Gå til innhold

Starte netcafè - Hva trengs?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

 

Jeg har i en stund gått og tenkt litt på å samle sammen en god gjeng og starte en liten Netcafè her i Ålesund.

Jeg vet det er et ønske fra en god del, og vi tenker da å leie et lokale, eventuelt pusse opp, for å så ha et rom med maskiner for surfing og e-post, og et rom med mer spillmaskiner for gamere, med headset og hele pakken. Vi kunne da tenke oss et rom med kino også, hvor vi kan vise diverse spillkonkurranser, som for eksempel Counter-Strike.

 

Denne artikkelen gjorde alt litt mer virkelig for meg. Skal disse klare det kan vi også klare det, er nå tanken min.

 

Men hva trengs av godkjennelse, kapital og lignende? Har noen erfaringer de vil dele?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Internettforbindelsen er muligens i boks, dersom vi etablerer oss i Ålesund sentrum. Vi har fått et godt tilbud allerede. Hvilke linje kreves det for eksempel 10 stk. surfemaskiner og 10 stk. spillmaskiner? Jeg regner da med at de som surfter ikke trenger stor kapasitet, men gamerene derimot trenger en god del av linjen.

 

Når det gjelder surfemaskinene så tenke vi at vi muligens kan kjøre Linux? Slik at maskinene ikke trenger egen harddisk? Det må hvertfall være ganske likt Windows, ettersom de fleste bruker det hjemme.

 

Er det noen av dere som har løsningen for hvordan vi kan ta betaling? Slik at systemet låser seg etter så og så lang tid? Dersom vi tar betaling i kassen? Noen tips her?

 

Takker for alle flotte kommentarer og innspill! ;)

Lenke til kommentar

Ved spilling er ikke fart viktig, kun ping. Dette kan bli vansklig å garantere lav ping dersom dere ikke har en heller påkostet ruoter-løsning med pakke-prioritering.

 

Jeg spilte selv C.S 1.4 på 7 kbit ISDN uten problemer, så ikke tenk for mye på fart.. 20 kbit per linje er mer enn nok.

Lenke til kommentar

For 10 spillmaskiner burde du ha minimum 10 Mbit, om du dedikerer nettilgangen på hver maskin er ikke det nødvendig med mer enn ca 4-6Mbit.. Man må ta hensyn til at mange servere kjører egne brett og man blir da satt til å laste ned disse, bruker en del da..

Uansett, 10/10 Mbit til hele kafeen skulle vel holde i utgangspunktet..

 

**************

 

Men det viktigste av alt er at dere gjør en markedsundersøkelse, både for å finne rett spill som skal brukes på maskinene og om det er nødvendig med 10 surfemaskiner f.eks..

Endret av Dre@m_Lord
Lenke til kommentar

Hm. Det jeg lurer litt på, er om det egentlig er noe voldsomt marked for dette. Her i Bergen har det meste av nettkaféer gått nedenom og hjem etter et par år. Den første, G-spot, startet opp da Red alert og Quake (med 3dfx-kort, oo) nettopp hadde kommet på markedet. Da var også 28-56Kbit-modem det vanlige, så at det var en del penger i nettkaféer, sier seg selv.

 

Så gikk det en del år, og så kom bredbånd. Og poff, så forsvant én etter én. Nå er det vel en stakkarslig nettkafé igjen, og de har flyttet fra et relativt stort lokale (100-150kvm, mener jeg å huske) til et betraktelig mindre (30-40kvm).

 

Så har man også spørsmålet om man vil tjene nok til at det går rundt. Å drive en bedrift er dessverre ikke bare-bare, det er husleie, strøm, telefon, internett, fiksing av PC-er, nye spill, toalettpapir, såpe og mye annet.. og så skal du ha lønn for strevet.

Lenke til kommentar

Som tidligere salg og service-elev har jeg et par punkter du bør tenke over :p

 

Hvem er målgruppen din?

Er det marked for dette?

Hvis du setter opp et budsjett, vil du da kunne gå i pluss?

Hva er forretningsideen? Skal det være en nettcafé for turister og hvem som helst, eller mer som en slags ungdomsklubb?

 

 

AIDA-modellen kan også være behjelpelig med tips. Viktige faktorer for at det skal fungere. Mangler du en av delene vil det ikke fungere:

 

Attention

Interest

Desire

Action

Lenke til kommentar

Diverse problemer du må løse:

-Bakrunnsundersøkelse, du må vite at det faktisk er marked for det. At dine venner sier at det hadde vært kult er ikke en bakrunnsundersøkelse.

 

-Forretningsplan: Hva eksakt skal dere gjøre, hvem er kunden, hvilke behov har kunden som kan dekkes hos dere. Hvorfor skal kunden gå til dere. Hvor mange kunder kan dere klare å få?

 

-Forretningsideen: Hva er den? Hva er ulempene med ideen, hva er fordelene deres?

 

-Organisasjon: Hvem skal drive med dette, skal dere gjøre alt gratis? Hvordan skal dere gjøre det med lønning/betaling?

 

-Økonomi: Hvordan skal dere få penger, hvorfor skal en bank ville gi dere lån? Hvordan skal dere klare å dekke lånet? Hvordan skal dere klare å tjene penger, og ikke minst nok penger?

 

-Markedsføring: Hvordan skal det gjøres?

 

Da har du et par problemer å bryne deg på. :)

Lenke til kommentar
Føler at jeg bør nevne at de nettkafene vi har hatt her i ålesund før, har alle gått nedenom. :)

5845538[/snapback]

 

Men for det trenger ikke denne å gjøre.. Gjør man bra forarbeid, gjøre markedsundersøkelse, setter seg inn i drift av en slik bedrift og sette opp en plan, så kan alt gå.. Sist men ikke minst, ikke være redd for å spørre om hjelp om det er noe man ikke kan av dette..

Lenke til kommentar

Forsøk om dere kan sette av en kveld i uken til data-opplæring av eldre. Dette er noe som ganske sikkert vil bli brukt, og da har dere hvertfall noe som kan hjelpe å holde hjulene i gang. Dere bør også satse kraftig på turister, disse vil gjerne ha nettilgang for å sjekke mail i ny og ne.

Lenke til kommentar

Om du skal ha spill må du søke hos de som har laget spill om lov til å bruke spillet i offentlig sammenheng. Kino samme, trenger tilatelse til å vise filmer.

 

Mener det var derfor Vivendi og Valve delte lag. Vivendi hadde vel bruk en ikke lisensiert CS i en internett kafe, noe valve ikke likte.

 

Økonomisk tror jeg ikke dette blir å være noe suksess. De fleste spill intereserte har en rimelig god PC selv, og vil de treffes har de jo LAN. De som bare bruker internett for å surfe har somregel en jobb med PC hvor de kan surfe litt, eller har en liten bærbar selv.

 

Det vanskeligste blir ikke lisensieringen, men å få dette til å gå økonomisk, noe jeg ikke har tro på kommer til å gå. Desverre. Jeg kan nok høres ganske pesimistisk ut, men det er nå bare slik :)

Lenke til kommentar

Bear sier noe fornuftig her. Folk har egne pc'er, og spesielt mange har anskaffet seg bærbar den siste tiden, og kommer seg på nett overalt. Jeg tviler på at markedet for dette er stort. Da må du i såfall starte veldig smått.

Men masse bra tips i tråden, følg dem, og ting blir litt enklere.

Lenke til kommentar

Negativ, negativ, negativ...

Ikke hør på disse, har dere en god ide så kjør på, bare vær forsiktig i satsingen og satsingsområdet... Tviler egentlig at CS er veien å gå..

På en slik kafè bør man ikke skremme bort vanlige folk.. Jeg tenker mest på meg selv, og jeg ville aldri vist meg inne på en kafè som var dedikert for CS..

Det er veldig begrenset hvor mange som spiller CS..

Her kommer markedsundersøkelse inn i bildet, om dere ikke sjekker behovet er dere dømt til å mislykkes... Kjenner en del som gikk rett ut av gymnaset og startet bedrift, gikk konk og sliter ennå med gjelden. Om dere mangler erfaring med regnskap og drift så burde dere virkelig lære det grunnleggende før dere starter opp..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...