornøyd med. Den er litt mer heavy, men det ville du jo ha, så da er det greit nok.

Gentoo er ikke noe vits tror jeg. Kan jo hende du får det til, men tvilver litt.

Slackware er nok kanskje tingen for deg. Der følger det med alt du trenger av programvare. Vil du ha mer er det bare å oppgradere/installere nye programmer.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Mm.. Jeg vet at det er KDE-ubuntu, men virker som hele greia er basert på at man skal gjøre minst mulig.. Er ikke lagt opp for kompilering, grei og enkel installasjon (next,next,next), men jeg føler meg litt snytt..

 

Legger heller inn gentoo. :D Synd jeg sløste bort en CD på kubuntu

6128120[/snapback]

Da har du ikke brukt OS-et lenge nok, det er umulig å bedømme en linux-distro bare ved å se på installasjonen. Du kan tilpasse/sette opp ubuntu til å være akkurat så vanskelig som du selv ønsker det.
Lenke til kommentar

Sier det samme som wil: Hvis du vil ha noe mer "heavy", som du kaller det, installer heller Slackware fremfor Gentoo. Slackware er minst like raskt som Gentoo, og installasjonen er faktisk ganske enkel og nybegynnervennlig etter min mening. Eventuelt kan jeg også anbefale FreeBSD.

Lenke til kommentar

Så lenge du leser gentoo dokumentasjonen, og ikke tuller med ting som ikke står der vil det nok gå fint å installere gentoo. Selv hadde jeg 2 års erfaring med linux bak meg før jeg prøvde meg på gentoo, men kjenner flere som har fått til å legge inn gentoo som sin første distro.

Lenke til kommentar

"sudo su -" så logger du inn som root, da slipper du å taste passord for hver kommando.

"sudo passwd" for å sette root passord (som også gir deg tilgang til å logge inn som root i GDM eller SSH)

 

Det som jeg synes er genialt med ubuntu er at de nemlig ikke har med så mye "snusk" fra begynnelsen av, så man kan velge fritt som man ønsker.

I tillegg er å disable root kontoen noe av det sikreste man gjør :)

Selv så klarer jeg meg fint med "sudo su -" når jeg skal logge meg inn som root. Tar ikke så mye lengere tid å skrive. Ikke har jeg behov for å logge inn som root grafisk heller. (Hvem har egentlig det?)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...