Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror nok at så lenge du ligger over kravene, har det nok vel så mye å si hvordan inntrykk du har gitt bafalet i løpet av rekrutten, og hvordan din generelle innsats har vært.

Så lenge du er i ganske grei form, er testresultatene bare en av mange ting som avgjør hvor du havner, i alle fall på de fleste vanlige stillinger uten konkrete krav.

Lenke til kommentar

Slik jeg ser det:

 

Enkelte stillinger og avdeling har minstekrav, disse må man klare for å komme inn. Er den populær vil det bli en seleksjon til, enten på grunnlag av testene dine, eller ny.

 

Der hvor det ikke er minstekrav bestemmer Fenriken din om du kommer eller ikke.

 

Når man søker til en stilling kan det være greit å ha en Cv fra før av i forsvaret som kanskje hjelper, men utenom dette har ikke Forsvaret mye greie på hva du er i stand til, og det er derfor fenriken din som blir spurt om du er skikket til dette. Har du gitt alt, hele tiden, vist at du bryr deg om troppen, vist sammarbeidsvilje, gitt 110% i individuelle aktiviteter, og virkelig vist at du er villig til å prøve å gjøre så godt som mulig, kan fenriken si dette til avdelingen du søker. Alle vil ha de beste til å jobbe for seg, så om fenriken skryter av deg har du kommet langt. Gir du faen, kjefter på andre og er gretten osv vil du ikke få noen annbefaling fra Fenriken din, og du stiller med en svak søknad. Er du en Fenriken har irritert seg over kan det være du får med negative kommentarer i tillegg.

 

Jeg ville gitt alt uansett hvor du har tenkt deg, du tar ikke skade av å løpe 3000m med 100% innsats, og etterpå føles det godt. (Kanskje ikke med en gang, etter 3000m på fullt kjør vil du være kvalm og ha krampe i store deler av kroppen) men sinnet er fornøyd.

Kjedelig å i ettertid tenke at man kunne gitt mer, man er ikke utkjørt før man smeller i bakken, og da kan man likevell krype.

 

Er det konkurranse så er det konkurranse. Du konkurrerer mot alle andre, både på leiren, på kompaniet og i troppen, se for deg at noen står med en pistol mot hodet ditt og skyter deg om du stopper, lever man seg inn i det kan man hente ut krefter som får deg til å yte mye mer.

 

Det er en grunn til at fotballspillerne på årets MDK-opptak røk ut etter under 3 uker, mens de som har drevet sykling, langdistanseløping og ski holder lengre, de er vant til å pine seg og vet hvordan man gjør det. det emste sitter i hodet ;)

Lenke til kommentar

Ta med deg nok sokker, pakk alt i plastpose, pakk en plastpose rundt soveposen, ta gjerne med litt nøtter, hiv alt tjafstet i FR som du ikke trenger, så slipper du å bære med deg drit og søppel som du ikke trenger. Fyrstikker i en vanntett pose. Vær forberedt på at været kjapp kan snu. Jeg var med på snøstrom siste dagen i mai og det snødde på mestringer vår første helga i juni.

 

Og sjekk føttene dine ofte og bytt sokker.

Lenke til kommentar

Hva skal man gjøre for å komme inn på sjøkrigsskolen egentlig?

 

Sier man på sesjon at man gjerne vil inn på befalsskolen og tar det derfra?

 

Edit: Er det gjennomgående befals- og sjøkrigsskole man søker, hvis man ikke har fullført førstegangstjeneste/vært på sesjon osv?

 

Søknadsfristen er 15.april, når sånn ca vil man starte på befalsskolen da?

Endret av EvenruD
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...