Gå til innhold

evnetester på intervju


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en times test i MS Office produktene når jeg søkte hos IT-Vikar (Adecco).

Da kjørte de opp en test som så ut som f.eks. Excel, og jeg fikk beskjed om å gjøre spesielle ting, også ble det registrert om jeg klikket inn på feil menyer for å gjøre det. Selvsagt en helautomatisk test.

 

Det var LANGT mere avansert enn å lage en formel for å si det sånn. Samme med Word og. Det er så mange år siden at jeg husker ikke helt. Fikk aldri noen IT-jobb, og nå har jeg jobbet på fabrikk som lager kalktabletter i 3 år istedet. Det nærmeste jeg er IT er å surfe på internett i pausene.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Nei jeg hadde allerede gått "IT-Kandidat" på it-akademiet ett år, der jeg tok masse MOUS og MCP-sertifikater. Så den var temmelig lik MOUS-testene jeg hadde tatt noen mnd i forkant, så det gikk helt greit. Men fikk jeg noensinne bruk for det dritet? Nope.

Ingen jobber på markedet i 1999, og nå er det så lenge siden at jeg har glemt alt sammen uansett. Eneste jeg har igjen for det er 70000 i lån + 3 tjukke bøker.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar

Har en kompis som måtte igjennom et sånt "test-intervju" der han fikk i oppgave å programmere på tavla, finne på algoritmer og slikt. Har også vært med på å finne på en del sånne spørsmål som blir brukt når man tester kandidater. Så etter det jeg har erfart, så forekommer det ganske ofte.

Lenke til kommentar

Det blir også vanligere å kjøre personlighetstester for å finne ut om din personlighet passer inn i gruppa. Svært mange sjefer ser like mye på personlige egenskaper som tekniske kvalifikasjoner. Spesielt gjelder dette mindre bedrifter der alle de ansatte jobber oppå og om hverandre.

Lenke til kommentar
Virkelig? han måtte programmere på tavla?

 

Hva slags programmerings spørsmål kan man risikere å få? f.eks forklare forskjellen på static vs non-static funksjoner/variable? forklare interface? abstrakte klasser og metoder? objektorientering?

5874424[/snapback]

 

Jeg har hørt om tilfeller hvor man har måttet lage en implementasjon av kjente søkealgoritmer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812398713

Jeg pleier å ha kandidatene på arbeidsplassen en dag (såfremt de har anledning til det), hvor de får tid til å se seg om, roe ned litt nerver, og omgås med personale. Så snakker vi litt teknisk fra tid til annen, og jeg får dermed vurdert kandidatenes ferdigheter og sosiale antenner.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Det blir også vanligere å kjøre personlighetstester for å finne ut om din personlighet passer inn i gruppa. Svært mange sjefer ser like mye på personlige egenskaper som tekniske kvalifikasjoner. Spesielt gjelder dette mindre bedrifter der alle de ansatte jobber oppå og om hverandre.

5883419[/snapback]

jeg er nyansatt i telekombransjen (gprs moduler) og fikk personlighetstest på intervjuet. Fikk 25 spm med 4 alternativer der man velger hva som passer best, og minst feks: "Ser du på deg selv som: A:kynisk, B:tillitsvekkende, C: godtroende, D: passiv.

 

Til slutt regner dette programmet ut en profil på hvordan du er i både profesjonelle og private situasjoner. evne til å samarbeide, evne til å lede, evne til å inspirere osv.

 

Husker ikke hva denne testen heter, men navnet består av fire bokstaver (DICS eller BACS noe sånt)

 

Hva jeg fikk i begynnerlønn? 24k pr mnd de første 3 mnd, deretter 28k. Har 3-årig elektroingeniørutdannelse (mangler 2 fag) og 5 års delvis relevant arb.erfaring på deltid.

 

Jeg tror det ikke er så jævlig viktig hva man kan, men hva man kan lære seg og hvordan man opptrer som person.

Lenke til kommentar

Når jeg ble intervjuet for fastjobb via Adecco Select, fikk jeg en personlighetstest på email de ba meg fylle ut og returnere før intervjuet.

Det var masse sånne spørsmål om hvordan jeg ville te meg i forskjellige situasjoner. Og det var smart oppbygget så man ikke bare kunne velge de "riktige" valgene for bedriften man skulle jobbe for. "Du står i kø på butikken. Det kommer en dame med liten handlekurv og ber om å slippe forbi. Hva gjør du?"

Det var ikke om å gjøre å svare riktig, men å svare ærlig. De kan se hvis du jukser.

Ingen mennesker er totalt 100% perfekte supermensch.

Endret av Bitex
Lenke til kommentar
Slippe forbi gamle damer? Det er ikke særlig effektivt fordi da må du vente til hun er ferdig og det kan ta lang tid.

 

Det firmaet vil ha effektive medarbeidere? :)

5955601[/snapback]

Firmaet får nok ikke se de faktiske svarene. Det man trekker ut av en slik test er fordelingen av en del sosiale egenskaper. Det finnes en haug med ulike mål og metoder.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812398713
Noadmin er ikke det litt slitsomt hvis det er 100 søkere? :p

5887915[/snapback]

 

Joda, men jeg tar ikke alle til jobben...

Av 100 søkere vil jeg si at 15-20 er faglig interessant.

Derfra velger jeg ut 3-4 med passende bakgrunn/erfaring og mål som samsvarer med stillingens. På "intervjuet" blir deres personlighet og eventuelle andre undringer stilt.

 

Men det skal sies at det er en kjedelig posisjon å velge og "vrake".

Det er mange dyktige mennesker der ute..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...