Gå til innhold

Spare litt plass på c: - hva kan slettes?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg ser at allerede rett etter en ny installasjon av Windows, er mye av c-disken brukt. Mye går med i pagefilen, som jeg har tenkt å skru ned litt. Men så ser jeg etter andre måter å spare plass på, og har brukt programmet Sequoia View som gir en veldig fin oversikt.

 

Er ikke interessert i å strippe Windows ned til det mest minimale, men ser at det er et par mapper som tar mye plass:

 

C:\WINDOWS\ServicePackFiles: 497 MB

C:\WINDOWS\SoftwareDistribution: 151 MB

C:\WINDOWS\Installer: 212 MB

 

Noen som vet mer om disse?

 

Uten å være sikker virker det for meg som om disse mappene kun inneholder midlertidige installasjonsfiler. Er disse nødvendige, og hvis ikke; hvorfor i !"=#("!# lar Microsoft de ligge på slike "skjulte" plasser? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet er i alle fall service pack filene bare å slette, eller brenne ut på en cd. De trives like godt der, men er kjekke å ha så du slipper å laste de ned igjen. Men, jeg er ikke sikker på hva som er hva... Det du kan gjøre er å lete etter en tråd om slipstreaming av installasjons-cd for xp, og der er det forklart hvilken sp2 fil du kan slette. Den tar 200 mb..

 

Har du plassmangel er det greit å investere i en større disk, men billigere å rydde opp!

Lenke til kommentar

Plassproblemene skal jeg nok klare å løse, men tenkte det kunne være greit med en tråd for å gjøre andre oppmerksom på problemet. En nyttig test kan være å flytte filene over i en annen mappe, og se om de blir savnet.

 

En annen ting; SP2 lager som standard en backup for avinstallering, som man ikke kan takke nei til uten videre. Jeg fant en switch jeg kunne bruke for å gjøre dette, men alt i alt virker det som om Windows sløser litt vel mye med plassen.

Lenke til kommentar

C:\windows\Downloaded Installations <- Min favoritt wasteofspace mappe

 

Dere som ikke har problemer med noen av systemfilene (og altså ikke trenger backup av tidligere versjoner) kan jo kjøre denne:

sfc.exe /purgecache

 

Her er også en liste og ting som (vistnok) kan slettes uten problemer. På eget ansvar da jeg ikke har testet alle på listen.

 

http://envi.ruc.edu.cn/bbs/showthread.php?p=21397#post21397

Lenke til kommentar

ikke lurt å redusere page fila foresten, sett den heller til å være windows styrt, jeg gjorde det etter at jeg dobla rammen min og dæven blei det stor forskjell, nå jobber disken nesten aldri lenger (den jobba masse føre jeg satte til auto pagefile, selv med 1gb ram)

Endret av Spirre
Lenke til kommentar

Jeg flyttet C:\WINDOWS\ServicePackFiles, men har senere fått bruk for den når jeg skulle legge til funksjoner/programmer i Office 2000. Etter at Windows ba med sette inn Office CDen og nesten var ferdig med installeringen fikk jeg beskjed om at den ikke fant servicepack filene og installeringen ble avbrutt. Jeg kopierte katalogen ServicePackFiles tilbake på rett plass og startet installeringen på nytt og da gikk det bra. Etterpå slettet jeg 'ServicePackFiles' katalogen igjen.

Virker på meg som at Windows henter filer derfra hvis et program skriver over filer som finnes i en nyere versjon i SP2 pakken. Men det er bare en gjettning.

 

Filene som ligger i C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download pleier jeg å slette. Det kommer nye filer der hver gang jeg har vært inne på Windows Update, men jeg tømmer alltid den katalogen etter at jeg har staretet opp maskinene på nytt etter oppdateringen.

Endret av Thoth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...