Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trenger hjelp til prosjekt " Fjellrepeater "


Anbefalte innlegg

Solcellepanel er nok ikke løsningen for et "lavbudsjetts" prosjekt som dette. Husk at spesifikasjonene som oppgis er for *helt nye* paneler (de blir svakere etter hvert), og under *ypperlige* forhold (og sansyneligvis ikke da heller).

 

Litt avhengig av hvor du bor i landet også da, siden sola ikke skinner like mye om natta på denne tiden av året ;) Gamle brukte paneler? Da skal du være heldig om du får tak i noe brukanes...

 

Nei, her må nok som tidligere nevnt en ekte Reodor løsning til. Og for oss dødlige som ikke har egen lab til disp er vindkraft og/eller vannkraft eneste løsning. En dynamo til bil er jo ypperlig i kombinasjon med en mølle :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje ikke helt det du ser etter men likevel. (kult prosjekt)

 

med 4stk 27dBi antenner og full +20dBm uteffekt (NB! ikke vanlig med 20dBm selv om det er tillatt) kan du gjøre prosjektet ditt helt passivt.

sette opp to antenner rygg mot rygg (bare kabel i mellom) i fjellveggen og ha en til på hvert endepunkt.

 

2km gir 106dB tap på 2.4GHz

har 2 * 2km som gir 212dB tap

antenner 4* 27dBi gir 108dB gain

uteffekt 20dBm

mottat +20dBm -212dB + 108dB = -84dBm (svakt men burde holde til noen Mb/s)

 

varianter:

1. kan bruke enklere 22dBi antenner i fjell veggen og så bruke 32dBi i endepunktene om man vil forenkle ene siden litt.

2. Kan også sette inn ekstra sender forsterkning på 10dB i hver ende og kjøre 22dBi antenner overalt.

3. Finn et fjell punkt litt nærmere, ved 1Km kan du såvidt klare det med 22dBm antenner overalt. (-92dBm mottatt)

 

uansett koster antenner av dette slaget litt penger, men det blir ingen aktive komponenter å vedlikeholde.

 

Ellers om orginal tråden:

Hvordan går det for eksempel med ladingen på et 30W panel midtvinters?

Ikke mange timene med lys og da med lav sol, hva så med et par overskyede dager på rad? Dette krever et ganske kraftig batteri, og blybatterier har det vel ikke best midtvinters på Røros?? hørte jeg -40C? :-)

Lenke til kommentar

Røros, der er det sikkert en haug med seterstuer (litt oppe i fjellet), fullt utsyrt med en masse energi? Hva med å gjøre en avtale med en av eierene? Låne solsellepanelet om vinteren mot f.eks. å gjete litt på sommeren? Mjælke ei ku i ny og ne?

Alvorlig talt, det ligger mye ubrukt energi i seterstuer. Har selv en seterstue på Gåla, med strøm så det holder. Lett og demontere, men avstanden er jo for lang. Kanskje en ide?

Lenke til kommentar

HAr vallerede funnet meg ett sted der jeg kan sette opp repeateren med strøm, så omn ting ikke løser seg med solcelle tenker jeg å gjøre nettop det:) men det hadde vært jævlig kult å sett om det hadde fungert med solcelle eller noen annen form for selvstendig strømforsyning, helt uavhengig:) men som kons sier, 40 minus er kanskje ikke helt ideelt for batterier :cool: , tenker kanskje på at om jeg får en helt tett og isolert kasse(med isopor eller lignende) vil utstyre produsere noe egenvarme! som holder batteriene sånn nogenlunde i sjakk. problemet da blir igjen sommeren, hehe, hvor varmt blir det i en tett kasse på sommeren? :!:

 

solcellene på clas ohlson for lading av bilbatterier så brukbare ut, trenger 3-4 av de så skal det funke, men må vel bare spare opp litt cash da :hmm:

 

om det blir så jeg starter med prosjektet skal jeg ta litt bilder og legge ut på hjemmesiden min:)

 

om andre har forslag og ideer er jeg åpen for det:)

 

og til kons:

har du prøvd denne passive løsningen? har mine tvil på at det virker egentlig, høres litt søkt ut, men i teorien skulle det vel funke :roll:

 

Ser at det er en her som har nevnt vindkraft, tja, kanskje, hvorfor ikke, burde vel blåse ganske bra om jeg setter repeateren på en topp... det går jo også an å plassere vindmølla og eventuelt solcellepanelet et stykke unna selve boksen om jeg bruker lange kabler

Endret av TormodK
Lenke til kommentar

En bekjent av meg har ett mikrokraftverk

 

Han har en liten inntaksdam, ca 600 meter ovenfor selve kraftverket.

For å slippe å kjøre opp til inntaksdammen for å kontrollere hvor mye vann det er, og om det er noe unormalt der, har han bygd en liten tett kasse, der han har montert ett Nokia Obervation Camera, som sender bilder via MMS en gang i døgnet.

 

For å gi strøm til kameraet har han montert ett solcellepanel på toppen av kassen. Dette fungerer utmerket.

 

Det kan fort bli opp mot -30 grader på vinterstid der, og fungerte fint i fjor vinter

Lenke til kommentar
Hei alle!

 

forleden dag kom jeg over en trådløs base på jobb som skulle kastes. defekten lå i at ene antenna på basen rett og slett var revet av,  så jeg, med mine nysgjerrige fingrer åpnet basen, og kunne med glede se at det bare var ledningen som var røket. jeg har da en tipp topp 3com trådløs 11mbit base, med bare en antenne som fungerer. jeg ønsker nå å lage meg et lite prosjekt. jeg ønsker å koble ett 12v bilbatteri til basestasjonen(går på 10-30V maks 1A), plukke av antennene, og sette på to nye retningstyrte og kraftige antenner. alt dette har jeg tenkt å montere inni en vanntett plastikkboks, og tilkoble et fotocellepanel, slik at jeg får ladet opp batteriet på dagtid. basen har jeg testet både med trådløst og med kabel, og alt funker som det skal:)

 

5282688[/snapback]

 

Husk bare på at dersom basen har to antenneuttak så er dette for diversitet. Skal du bruke to retningstyrte antenner, så må du koble disse til kun ett av uttakene og bruke en antennesplitter. Det andre uttaket skal ikke brukes med mindre du setter opp et helt identisk opplegg på dette også. Antennene skal da peke i de samme retninger. Har selv satt opp en node på en fjelltopp med fire forskjellige antenner med splittere til en base og det funker greit, men en profesjonell installatør ville nok steilet :whistle:

Lenke til kommentar

Har bare skummlest gjennom denna tråden, men skjønte i begynnelsen hva du var ute etter så.

 

Har selv satt opp akkurat det du nå gjør, bortsett fra att jeg brukte 2stk sendere, men antenne jeg brukte er disse

Og de er jeg storfornøyd med, hadde de 2 stående som repeter, og de funka helt perfekt.

Lett og stille inn og enkel og sette opp, kan jo nevne att de har stått i over 2år nå ved havet uten problemer på finnmarkskysten i fjæra:)

 

Edit: Ser nå att dere diskuterer bateri og kulde, på oppsette jeg hadde så, hadde jeg 2stk 12volt batteri koblet til 24v som deretter ble omforma til 220v og de forsynte da 2stk buffalo basestasjoner, Der måtte man bytte batteri en gang i uken, men det var nokk mest fordi jeg tok strømen fra 24v - 220v, for det krevde litt strøm.

 

Men det stod like fint vinter som sommer, i fjæra:)

 

 

Mvh Itw

Endret av Itw
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...