Gå til innhold

Flytråden for de reiseglade


Anbefalte innlegg

Jeg skal fly med en Airbus A330 ifra Miami til Zurich i april.

Er det noen som har flydd dette flyet tidligere og hvordan var isåfall opplevelsen kontra 747? Sist jeg fløy denne ruten fløy jeg et vrak av en 747, og pga valgte jeg det flyet bort.

 

Fløy swiss med a340 fra zurich til sfo sist juni, knallbra det. Var også heldig som hun tidligere, og fikk sitte ved nødutgangen på hjemveien. Eneste gangen jeg har sovet mere på et fly var nok da jeg fikk 3 seter ved vinduet for megselv på thais 747 fra cph - bkk.

På vei mot sfo våknet jeg midt på natten av at de gikk og delte ut bokser med mövenpick vaniljeis til de som ville ha :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I rett tråd nå:

Air France og KLM skal ta betalt for innsjekket bagasje.

 

"KLM recently announced that it will be changing its baggage policy for European flights. For tickets booked as from 22 April 2013, check-in baggage will be a paid option for all passengers travelling in Economy Class.

 

An exception to this rule has been made for our valued Flying Blue Ivory members like yourself. You can check in one item of baggage free of charge, adding further to the benefits of your Flying Blue membership."

 

Jeg synes det er litt teit å ta seg betalt, når det eneste som kreves er å melde seg inn i flying blue før man kjøper billetten :)

Lenke til kommentar

Noen erfaringer med Thai economy? Skal fly TG953 og TG950 i august og ser ut som om den er satt opp med B777 av slag, virker som det er litt ymse angående om det er personlige TVer eller ikke?

Og hvordan er Thai sånn ellers?

 

Jeg har flydd thai economy med deres 747 københavn-bangkok t/r to ganger. Den var gammel og slitt, men kjempegod benplass, og jeg var heldig og fikk 3 seter ved vinduet for megselv da det var lavsessong den ene gangen.

Ingen personlig skjerm og staselige greier i den, sikkert fra 80-tallet.

 

Fløy også chiang rai - bangkok, med noe i den størrelsen 757 eller 777, husker ikke, den var nyere, men hadde heller ikke personlig underholdning. Ikke så viktig på innenriks kanskje.

 

Har dog lest at de er i gang med å oppgradere mange av de litt eldre flyene sine.

 

Servicen ellers er topp. De smilende små thaiene kommer med hva du må ønske og maten er bedre enn hos de europeiske selskapene :)

Lenke til kommentar

Vil tro at august ikke akkurat er lavsesong :wee:

Så lenge beinplassen er brukbar så klarer jeg og underholde meg selv med iPad, musikk, BOSE QC3 og søvn

 

August er nok ikke det tidspunktet aller færrest reiser, men i forhold til når vi vestlige reiser dit over er det langt i fra peak. Hvis du sjekker hvordan tider hotellene der over regner som high / low / peak,er det også lavsessong.

 

Men benplassen skal nok være ok, så fremt det ikke er stor forskjell fra den gamle jeg reiste med, og du ikke er ekstremt høy ;)

Lenke til kommentar

Altså, jeg er under 2 meter, med en margin på opptil flere (5) centimeter. Om man ser rent på pitch så virker det som om de er helt ok.

 

Lenge siden jeg har vært på Seatguru nå ser jeg, nye sider. La inn flightnr og dato og da står det at det skal være en fin og shiny B777 og at den er leaset fra Jet Airways.

Får nå se, det blir som det blir. Siden man for en gangs skyld ikke reiser standby så kan man jo forsøke å ordne gode seter også

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skal ikke si noe sikkert, og Thai er kjent for å bytte maskin i siste liten, men det er lite sannsynlig at det blir en av Jet Airways-maskinene. De har første klasse ("First Class Suites", med dører som kan lukkes), og brukes stort sett på ruter med større etterspørsel etter business/first (Frankfurt, Paris, Tokyo osv). De brukes normalt ikke til Skandinavia, så det er mye mer sannsynlig at det blir en av versjonene som kun har økonomi/business.

 

Det kan bety alt fra en 17 år gammel maskin til en som ble levert i år (eller alt mulig i mellom): http://www.airfleets.net/flottecie/Thai%20Airways-active-b777-0-dddesc.htm

Lenke til kommentar
Så bildene dine fra Hanoi og Ha Long Bay nå. Ble du like forelsket i den hektiske byen Hanoi som meg?

Forelsket er å ta vel hardt i, men kunne absolutt blitt der et par dager til.

 

Hadde lest mye om kaos i trafikken og hadde forberedt meg på det verste, men det var jo ikke noe problem å komme seg over gaten. Det var mange scootere, men de var nye og i god stand og folk var disiplinerte. Etter å ha vært i Delhi var jeg forberedt på noe lignende, men dette var en pyntlig søndagsskole i forhold.

 

Folk bodde ikke på fortauet, men mange tilbrakte mye av dagen der. Restauranter for lokale var noen kokekar og masse små plastkrakker som blokkerte fortauet, og det til måltider gjennom hele dagen. Om fortauet var litt bredere ved en park eller stor rundkjøring så var badmintonbaner malt opp på fortauet og det var fullt av folk som hadde hengt opp nett og spilte der om kvelden. Har aldri sett noe slikt andre steder.

 

Ellers var det langt færre tiggere enn i Oslo og jeg opplevde ikke noen ubehagelige episoder............ bortsett fra Aeroflot da.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Hey

Jeg skal til Zurich fra Amsterdam/Oslo (Dette er i juli)

En uke senere fra Zurich til Budapest.

Så til Oslo/Trondheim fra Budapest

Jeg har flydd veldig lite og kjenner ikke til så mange flyselskaper, så vet derfor ikke hvor jeg skal gå for å finne de billigste billettene.

 

Noen som kan anbefale noen flyselskaper? :)

Lenke til kommentar

Du skal fly veldig kort, betyr ikke særlig hvem du flyr med da. Sjekk alle som flyr rutene du har tenkt ut. Min fremgangsmåte pleier å gå noe sånn som dette:

 

1. Sjekker opp hjemmesiden til flyplassen i utlandet. Disse lister opp hvem som flyr til og fra.

2. Sjekk opp priser hos de ulike selskapene som passer ruta de.

3. Skyscanner.no, finn.no etc.

 

Da bør du har noe kontroll over hva det koster! Angående flyselskap, jeg er veldig fornøyd med Lufthansa. De flyr til Zurich fra Frankfurt.. Men som nevnt, kort flytur; gå etter pris.

Lenke til kommentar

Sitter akkurat nå i hjertet av singapore og drikker øl, siden jeg hadde 7timer til min emirates tilbake til Europa.

Tenkte bare å dele hvor morsomt jeg synes det var å lande på Dubais nye flyplass i A380.

 

Det morsomme var altså å parkere ved gate. Ikke mindre enn 7 A380 ved siden av hverandre.

Det er litt av en passasjerkapasitet... A380-terminal,lol, noe annet enn Norge :-)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei. En kompis bestilte akkurat tre t/r billetter fra Oslo Gardermoen til Kastrup København med SAS. To timer etter at vi bestilte, fikk han ene beskjed om om at han må inn på militærøvelse fra i morgen og frem til fredag kl 13. (Vårt fly går kl 10:05 på fredag).

 

Jeg har derfor følgende spørsmål:

 

01. Er det mulig å endre på bare én person sitt avreisetidspunkt?

02. Om dette ikke er mulig via SAS, altså at det kun er mulig å endre for alle på en gang (vil koste 1500 NOK...): Er det mulig for han å ikke benytte seg av billetten til København, men kun tilbake?

Lenke til kommentar

Får sannsynligvis fri i starten av august og vurderer en tur til Barcelona (igjen...). Er det noen som har tips til hvordan jeg bør fly for å unngå Ryanair? Kan ikke fordra å fly med de og liker ikke å kun ha håndbagasje, men hvis de er klart billigst velger jeg de selvfølgelig. Nedover er greit, Norwegian ligger på rundt 500, men hjem får jeg nesten bare opp Ryanair som alternativ.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er mulig at jeg vil få Dhaka som basecamp i et par uker. Er det noen som har erfaringer fra hva som er verdt å få med seg i byen og landet?

 

Ser også på reiser ut fra landet. Druk Air til Paro i Bhutan ser spennende ut, men de ser ikke ut til å ha flighter med datoer som passer for meg. Er det andre spennende destinasjoner man lett får med seg med Dhaka som basecamp?

 

Er ikke interessert i å reise til: gulflandene, India, Bangkok, Hong Kong, Singapore eller Kuala Lumpur.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...