Gå til innhold

Problemer med WinXP installasjon og Sata disk


Anbefalte innlegg

Holder nå på og sette sammen en ny pc og sliter med å få installert windows. Kjøpte for første gang en sata disk og tenkte det skulle gå greit og enkelt. Men, når jeg først bootet opp med xp cden så sto det at den ikke fant disk. Så ringte jeg en kamerat og han fortalte meg at jeg måtte ha en xp disk med sata kontrollere, lånte en av han og jeg kom på at det fulgte med nettopp sata drivere med hovedkortet, men på floppy, så jeg lånte xp cd med drivere og en floppystasjon av han (hadde ikke selv, hvem bruker det lenger?).

 

Uansett, startet opp med floppyen først men det viste seg at floppystasjonen ikke fungerte, så prøvde jeg xp cden og da fant den disken med en gang jeg fikk formatert og kopiert filer men da den installasjonen restartet for første gang fikk jeg blåskjerm rett etter "Xp loade skjermen". Det sto noe om avsluttet for ikke å skade masnkinvare, plugg ut disk og eventuelle diskontrollere, kjør checkdisk osv...

 

Hva er problemet her? kan det være feil sata drivere på den xp cden jeg har å jeg rett å slett trenger en fungerende floppy? Har også testet om det var rammen det var noe galt med (første som falt meg inn) men det var det ikke.

 

Hovekortet er et MSI K8MM3-V disken er en Seagate Barracuda 7200.7 8MB 80GB S-ATA NCQ, Win XP sp2...

 

 

Ble litt langt dette her men håper noen kan hjelpe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det beste jeg kan annbefale deg, er å få tak i en diskettstasjon som virker.

 

under installasjonen av XP (i starten) så skal du trykke på F6 for å legge inn driverne. (du får beskjed om når nede på den linja)

 

det er det beste, da windows antageligvis har trodd at den hadde drivere som passet, men så passet de ikke helt alikevel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...