Gå til innhold

Stortest av harddisker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal du kjøpe Seagate så kjøp hvertfall Seagate Barracuda 7200.9 og ikke 7200.8.

5377250[/snapback]

 

Hva er forskjellen mellom 7200.8 og 7200.9 serien ved siden av cahce-størrelse? Er 7200.9 serien mer stillegående?

5384303[/snapback]

Jeg vet flere folk i USA har gått til søksmål mot Seagate pga et eller annet med 7200.8-serien. Disse har fått byttet alle diskene sine mot 7200.9 mot å ikke gå ut med grunnen for klagen noe de folkene jeg er på forum med har overholdt :(.

Lenke til kommentar

IBM la i sin tid ut en firmware for eiere av disker i 75GXP-serien, som skulle minske risikoen for diskkrasj. Det har også versert firmware for Hitachis 7K250 rundt omkring på nettet, som skal eliminere mjauingen. Denne har opphav fra Hitachi selv, og ble sendt til en kunde som ytret et sterkt ønske om å bli kvitt den kattehyl-liknende støyen. Mener det var på forumet til storagereviews.com jeg leste dette. Ingen av mine 7K250-er (anskaffet høsten 2004) mjauer, men jeg hadde en 180GXP som mjauet omtrent hvert tiende minutt.

Endret av KAS
Lenke til kommentar
Ja, midt i temperaturområdet de er spesifisert for er nok ideellt, men om det fører til noen drastisk forlenget levetid i forhold til å ha en normalt varm harddisk er et annet. Det var derfor jeg spurte etter vitenskapelig kvalitetssikrede kilder.

 

Ennå et spørsmål er jo hva han mener med "kald". Det kan jo bety alt fra -273'C til ganske mye avhengig av hva han sammenligner med. (kald og varm er sammenligningsord)

5349286[/snapback]

 

Skulle gjerne visst dette jeg også, har hørt den påstanden flere ganger uten å at det har vært noe mer enn en påstand, for all del harddisken har det sikkert best i det temperaturområdet, men er forskjellen virkelig veldig stor?

 

AtW

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...

...skulle ikke lest denne testen for nå ble jeg bare usikker :(

 

 

Hadde bestemt meg for maxtor, men jeg skjønner ikke hvorfor dere får så utrolig dårlig ytelse når andre tester får den til å ligge i topsjiktet ytelsesmessig og prismessig (men ikke støy). Samtidig ligger samsung, seagate og overraskende western digial (pga lavere lagringstetthet enn andre disker) helt i bunnen.

 

For de som er interessert i Raptor så vil kanskje denne artikkelen være verdt å lese: http://hothardware.com/viewarticle.aspx?articleid=745&cid=4 Gøy å se 2*raptor 75gb i raid 0 blir parkert av 3*maxtor 250gb i raid0. Spesielt når 750gb koster 2.400.......Trodde selv at raid 0 måtte være enten 2 eller 4 disker jeg men ser ikke sånn ut.

 

 

Kjøpte min første harddisk for 15 år siden og jeg har aldri hatt en disk som har feilet bortsett fra 3 ibm deskstar (de var heldigvis ødelagt når jeg fikk dem så jeg sendte selvfølgelig resten tilbake på angrefrist). Har nå 1 western digital og 5 seagate fra 160gb og oppover men jeg vil heller ha noen færre større og ikke minst raskere disker enn seagate.

Endret av Toffa
Lenke til kommentar
maxtor skal jeg holde meg langt unna,bra de har blitt kjøpt,hadde en maxtor varte i tre måneder før den begynte å klikke og døde nå har jeg samsung,western og seagate er storfornøyd med dem

5329167[/snapback]

 

Det er din erfaring, den maxtor jeg kjøpte var en 130mb som kostet 3.500,- Den gangen var det uten sammenligning mest mg per krone. Jeg solgte den brukt....tilfeldigvis kom den tilbake til meg i fjor når jeg skulle reparere en ødelagt pc. Husket ikke at det var ham jeg hadde solgt den til engang, men jeg kjente den straks igjen for jeg hadde laget en tyvkobling bak disken fordi jeg manglet dipswitcher :) Poenget er at den funket fortsatt. Ellers har jeg hatt flere av de pata133 diskene som var meget gode når de kom.

 

 

Samsung har jeg aldri hatt, grunnen til det er jeg i et par svake øyeblikk har kjøpt støvsugere, radioapparater osv av det merket men det har stort sett endet med at det stod flammer ut av dem :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...