Gå til innhold

Artifacts i x1900xt


S1rre

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg hadde en slik post tidligere, og fikk en masse svar og lærte meg en del nytt.. Men siden det ikke hjalp meg med problemet mitt så skal jeg nå prøve å lage en mer konkret post.

 

Tingen er altså at jeg får artifacts. Disse artifactene jeg får dukket ikke opp de 2 første månedene jeg brukte kortet. De kom etterhvert som jeg spilte osv. Startet med bare en par slike "rare" farger på skjermen. Som forsvinner om jeg trykker på "desktop" knappen. Men kommer fram igjen etterhvert. Og når jeg ser filmer i "full modus" Så funker det helt fint til jeg rører på musa eller taster. Da kommer det en masse artifacts fram, men forsvinner når jeg går ut av full modus, og tilbake igjen(vedlagt bilde) Og i spilling(spesieltBF2) Så får jeg artifacts ved start(Vedlagt bilde). men kan enkelt bli kvitt de ved "alt-tab".Men som sagt, kommer tilbake etter en stund. Da jeg hadde en periode med maaaaasse artifacts med en x1900xt bios så flasha jeg til nåverende x1900xtx bios. Det ble bektraktelig mye mindre artifacts(noe jeg skjønner ingen ting av, har det noe med biosen å gjøre tro?) Men de er der fortsatt..Varmen er "idle" 40-50 grader mens "load" 60-70 grader. Kortet er ikke klokket, men har vært klokket(Ikke så mye, jeg har kontrolert det). Så varmen er jeg 99% på at er ikke syndern. Har også støvsuget kakbinettet for støv. Men til ingen hjelp. Skal skjekke om hvordan det er med støv under vifta til skjermkorte(Men dette er det siste jeg vil prøve, siden garantien kan fosvinne om jeg gjør noe feil). Så konklusjonen er at jeg får artifacts, men har ingen anelse hvorfor. Scorer bare 8671 i 3dmark, noe som er litt lite i mitt spec.Men tror det har med at jeg bruker 3 rambrikker, noe som ikke er toppers for amd, men overlever med dette. Og merk som tidligere i innlegget, artifactene kom først etter ca 2 måneders forbruk. Nyeste drivere å alt, har også prøv å formatere og prøvd gamelre drivere uten hell.. Chipsett drivere osv er også oppdatert. Så om dere har noen svar/tips så kom gjerne med de. Dette er veldig surt, men anntar at det går på garantien om jeg holder kjeft om klokking osv til butikken*englefjes*. Selv om klokkingen ikek er skylden til dette.

 

Ha fortsatt en god søndag folkens, håper at å hjelpe meg ikke er til for stor bry ;)

 

Spec:

 

Skjermkort: Connect3d x1900xt 512mb

 

Minne: Twinmos x2 512 , Twinmos x1 1024

 

Hovedkort: Socket 939, nvidia nforce 4

 

PSU: 680w (ikke qtec)

 

HDD: S-ata, western digital 200gb, IDE western digital 200gb

 

CPU: Amd 3500+ 2,2 ghz

post-72342-1145795278_thumb.jpg

post-72342-1145795289_thumb.jpg

post-72342-1145795301_thumb.jpg

Endret av S1rre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hadde en i familien min med samma problem, visste seg at stock klokke frekvensene ikke stemte, så jeg innstallerte powerstrip, og fikk den til å overstyre klokke innstillingene.

 

den kjørte på 525, 420

originalt skulle den være på 500, 400

 

så det du burde gjøre er sjekke det samme, vet ikke nå hva hastighet ditt skjermkort bruker, men det kan du lett finne ut gjennom interett sia til skjermkort leverandøren

Lenke til kommentar
Takk for et hurtigt svar, jeg skal skjekke det så snart jeg kommer hjem.. hehe, sitter på at laptop nå, Så kanke skaffe nye screens før litt senere i ettermiddag. Men jeg skal prøve dette ;).. Takk

5972376[/snapback]

 

 

jeg så nå, at du sa dette skjedde først etter 2 måneders bruk, da kan det faktisk være verre enn bare dette, kan hende du må returnere skjermkortet

Lenke til kommentar
Takk for et hurtigt svar, jeg skal skjekke det så snart jeg kommer hjem.. hehe, sitter på at laptop nå, Så kanke skaffe nye screens før litt senere i ettermiddag. Men jeg skal prøve dette ;).. Takk

5972376[/snapback]

 

 

jeg så nå, at du sa dette skjedde først etter 2 måneders bruk, da kan det faktisk være verre enn bare dette, kan hende du må returnere skjermkortet

5972389[/snapback]

 

 

hmm... ja,for finne ut av det.. Håper abre at jeg slipper å sende inn.. Siden databutikken.com har er n00b oppsett av kjøp/salg.. Etter min mening.. For kvitteringen blikke lagret på en konto, men du får med den i forsendelsen.. Som jeg selvsagt har kastet :hrm: Så håper bare at de har lagret den informasjonen i et registrer ellerno, og at de er greie nok å gi ut "idnummeret" eller hva det var slik at jeg for godkjent retur..

Lenke til kommentar
sikker på at det ikke er klokke forskjeller mellom xt og xtx?

 

jeg hadde jo planer om å flashe min 6800GT kort, men jeg måtte teste først at den klarte Ultra frekvensene, (noe den desverre ikke gjorde) hvis du skjønner hvor jeg vil henne...

5973383[/snapback]

 

Ja, skjønner det ;)... Men vis du leser i innlegget så skriver jeg at det startet slik med vanlige xt biosen. og det ble faktisk bedre når jeg flashet til xtx.. Men det er mulig at det er noe feil med klokke frekvensen. Så kanskje dette powerstrip tipset fungerer.. Skal si ifra om det fixer det..

Lenke til kommentar

etter det jeg husker, så hadde du prøvde mange rare xt bioser, men jeg ville i så fall uansett ha sjekket ut retur mulighetene.

 

ang. å sjekke etter støv under vifta, så er ikke det noe problem, jeg gjorde noe vedlikehold på pc'n min i påsken, bla.a. så tok jeg av dekselet på skjermkortet mitt.

 

det er riktignok ikke samme skjermkort som du har, men har du et lite skrujern, og ikke mister skruene, så burde du ikke ha noen problemer.

 

jeg fant iallefall en diger støvklump jeg fjernet ;)

Lenke til kommentar

Ok, tok noe flere tester(Nei støv var det ikke, og powerstrip greiern funket ikke) Og jeg finner bare disse Artifactene i visse spill. oblivion osv funker fjell((bra altså) Men Battlefield 2 og Onimusha 3 er helt forferdelig.. Men muligens jeg kjøper nytt kort til sommeren ;)(De nye greiene som kommer) Konkluderer med at kortet er ødelagt, men kan ikke sende pga at jeg har herjet orginal viften. Så jeg er stuck der. Men jeg overlever med dette om det ikke blir verre ;) Takker for all hjelp folkens

Dere vet jeg er kjempe glad i dere vettu xD

Lenke til kommentar

Hei, jeg får lignende artifacts som den BF'screenen din viser ('spisse triangler'), på mitt kort (se sigg) når klokkefrekvensen er før høy i forhold til spenningen til GPU .

 

Denne type artifacts, har som trådstarter er inne på, ingen ting med varme å gjøre.

Jeg ville anta at enten er:

 

* GPU klokket for høyt, eller

* spenningen til GPU er for lav. (eller en kombinasjon av dette)

 

Klokken kan fort sjekkes med Atitool eller Rivatuner. For å kunne sjekke spenningen må man desverre finne et 'read-point' for VGPU og måle spenningen under load med et multimeter. Spenningen bør ikke avvike med mer en 0,01V fra referanse-spenningen til ATI.

 

Dette kan også skyldes din PSU - dersom denne leverer for lave spenninger på 3,3V & 5V railen. Men dette er mindre sannsynlig.

 

Uansett, er kortet klokket ihht spec, og det forsatt artifacter ville jeg vurdert en retur.

 

mvh r.-

Lenke til kommentar

hmm... Det funket jo de to første månedene, hvorfor skulle det plutselig bli sånn nå? Volten osv forrandrer vell seg ikke bare? Men skal skjekke dette med ati tool osv ;).. takk. Har en misstanke om det har blitt feilflashing, og at korte har blitt ødelagt under dette. :hmm: Å det kan vell aldri fixes?... :no:

Endret av S1rre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...