Jump to content
Sign in to follow this  
RBW

AMD Athlon 64 X2 3800+

Recommended Posts

AMDs serie med dobbelkjerneprosessorer fikk nylig et nytt medlem, Athlon 64 X2 3800+. Denne er lavere klokket enn resten av serien, men har til gjengjeld en vesentlig hyggeligere pris.

Les mer

Share this post


Link to post

Veldig bra test som beviser at dette er det beste prosessorkjøpet i denne prisklassen i dag..! (Hvis man ikke er spill-entusiast da)

 

Nå ble jeg glad, for dette er min nye prosessor. :D

Share this post


Link to post

Jeg skvatt litt når jeg så kjøleren de brukte til klokkingen fordi den må jo bråke ganske betraktelig på full guff(som den var på hele tiden). Men uvesentlig for test ;), da skal den kjøle bra.

 

Derimot sier det jo mye om potensialet på feks. å bruke vannkjøling på den. Lurer på hvordan den hadde vært med en av de typiske Zalman viftene XP90/92 den heter?

 

Hadde vært artig å sett en graf sammenligning av overklokking på alle s754, s939 prosessorer som finnes i dag.

Edited by Theo343

Share this post


Link to post

Da vil jeg ha en! glittrende ytelse i BF2, det som er viktigst for meg i øyeblikket, koblet med herlig "dual følelse" når jeg jobber ellers = happy Mr Lee

 

:woot:

Share this post


Link to post
Fin test - og jeg ble enda mer frista på denne prosessoren :)

Takk Rolf! Nå fikk jeg liksom ikke mindre lyst på den X2'n! :p

Vel.vel.. får vel slite litt til med uttesting av min 830D før jeg b'yner på X2-testing.. Stikkord:

Varmt, men klokkevennlig (830D altså).

Det ser dog ut til at jeg kan glede meg til innkjøp/testing av X2 3800+ (når nå dette må bli virkelighet) :)

Share this post


Link to post

Vet ikke hvorfor, men jeg synes faktisk ikke at en prosessor på rundt 3000 kr +/- er noe dyrt. Om jeg skulle kjøpe meg ny data, hadde jeg ikke hatt noen problemer med å brukt rundt 3000 på CPU. Men så er alle forskjellige da :)

 

Meeget lovende denne her. Overklokker fantastisk bra også tydeligvis (tilogmed med en litt "crappy"(?) kjøler.) Skulle likt å sett OC versjonen av den gjennom hele testen. Og så hadde det vært bra om Hw.no kunne tatt med en Pentium D 830/840, bare for å få sammenligne.

 

Edit: Litt mange "også" ;)

Edited by el_salvad

Share this post


Link to post

Grei nok test, men savner en liten oversikt over multi-taskingsegenskaper på denne prosessoren. Da jeg ofte driver med flere programmer samtidig er det kjekt å vite hva en skal kjøpe :)

Share this post


Link to post

Hvorfor kunne dere ikke bare kjørt med en kjerne også på den BF2 testen, for å se om dere fikk noe annet resultat, så kunne vi fått svar på dette om BF 2 dro noen fordeler av den dobble kjernen. Ellers en ok test.

Edited by Lord_Linus

Share this post


Link to post

Kan jo være den indirekte drar små fordeler av at det er en X2 siden alt i bakgrunnen fordeles på 2 kjerner. En styring hvor man kan dedikere all cpu kraft i en kjerne til en task hadde vært fint.

Edited by Theo343

Share this post


Link to post

Har en X2 4200 den duger som bare det så tviler ikke at 3800 en noe verre de prosesorene er utrolige overklokkere har min på 2500 mhz med billig twinmos ram 228 mhz stoppa det på venter ny kingmax hardcore ram i posten imorgen :!:

kanskje jeg kommer noe høyere med det siden det er ddr 4000 ram veldig billig men veldig lovpriset ram tester kan finnes hos anandtech tenkte jeg skulle kjøpe meg ett dfi hk og siden msi sli platinum kortet stopper på 1.5V til cpu.

Share this post


Link to post

Hvorfor bruke et så svakt skjermkort som X600? Dette begrenser helt klart ytelsen i spilltestene, særlig BF2. Alle prosessorene ligger mellom 83 og 90 fps i BF2-testen, man kan ikke tolke dette som at 3800+ er bedre enn FX-55 uten å ha testet med kraftigere skjermkort som ikke begrenser ytelsen.

 

Og hvor er Intels dual-cores? Så store som HW er må dere da kunne få låne et D 8xx system et eller annet sted, f.eks. fra Dell? Da kan dere både teste systemet og bruke resultatene som sammenligningsgrunnlag.

Share this post


Link to post
I Battlefield 2 seiler X2 3800+ derimot elegant opp i tetsjiktet. Hva er det som har skjedd her? Drar Battlefield 2 på noen måte nytte av den ekstra kjernen? Dette er absolutt spennende resultater, som vi håper å få sett nærmere på senere.

 

Enkelt svar: Skjermkortet dere bruker blir flaskehals ved 10x7 i BF2, derfor er resultatene like mye verdt som brukte bingo-kuponger.

 

Merkelig at alle andre nettester med dualcore 3800+ viser at den yter som en helt vanlig K8 på 2ghz i spill? Dualcore hjelper ingenting, det vet da alle.

Edited by HeRbie

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...