Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Begynner dere igjen? Kan dere ikke høre på mennesker som vet hva de snakker om? Explorius sender flere studenter enn det de skriver i programmet sitt. End of story.

 

Explorius Norge er, og blir en bedrift med enormt liten kompetanse, og mangel på tilstrekkelige ressurser.

 

Jaha, fører du statistikk du altså? Jeg kjenner mange som har reist med explorius, alle har hatt en god opplevelse med organisasjonen. Det at du sier at det er en bedrift med enormt liten kompetanse og mangel på tilstrekkelige ressurser er det dummeste utsagnet jeg har hørt på en god stund. Kan du utdype dette mere? Ellers er det ikke vits å komme med slike tåpelige innspill.

 

Vennligst les lengre bak i tråden. Jeg gidder virkelig ikke ramse opp alt jeg har skrevet før. Og hvorfor "forsvarer" du Explorius så fælt? Du burde heller ta til deg råd fra studenter som har vært misfornøyde kunder hos Explorius, og jeg lover deg at det er mange. Da jeg var på møte hos dem 29.mai 2010, pratet jeg sikkert med ti studenter som allerede etter noen måneder hadde et fattig inntrykk av organisasjonen, og møtet styrket det ikke for å si det sånn.

 

Grunnlaget mitt for å si at de er en organisasjon med liten kompetanse? Service går ut på å tilfredsstille kundens behov og eventuelle spørsmål. Jeg har etter snart 2 års kontakt med Explorius spørsmål jeg aldri fikk besvart, og da snakker vi helt essensielle spørsmål som det er utrolig behagelig å vite.

 

Grunnlaget mitt for å si at de er en organisasjon med mangel på tilstrekkelige ressurser? Vel, når en bråte studenter får plassering etter den absolutte frist ( eksempel: meg selv; fikk plassering 5 uker etter frist jeg :) ) Samt at enda en bråte studenter ikke ble plassert på soft-landing camp som "alle" Explorius' studenter er garantert.

 

Jeg har selv både en far og en mor som driver i service-/businessbransjen, og er begge personer som vet hvordan en ærlig og kundevennlig bedrift skal drives, og undertegnet av dem begge er Explorius det verste de har vært borti. NAVs service er en drøm i forhold til Explorius sin.

 

Så slutt å vær naiv nå, slutt å forsvare en bedrift som er bedriten. Håper du er klar over at for hvert positivt ord du skriver om Explorius er en motivasjon for senere brukere her på forumet. Og jeg unner ingen (fordi jeg er jævlig snill) å reise med Explorius. Speak er nok det beste alternativet til utveksling i dag, og hvis jeg hadde fått valget igjen, ville det falt på Speak.

 

Begynner dere igjen? Kan dere ikke høre på mennesker som vet hva de snakker om? Explorius sender flere studenter enn det de skriver i programmet sitt. End of story.

 

Explorius Norge er, og blir en bedrift med enormt liten kompetanse, og mangel på tilstrekkelige ressurser.

 

Jeg har ikke lest noe om hvor mange de sender de sender. Det er rart å overstige et tall som ikke finnes.

 

Surfet meg nettopp innpå Explorius Norges hjemmeside og ser at informasjonen er forandret. Det har tidligere stått: "sender 100 studenter til USA."

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Greit det nybb, men noe jeg kommer til å gjenta til det uendelige er at noen vil ha et bra år med en gitt organisasjon, og noen vil ikke ha det. På lokalnivå er det store forskjeller.

 

Men skal jeg arrestere organisasjoner på noe er det bruk av underorganisasjoner. Jeg ville ikke ha noen overraskelser da jeg reiste ut.

 

Jeg kunne gi deg eksempler på folk som har fått et forferdelig år med forskjellige organisasjoner, i stor grad på grunn av talentløse enkeltindivider hos normalt solide organisasjoner. Og de er det vanskelig å gardere seg mot.

Lenke til kommentar

Da har jeg endelig begynt å sende ut søknader til en liten håndfull organisasjoner. På Speaks nettsider bes man om å ta med siste karakter i engelsk og snittkarakteren. Er det da snakk om muntlig eller skriftlig karakter i engelskfaget? Og for min del har jeg ikke fått noen snittkarakter eller karakter på prøve i engelsk i løpet av tiden på vg1. På vgs har man jo kun en karakter i engelsk, men ettersom jeg ikke har noen snittkarakter eller enkeltkarakter regner jeg med at jeg er nødt til å gå på vitnemålet fra ungdomskolen?

Lenke til kommentar

Det er det tåpeligste jeg har hørt på lenge. Jeg prøver ikke på noen som helst måte å skryte Explorius opp i himmelen, jeg ble bare utrolig provosert av det enkelte her har skrevet, og forsvarte Explorius med å faktisk komme med noe positivt istedenfor å trampe dem ned på den utrolig barnslige måten.

 

Virker som det er blitt en slags "trend" for enkelte inne på forumet her å være fan av Speak. Speak har sine positive og negative sider, akkurat sånn er det med Explorius også, enklere enn dette blir det ikke.

 

Det at du ble plassert ut 5 uker etter fristen, har nok ikke så mye med organisasjonen Explorius å gjøre. Det er det underorganisasjonen i vertslandet som tar seg av, og vertsfamilien velger ut deg (vet 99 % sikkert at du vet dette, så dette er ikke for å være overlegen jeg skriver dette, men det virker som du trenger det inn med teskje), så å skylde på Explorius, blir bare for dumt.

 

Explorius er en pålitelig og velfungerende organisasjon, og ja, det er Speak også. FERDIG

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke barnslig å uttrykke seg ærlig, spesielt ikke når det er basert på fakta. (Faktaen er basert på blogger, samt dialoger med medstudenter, og NEI, det inkluderer ikke alle, men alt for mange.)

 

Trend. Hva faen er det du snakker om?

 

Selvfølgelig er underorganisasjonene med påvirke en treg utvekslingsprosess for enkelte studenter. Du kan foreksempel ringe Jodi Kiefer i World Heritage Georgia, så kan du høre hva de har å si om Explorius. Explorius har på sin info garantert at alle studenter har plassering før en viss dato. Så vidt jeg husker har jeg pratet med ca. 10 andre studenter som ble plassert senere enn den datoen, tilsynelatende 10% av alle USA-studentene (men alle vet jo at det ikke blir 10%, siden de sender langt flere enn de skriver de gjør.)

 

Explorius er langt i fra en pålitelig organisasjon. Når så mange studenter ikke blir tilfredsstilt, er det blank løgn å kalle dem pålitelig. Velfungerende er den, helt utrolig nok.

 

Kjære deg, Katarina, jeg sier det heller ikke for å være overlegen eller nedlatende på noe vis. Jeg baserer alt jeg skriver om Explorius på mine egne, mine foreldres, venners, medstudenters og medstudenters foreldres erfaringer.

 

Til alle kommende utvekslingsstudenter. Velg gjerne Explorius, men vennligst send meg en PM når dere innser at jeg hadde rett.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har sagt hva jeg mener, jeg står enda fast på at explorius er en organisasjon jeg vil anbefale kommende utvekslingsstudenter å reise med. Jeg har også snakket med flere utvekslingselever som har reist med forskjellige organisasjoner, jeg har kontakter rundt forbi i forskjellige organisasjoner, så jeg tror jeg har ganske så god peiling på hva jeg snakker om, du.

 

Så setter vi strek, tror vi begge har fått sagt hva vi mener nå, for å si det mildt.

Lenke til kommentar

Bare for å spørre. Er du kommende student? Nåværende student, eller tidligere student? Hvem reiste du med? Hvor var du? Hva baserer disse gode erfaringene seg på?

 

Ganske irrelevant, men jeg er kommende student. Alle mine 3 søsken òg 5 søskenbarn (og begge mine foreldre) har tidligere reist på utveksling, hun yngste er nå. Moren min jobber som frivillig i AFS. Har ganske mange erfaringer å basere meg på for å si det sånn. Jeg skal selv reise med Explorius eller STS neste år.

 

Det eneste jeg vil frem til er at det er tåpelig å slenge ut så mye dritt om en organisasjon, for så å skryte noen oppi skyene.

 

Men nå setter vi strek her, for en tåpelig diskusjon.

Lenke til kommentar

Ganske irrelevant, men jeg er kommende student.

Selvfølgelig er det relevant.

 

Det eneste jeg vil frem til er at det er tåpelig å slenge ut så mye dritt om en organisasjon, for så å skryte noen oppi skyene.

Det var du som fyrte opp diskusjonen. Det startet med en påstand at Explorius er en liten organisasjon. Det er de ikke, punktum. nybb har selvfølgelig all rett til å skrive om sin egen erfaring med Explorius. Og tro det eller ei, jeg skrøt Explorius opp i skyene for noen år tilbake. De kom som en kule og konkurrerte direkte med markedet hvor Speak har hatt et godt overtak. Jeg gikk såpass langt den gangen og anbefalte Explorius til alle jeg snakket med. Problemet er at de ikke virker å vite når de bør stoppe "utviklingen". De tar imot flere og flere studenter, og det går tydelig utover kvaliteten. Ingen organisasjoner er perfekte. Ikke Explorius, ikke Speak, ikke AFS, ingen. Man må velge den organisasjonen som man føler er riktig, men den dagen man ikke får lov til å si sin ærlige mening om det man selv har erfart, så dropper jeg denne bransjen med en gang.

 

Tidligere studenters erfaring > Kommende studenter.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Ganske irrelevant, men jeg er kommende student.

Selvfølgelig er det relevant.

 

Det eneste jeg vil frem til er at det er tåpelig å slenge ut så mye dritt om en organisasjon, for så å skryte noen oppi skyene.

Det var du som fyrte opp diskusjonen. Det startet med en påstand at Explorius er en liten organisasjon. Det er de ikke, punktum. nybb har selvfølgelig all rett til å skrive om sin egen erfaring med Explorius. Og tro det eller ei, jeg skrøt Explorius opp i skyene for noen år tilbake. De kom som en kule og konkurrerte direkte med markedet hvor Speak har hatt et godt overtak. Jeg gikk såpass langt den gangen og anbefalte Explorius til alle jeg snakket med. Problemet er at de ikke virker å vite når de bør stoppe "utviklingen". De tar imot flere og flere studenter, og det går tydelig utover kvaliteten. Ingen organisasjoner er perfekte. Ikke Explorius, ikke Speak, ikke AFS, ingen. Man må velge den organisasjonen som man føler er riktig, men den dagen man ikke får lov til å si sin ærlige mening om det man selv har erfart, så dropper jeg denne bransjen med en gang.

 

Tidligere studenters erfaring > Kommende studenter.

 

Hva mener du med den siste setningen der? "Tidligere studenters erfaring > Kommende studenter."

 

Ok, flott, punktum, vi blir nok aldri enige uansett.

Lenke til kommentar

Vitnemålet fra ungdomsskolen ja. Det er det du skal ha med deg på intervjuet også, så det er den som blir tellende i begynnelsen.

 

Takk for et raskt svar på mitt forrige spørsmål, og jeg håper du kan svare på mitt neste. Fikk høre fra en som jobbet i speak at de i fjor var fullbooket i slutten av november, og derfor burde jeg slenge inn en søknad med en eneste gang. Et spørsmål stusser jeg litt på.

 

Det står først " ønsker du å delta på forberedelseskurs i vertslandet" og så et eget spørsmål med " vil du delta på campen i new york". Jeg trodde at campen i New York var forberedelseskurset? Hva i all verden er egentlig forberedelseskurset om det ikke er campen?

 

Er fryktelig redd for å surre noe til med søknaden :)

Lenke til kommentar

Takk for et raskt svar på mitt forrige spørsmål, og jeg håper du kan svare på mitt neste. Fikk høre fra en som jobbet i speak at de i fjor var fullbooket i slutten av november, og derfor burde jeg slenge inn en søknad med en eneste gang.

No problem. :) Jeg tror ikke Speak var fullbooket så tidlig, men jeg har ærlig talt ikke peiling. Det som kan være tilfelle er på statsønske, hvor det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

 

Det står først " ønsker du å delta på forberedelseskurs i vertslandet" og så et eget spørsmål med " vil du delta på campen i new york".

På samme skjema? Det er ikke uvanlig å svare på det samme flere ganger. Skjemaene ender opp på forskjellige plasser.

 

Jeg trodde at campen i New York var forberedelseskurset? Hva i all verden er egentlig forberedelseskurset om det ikke er campen?

Forberedelseskurs = Camp i New York. :)

 

Er fryktelig redd for å surre noe til med søknaden :)

Ikke vær redd for å ringe om det er ting med søknaden man lurer på. Er bedre å få det riktig med en gang, så slipper man å gjøre det om senere... :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har en positiv erfaring med YFU i hvert fall. Men Speak kan jeg ikke uttale meg om. Derfor blir slike sammenligninger bare tull. Ta det som fungerer for deg. For eksempel var det viktig for meg at YFU er en 100 % frivillig organisasjon. Det er ikke sikkert det er like viktig for deg.

Endret av Attityd
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...