Gå til innhold

30-tommers LCD fra Dell?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Oi, oi, oi.. Skulle gjerne likt å vite hvordan denne er på etterslep.. Ser det står 14 ms.. Men er dette fra hvitt-hvitt.. eller hvitt-svart..

Er det ikke grått til grått? Eller surrer jeg nå?

5269000[/snapback]

 

Hmm.. ja det heter vel egentlig grått til grått... men hva heter det når bare halve tiden er oppført? grått til hvitt?

 

/Espen

Lenke til kommentar
Med 30" skjerm begynner man å nærme seg "stort nok". Har sittet foran både 23 med (wuxga) og Apple sin 30, og for meg så ble 30 tommeren rett og slett for stort. Dette kommer selvfølgelig en del an på hva som skal være bruksområdet for skjermen. For mitt eget bruk, som mest består av gaming, musikk og regulær surfing, stopper nok "bigger is better" ved 22-23 tommer og WUXGA.

5268440[/snapback]

 

Enig. Har en 21", har sett Apple's 30", men den virket rett og slett for stor. Eneste er hvis jeg hadde redigert HDTV i 1080p/i kunne det vært kjekt som en referanse.

Lenke til kommentar
Burde vel ha 2x 7800 GTX 512 for den oppløsningen, hehe..

5268394[/snapback]

Bare du har dual-link DVI-utgang så holder det. Selve GPU'en kan gjerne være en integrert Radeon X300 eller en geforce 6150 så lenge du har den riktige DVI-utgangen på kortet.

 

Hmm, jeg vil jo fremdeles ha mer plass i bredden med mine to 20", 3200 vs 2560..  :hmm:

5268448[/snapback]

Tja.. Nå er jo høyden på Dell sin 30" 1600 så det hadde kanskje vært bedre å sammenligne to stk 20" på høykant med denne. Da vil både 2x20" og 30" ha 1600 i høyden. Bredden på 2x20" vil være 2400 mens 30" vil være 2560. Dell sin 30" har altså høyere oppløsning enn 2 stk 20" LCD.

 

jeg har et skjermkort med to (2) DVI kontakter på, har jeg dual-link da?

5269623[/snapback]

Det er ikke antall DVI-utganger som teller. Det er typen DVI-utgang som teller. Se forskjellen her:

dvifig7large.jpg

 

Slik bør altså porten se ut: DTDVISocket.jpg

 

DVI Guide - Connectors and Cables Explained

 

Single link sies å støtte inntil 1920x1200 i 60Hz, mens

Dual link sies å støtte inntil 2048x1536 i 75Hz. Jeg antar at dette betyr at man må ned på 50-60Hz ved oppløsningen 2560x1600.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Pøh!

 

Størrelse er alt!

 

Har hatt Dell 2405FPW snart eit år nu, og kunne godt ha tenkt meg ein større ein.

Har også Dell 2001fp og den ser rett og slett liten ut. Kanskje eg skal skaffe meg ein 30" dell også... spørs seff prisen det.

5269635[/snapback]

Kunne ikke ha vært mer enig. Før jeg kjøpte skjermen min var jeg redd 24" ville bli for stort. Én dag etter jeg hadde fått den var jeg vant med å måtte flytte litt lenger på vinduene for å få de sentrert på skjermen. To dager etter ville jeg ha større skjerm.

 

Skal bli interessant å se på prisen på skjermen på Dell sin 30", spesielt med tanke på at man får 30" fra Apple til litt over 21000 nå for tiden. Om det kommer noen åpningstilbud á la det det gjorde ved introduksjonen av 24-tommeren som gjør den vesentlig billigere enn Apple sin, så spørs det om jeg prøver å gå opp et hakk.

Lenke til kommentar
Oi, oi, oi.. Skulle gjerne likt å vite hvordan denne er på etterslep.. Ser det står 14 ms.. Men er dette fra hvitt-hvitt.. eller hvitt-svart..
Er det ikke grått til grått? Eller surrer jeg nå?

5269000[/snapback]

Jeg har en Dell 2405FPW - den har en oppgitt responstid på 16ms. Det må være SVART-HVITT-SVART eller noe slikt. Du skal være god for å framprovosere noe etterslep på den skjermen og viss du tror du ser noe etterslep på den, så må du få deg sjekket for paranoia e.l.

 

Jeg har hatt den skjermen i noen måneder nå og det er mye bedre å spille både HL2, Farcry, CS:S og alle andre FPS spill på denne enn på noen skjerm jeg har hatt tidligere. - Inkludert CRT skjermene jeg har hatt.

 

Jeg gjetter at 30 tommeren holder minst samme kvalitet.

Lenke til kommentar
Jeg har også en 2405FPW og den er glimrende til all bruk. Lett å få masse plass på desktopen, glimrende til video i fullskjerm og spilling i fullskjerm. Alt i 1920*1080.

 

Men den kan også kjøre alle oppløsninger nedover i 1:1 og skjermen skalerer så bra at jeg synes det blir meget pent!

5272185[/snapback]

 

Jeg synes dell sin 24-tommer virket litt "glissen" på grafargene når jeg så på den (til filmbruk osv). Hvordan vil du si den er til video, glimmrende som i høyde med andre skjermer, eller glimrende som i bedre?

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg synes uansett CRT er bedre generellt til filmbruk pga motion blur. Det er også plasma. Foretrekker fremdeles min Phillips 32" WS med natural motion chip fremfor en LCD når jeg skal se DVD.

 

Men jeg kjører en sort/grå/grønn theme i firefox og xp og synes ikke den virker glissen på de mørke fargene der, men ganske klar på nyanser i mørke farger. Og den har gudskjelov ikke en shinet overflate for på den måten å fremheve bildet.

 

Men det spørs litt hva du mener med glissen på grå?

 

Men jo video. Det første jeg la merke til var, flott og gode farger. Jeg har sett på en del HD klipp i 720p og 1080p og de tok rett og slett pusten fra meg, over all forventing. Fargene var sterke og gode samt at nyansene var rike. Men jeg har ikke sett på hvor godt den faktisk gjengir hver farge, der er ikke rette mann å spørre.

 

Men en ting jeg merket meg tidlig var "au.. øynene mine... kontrast... " Dette er et kjent "fenomen" med LCD skjermer at kontrasten ofte er så høyt at lyse ting nesten gjør vondt i øynene. Jeg måtte stille brightness ned til 0 samt kontrast noe ned for å få riktig balanse.

 

Samt at jeg merker at det oppstår en form for "minimal hakking" når bilder pan'er horisontalt i full oppløsning. Dvs hvis man utvider en video til fullskjerm som er i lavere oppløsning orginalt. Da synes jeg ikke slike scener glir 100% glatt. Men om det er programvare, spiller skalering, skjermkortet mitt eller skjermen er jeg ikke sikker på.

 

Men på disse områdene synes jeg CRT og Plasma gjør en bedre jobb pga. motion blur og en mer balansert kontrast.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Det jeg mente med "glissen" var at jeg syntes det var få nyanser i lysstrken på gårtt, det var liksom enten svart, eller relativt lyst grått, mao store hopp mellom de forkjellige nyanssene av grått. Men dette var ikke min skjerm, og det kan hende det var høy brightness som gjorde det. Er litt enig med deg, LCD-skjermer kan bli vel intense på lysstyrken, har en slgas vag følelse av at de øker veldig på den for å få bedre kontrast-tall.

 

AtW

Lenke til kommentar
Burde vel ha 2x 7800 GTX 512 for den oppløsningen, hehe..

5268394[/snapback]

Bare du har dual-link DVI-utgang så holder det. Selve GPU'en kan gjerne være en integrert Radeon X300 eller en geforce 6150 så lenge du har den riktige DVI-utgangen på kortet.

 

Joda er klar over det.. Tenkte på spill :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...