Gå til innhold

Harddisker ødelegger mp3 låtene dine?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott med tilbakemeldinger folkens.

 

For ordens skyld så er jeg også meget tvilende til dette fenomenet.

 

Det er foreslått magnetfelt og uten strøm over lengre tid, noe jeg også tok opp med mine kontakter. Dog påstod de at dette ikke var tilfellet. Men nå skal det legges til at enkelte steder er stråling fra bakken sterkere enn andre. En CRT skjerm i japan vil oppleves totalt forskjellig i Norge, forutsatt samme innstillinger.

Dette rett og slett med strålingen å gjøre.

 

Novec tenker i "virus" baner, og det har jeg også tenkt. Men alle mine kontakter kjører NOD 32, og firewall. I tillegg har de antispyware og andre sikkerhetsprogrammer innstallert (og det har jeg og), så jeg vet ikke om det kan være dette.

 

Skal følge med denne tråden noe dager, for å se om noen har samme erfaringene. For selv om noen mener at MP3 ikke er verdt en krone, har denne samlingen verdi for meg.

 

Og jeg liker å være "føre var, enn etter snar"...

Lenke til kommentar
Og jeg liker å være "føre var, enn etter snar"...

5445824[/snapback]

 

 

Da kan du selvfølgelig gjøre det trikset ditt; kopier en HDD over til en annen og formater etterpå. Spørsmålet blir jo om det er verdt bryet. Og å gjøre det blir kanskje litt paranoid?

 

Kan det tenkes at en diskfragmentering har klusset litt?

Lenke til kommentar
... problemet med MP3 er at de ikke har samme CRC feil systemet som på en vanlig data fil. ...

5445463[/snapback]

Dette er i beste fall en forenkling.

Disken selv har innebygget CRC på sektornivå (en sektor er 512 bytes). Dette vil sikre at data du leser fra disken er det samme som ble skrevet inn. Hvis CRC ikke stemmer så får du melding om diskfeil.

Disken ser jo ikke forskjell på mp3 og andre filer. Og det gjør heller ikke operativsystemet på diskhåndteringsnivå.

 

Så at det skulle være noe spesiellt problem med mp3 filer er bare tull.

Lenke til kommentar

Beklager, Kåre Hansen, har litt problemer med å forholde meg til personer med dobbeltnatur. I tillegg virket problemet så oppkonstruert at det var vanskelig å ta alvorlig også på den delen. Forøvrig, som Hårek nettop skriver, alt på harddisken lagres som "bits and bytes", MP3-filer intet unntak. Så får du feil på musikkfiler, er det nok på tide å bytte disk...

Endret av Oldie
Lenke til kommentar

Har gjennom flere år samlet på meg mange gig med mp3 men aldri opplevd att filer er blitt ødelagt. Ettervært som jeg har byttet disker har disse blitt flyttet på mange ganger.

 

Har aldrig giddet og brenne disse ut på cd, men bare blitt flyttet rundt på nettverket hjemme mellom forskjellige maskiner. Heller ikke når jeg brenner ut musikk til bruk i bilen har jeg merket att sanger har hakket eller på annen måte vært skadet.

Lenke til kommentar
Eneste måten jeg er med på disse teoriene er dersom disken står uten strøm i et par år eller dersom den blir utsatt for et veldig sterkt magnetfelt.

5445529[/snapback]

 

Mener du at det kan oppstå feil på en disk som ikke brukes så ofte? Feil som kunne vært ungått hvis den ble startet opp en gang iblandt?

Jeg har noen disker i bankboks så dette er ganske interessant for meg.

Endret av Thoth
Lenke til kommentar

:!:

 

Hvem er disse "sikre" skildene dine?

 

Ok, la oss innse noe. MP3 lagres - etter hva jeg har forstått - som vanlig data, på AKKURAT samme måte som alt annet. Altså, skjer ting med data kan det like så godt skje med exe-, avi- og jpg-filer.

 

Vær realistisk, slutt å lur deg selv - Nei, ting endres ikke plutselig på den måten du snakker om. Enten er det et program som endrer på ting, eller så er det hardware-feil. Det finnes ingen annen måte ting kan endres på. Ikke noe magi eller hokus pokus..

 

Edit: Alle mine filer fungerer forøvrig som de skal.

Endret av Jonas
Lenke til kommentar

Vel vi må være enige at Harddisker ikke er sikre lagringskilder.

 

Må innrømme at hdd's ikke er min sterke side, og derfor jeg spør litt her. Mine "sikre" kilder er blandt annet testere på hw! (jeg går ikke ut med navn) og itsjefer i ulike bedrifter. Fenomenet har blitt erfart 3 ganger av 3 ulike personer.

 

Er usikker på hvor lenge man har garantier fra hdd produsenter og hva disse garantiene innholder. Men jeg vet at det er mange hdd's som går i retur etter å ha blitt ødelagt.

 

Om ikke noen står frem og har erfart dette, vil jeg også konkludere med at dette skyldes virus eller annet (stråling) og vil ikke skje oss vanlig dødlige. Dog har disse jeg har snakket med om problemet rimelig peil :(

 

Bare lurer litt siden jeg setter opp et nytt anlegg i huset, med den fete serveren:

 

Link

Lenke til kommentar
Har opplevd at JPEG bilder har blit 'slitte' når jeg kopierer dem frem og tilbake..

5445635[/snapback]

 

JPEG bilder blir ikke dårligere av å kopieres vha f.eks utforsker. Men hvis man bruker et program som lagrer/komprimerer filen på nytt så kan kvaliteten bli dårligere og dårligere for hver gang.

Lenke til kommentar

Såvidt jeg har fått med meg så er en av grunnene til "klunking" i mp3-filer feil overføringsmetode ved kopiering. Har f.eks. fått ødelagt flere mp3-filer ved ftp overføring i ascii modus. Men det er leeeeenge siden jeg har hørt en mp3-fil med "klunking" nå og de jeg hører er vanligvis låter som er 6-8 år gamle. (Og mp3'ene like gamle). Tror ikke dette problemet er så veldig utbredt lengre.

 

Det fantes såvidt jeg husker et program som visstnok skulle klare å fjerne klunkingen i mp3'ene. Husker ikke navnet på det i øyeblikket.

 

-C-

Lenke til kommentar

 

Ok, la oss innse noe. MP3 lagres - etter hva jeg har forstått - som vanlig data, på AKKURAT samme måte som alt annet. Altså, skjer ting med data kan det like så godt skje med exe-, avi- og jpg-filer.

5446193[/snapback]

 

ja de blir lagret på samme måte men viss der mot for modning skulle bli en feil i overføringen (Hardware feil) så vil du ikke oppdage det med en gang... fordi Mp3 godtar feil, den er fortsatt spillbar med feil i bitstreamen. en zip fil blir ubruklig viss der kommer feil på den

Lenke til kommentar

Mener jeg nå leste for en god! stund siden, platebransjen (riaa) ville legge ut mp3 filer som brytes sammen etterhvert. Hver gang man spillte filen av så ble musikken og kvaliteten værre og værre. For å få folk til å betale i dyre dommer for noe dritt musikk.

 

Har verken lest eller hørt noe mere om det, men kanskje det fins noen filer som brytes ned etter x antall avspillinger?

 

Ellers så er alle mine filer ok, men er nå sjeldent harddiskene overlever i mange år. Enten ryker en og annen, eller så oppgraderer man til noe mye bedre.

Lenke til kommentar

Det lurer jeg nesten på om jeg har vært borti før jeg også...men jeg er usikker på om det er fakta. Det er snakk om filer jeg mener har vært perfekte tidligere (som jeg har rippet selv), som plutselig får hikke...

 

men jeg kan ikke være helt sikker ettersom jeg har hukommelsen til en dement gullfisk, og således ikke kan være sikker på om hikken har vært der helt fra starten eller om det bare er noe jeg innbiller meg.

Lenke til kommentar
Jeg får hvertfall det innimellom, og det skremmer vettet av meg hver gang det popper opp en "BLIOPP" på full styrke i et rolig parti i en låt.

5446299[/snapback]

Akkurat det har skjedd på en sang/2 på min Mp3 spiller, sangene spilles helt normalt før det kommer noen særdeles fæle lyder, noe som fører til at Mp3 spilleren som oftest henger seg opp.

 

Dog er dette ikke en disk basert sak og rekner med at det skyldes en heller dårlig spiller.

 

Men skjer det på disk vil det skje med alle andre filer og, logisk nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...