Gå til innhold

That old familiar feeling


Anbefalte innlegg

Jeg tenker tilbake på da jeg var 3-4 år gammel og satt på pappas fang når jeg, pappa og mine to brødre satt klistret til skjermen kveld etter kveld. Jeg og mine eldre brødre satt for det aller meste og så på pappa spilte Prince og Persia. Og det jeg husker best fra den gang var den grøsningen oppover ryggen som kom når det skjedde noe minneverdig. Og jeg har kommet fram til at det er det spilling handler om. Spilling handler om å få en følelse av å delta, å være i spillet. I ettertid har jeg tenkt på spill som har gitt meg den grøsningen etter at jeg ble eldre. Og jeg vil si noen av dem, og håper andre kan komme med bidrag

 

Here goes:

 

Prince of Persia (1 og 2 fra 1989 og 1992, min første store spillopplevelse)

Zelda: Ocarina of Time (Jeg aner ikke hvor mange timer jeg satt klistra foran skjermen da jeg spilte dette spillet)

Max Payne 1 og 2 (musikken, stemningen, fortellermåten, mellomsekvensene)

Knights of the old republic 1 (En av tidenes beste Star Wars historier)

 

Deres tur, kom med bidrag!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jaggu, kan jo komme med noen slike men har en følelse av at det blir som å snakke med fattern om musikk.

 

Har hatt utrolig mange opplevelser med spill opp gjennom livet. Fikk låne min første datamaskin av onkelen min på 80-tallet en gang, en Commodore Vic-20. lastet inn noe som het "Super-scramble" fra kasett, og var hektet.

 

Det som er så vannvittig er at jeg hele tiden har forventet at jeg skulle bli lei, men underveis som jeg har blitt eldre så har jaggu meg spillene utviklet seg så mye at de fremdeles er gøy, kanskje mer enn noensinne. Lenge siden jeg har opplevd den helt store greia nå, men BF2 har mange elementer i seg. Gi meg BF2 med dynamisk terreng og byggninger (ødeleggbart) og uten "bunnyjumpere" og "Dolphindivers" så er jeg der.

 

* "Summergames" - Commodore64 - muligens mer svette enn gysninger ( 10000 meteren var hard)

 

* "The last Ninja" - Commodore64 - den gang var det "nesten som virkeligheten"

 

* "Double Dragon" - Amiga 500 - første gangen spillopplevelsen fra videoautomatene på sjappa kom skikkelig inn i stua

 

* "Lotus Espirit Turbo Challenge" - Amiga 500 - 2 spillere splitscreen, bilspill som faktisk fikk meg til å dette av stolen en gang. Helt seriøst.

 

* "Castle wolfenstein" - PC 386 - alle FPSers mor. Satt i timesvis med dette til Hitler og alle dimlingene hans var skutt sønder og sammen.

 

* "Half life" - PC - Som sikkert er det de fleste som leser forumet kan forholde seg til - spilte dette, og fikk de første små barneskritt på online-spilling med de første versionene av Team Fortress Classic og CounterStrike.

 

 

For øvrig da, Prince of Persia 1 var jo helt fantastisk revoulusjonerende, animasjonene slo jo alt som var. Det som egentlig er problemet mitt er jo at det har blitt så mange opplevelser opp gjennom årene. Følelsen av å skyte ned den røde Baron i Cinemanwares "Wings" og knekke en by med Silvertrain i det orginale "Pirates" er uslåelig. Det å banke naboen i "Kick off" på Amigaen eller i "Doom" via hjemmemekka seriell-kabel er højdare.

 

Har brukt mange timer på dataspill og kommer sikkert til å fortsette med det. Gleder meg til jeg blir pensjonist. Da skal jeg sitte sammen med gutta på gamlehjemmet, koblet sammen Virtual-reality nettverk, og spille spill hvor jeg er 20 år igjen.

 

NB, hvis jeg får lov av samboeren da :no:

Lenke til kommentar

Er nok mest RPG-er som har gitt denne karen frysninger, men det finnes spill fra andre sjangere også.

Hovedsaklig har jeg falt pladask for følgende spill:

-Gothic 2 (i min mening tidenes beste - og mest undervurderte RPG)

-Star Wars: Knights Of The Old Republic (likte det ikke i det hele tatt først, nå elsker jeg det)

-Pirates Of The Caribbean (mange synes spillet er møkk - Jeg synes det er ren magi)

-Severance: Blade Of Darkness (blodig og realistisk RPG som jeg fant i en billigkurv for lenge siden)

-Rome: Total War (det beste RTS'et i mine øyne)

-The Chronicles Of Riddick: Escape From Butcher Bay (fant det billig, hadde ikke hørt om før; kjøpte - spilte - elsket)

-GTA-serien (Hadde store forventninger til dem alle sammen, og alle var de bedre enn forventet)

 

Og noen klassikere da, som jeg spilte på vår gode gamle C64:

-Spy vs. Spy (et genialt 2-player-spill hvor alt handler om å lage masse feller)

-Rick Dangerous (den lille tykke Indiana Jones-wannabe'n som løp for harde livet med steinen bak seg)

-Bubble Bobble (bare jeg tenker på musikken den dag i dag begynner jeg å fryse)

-Saboteur I og II (tror det var det e het - Elsket disse spion/ninja-spillene)

 

Er mange spill som har gjort meg avhengig i lang tid, og det er nok felre enn de som er på lista mi her

Lenke til kommentar

Worms:Eg og broren min satt oppe heile natta på julaften :D

 

Croc:Dette var eit spel som søskenbarnet hadde,eg og han spelte og runet øyer i spenning.Croc var det beste spillet gjennom tidene den gangen

 

Rayman:Gjekk 1 år å rune og vi hadde så moro med Rayman

 

Det var meg :)

Lenke til kommentar

Et gammelt spill til Commodore 64(tror jeg) som het "Wings of Fury", hvor du fløy og kjempa i stillehavet.

Videre er jo Pirates en höjdare, og gode gamle Sensible soccer har jeg mange gode minner fra.

 

Som en her oppe nevner en del helt nye spill, som Rome: Total war, Chonichles of Riddick og noen flere, er jeg sterkt uenig i at de er verdt å nevne i en slik sammenheng; til det er de alt for flyktige og kortvarige minner. For all del, spillene er supre, men langt fra minneverdige.

Som Jeremy Clarksson i Topgear sier det; "They lack the X-factor"

Lenke til kommentar

To spill jeg husker godt:

 

Microprose soccer, eller "microsoccer" som de fleste kalte det - vi satt benket nede hos naboen nesten hver dag og spilte full turnering. Moromst var det når man satt "banana power" på fullt så det var mulig å skru ballen så mye at den gikk tilbake igjen.

 

Formula One Grand Prix (Geoff Crammond/Microprose) - aldri har jeg spilt et spill så mye. Jeg kjørte flere sesonger med fulle løp, dvs. typ 80 runder rundt Monte Carlo, og det hadde også støtte for hot seat, slik at man byttet på hvem som kjørte bilen sin, og så kjørte computeren for den andre i mens. Strålende.

 

Slenger meg også med de som likte Summer Games, men det var vel ikke noe 10 000m der? Så vidt jeg husker var det 100 meter sprint og 400m, der man måtte sørge for å kjøre og spare engergi om hverandre.

Lenke til kommentar

Kan nevne et amigaspill jeg og noen venner av meg satt og spilte MASSE, fram til faren til kameraten gjemte det fordi det var for blodig.

 

Moonstone.

 

Dette geniale spillet der 4 knights kjemper i en verden full av masse rare monstre. Et RPG spill med sverd, armor, kastekniver og potions(?).

Men skills. Styrke, helse, agillity tror jeg.

 

Der spillet gikk ut på å finne nøkler som kunne bringe deg inn i midten av kartet.

 

Det var vel 3 byer på spillet.

 

Det spillet var genialt, det var ganske blodig også. Noe som var grunnen til at faren tok det in the first place. =)

Lenke til kommentar

Mmm...Moonstone :love:

 

Elsket det spillet... Så utrolig digg... Det burde absolutt blitt laget en ny utgave av det spillet...med mulighet for nettspill og med litt oppdatert motor... :dribble:

 

 

Ellers så har Lucasarts en god serie kalt Money Island...

 

Første var konge, andre var konge, tredje var konge...

Men så skulle noen prøve 3D grafikk og tastaturstyring på fir'ern... kjempetabbe...

Men de tre første var utrolig morsom...

 

Robocop (Amiga)... Sikkert noe utdatert grafikk. men du verden så morro... Skyting og kjøring...

Lenke til kommentar

Må slenge meg på Griffin. Elsker Monkey Island I og II og er uten tvil de spillene jeg husker best fra oppveksten. Også husker jeg hvor utrolig imponert jeg ble over grafikken når jeg spilte SNES for første gang. Super Mario World, liksom. Det kunne ikke bli noe bedre enn dette! Og er ikke mange gangene etter dette jeg har fått den samme følelsen når jeg har spilt ett spill. Men tror ikke spillene er så mye dårligere nå, men har vel mer at man selv har blitt eldre og ser tilbake på det som gode minner.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
Formula One Grand Prix (Geoff Crammond/Microprose) - aldri har jeg spilt et spill så mye. Jeg kjørte flere sesonger med fulle løp, dvs. typ 80 runder rundt Monte Carlo, og det hadde også støtte for hot seat, slik at man byttet på hvem som kjørte bilen sin, og så kjørte computeren for den andre i mens. Strålende.

Ahhh, det spillet husker jeg godt, har vel prøvd og vinne det to ganger med fulle løp, hvor de fleste ente med at jeg ble sur på andre F1-bilister, og måkte inn i siden på dem, jeg og han andre gikk saltoer... Ahh, nostalagi :cool:

 

Jeg har prøvd det to ganger på LAN, det endte vannvittig bra, alle (8 stk) kjørte i brasil med 80 runder, det var vel i den 78'ende runden at jeg kommer meg opp på andreplass, og skal ta igjen Martin (en av vennene mine), gir bånn gas inn mot mål, PeeJay kjenner sikkert til at like etter mållinjen er det to meget krappe svinger, jeg kjører på manuelt (som alltid), og tenker ikke på svingene, og braser inn i siden på Martin. Begge flyr ut av banen og bilene blir helt most. Jeg trodde Martin skulle drepe meg, siste runde, og jeg kommer og ødelegger alt.

Forsåvidt kjørte to andre venner ut, de lo så de ikke klarte og svinge :!:

 

Man har jo også Operation Flashpoint, som er min favoritt på LAN!

Jeg husker at samme natt som vi spilte Formula One Grand Prix, skulle vi lage en "film-scene," delvis at vi var 4 stk som skulle inn og redde de 4 andre fra gruppen vår. Det ble vannittig gøy, vi spilte i mange mange timer.

Vi skulle fly en blackhawk over tre baser med russere og antiluft-forsvar, det endte med at helien ble skutt ned over den siste basen, og vi måtte stikke av i en jeep. Det var vannvittig gøy. Vi klarte og hente de 4 andre, men på vei tilbake, glemte jeg å si til dem at jeg hadde satt ut et fientlig heli, et som hadde 192 missiler på seg, skal love deg at vi skvatt, når det lyste opp på himmelen og det sprang bak oss, (det var natt-oppdrag). Det endte med at jeg, som kjørte, ikke tenkte meg om, og kjørte gjennom base 3. Det vi selvfølgelig ble blåst i filler. Ahh, det var en egen verden.

 

Vi lagde også en "tulle-bane," vi la ut omkring 400 russere og 300 amerikanere på en ørken øy, alle var i en eneste stor klynge. Det hakket i starten, men når russerne hadde blåst alle amerikanerene kom vi 8, med 4 apache helier. 2 i hvert. Jeg tror alle rpote WOHO, i det vi begynnte og blåse dem opp i lufta med missiler. Vi klarte og ta alle, og jeg skal love deg at vi hadde hatt det gøy! Vi sovnet vel like etterpå, hele hurven.

Men om morgen, var det på'n igjen!

Lenke til kommentar

Da jeg var en neve stor, spilte jeg et fotball manager spill til dos, hvor man kunne vedde klubbens penger på at man selv vant. Utarbeidet en strategi der jeg hele tiden kjøpte ukens lag, som ble finansiert gjennom gambling. Etterhvert som jeg vant hver kamp gikk oddsen på meg selv under 1.0, slik at jeg tapte penger selv om jeg vant. Husker da at jeg bettet maks på motstanderen og tapte med vilje :D

 

Stunts - Bygge baner selv og hadde en bil som var tweaket til vill aksellerasjon.

 

Civilization og Colonization, those were the days.

 

Og siden kom jo Baldurs Gate 1 og 2. Av nyere spill må jeg si at World of Warcraft ga en herlig følelse veldig lenge, selv om jeg er lei nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...