Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei jeg har tenkt å kjøpe meg digitalt speilrefleks kamera, men jeg vet ikke hvilket jeg burde velge. Jeg har fra før av hatt Canon EOS 500, med 75-300 linse og en standar 35-75 tror jeg det var.

 

Nå har jeg Panasonic DMC-FZ10 som jeg er meget fornøyd med men jeg har lyst til å ta meg et fotokurs og lære meg å fotografere og bruke manuelle instillingene som finnes på kamera.

 

Der hvor jeg jobber nå så skylder de meg ca 7200,- som jeg kan ta ut i varer. Vi driver ikke med foto men kan bestille via faste leverandører vi har som leverer datautstyr til oss. Dermed så kan jeg få meg fotoutsyr betalt av jobben og da til pris uten mva. Hva kan jeg da få av utsyr. Linsene jeg har på det gamle canon kamera vet jeg ikke om jeg kan bruke da det har ligget i kjelleren noen år nå.

 

Men hvis jeg kan bruke de så kan jeg bruke alle pengene på et kamerahus.

 

Jeg leste at det var flere som anbefalte Canon D20, og det er vel mer en bra nok for meg. Men hvis jeg da velger Nikon så må jeg også ha linse og det kan fort bli mye dyrere.

 

Er det noen som har noe å anbefale?

 

Eller så har jeg vært veldig fornøyd med mitt Panasonic kamera som jeg bestilte fra B&H i USA, så det kan tenkes at jeg bestiler fra dem også, og får jobben til å betale. Sparer en del penger på det.

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du kan bruke objektivene vet jeg ikke, men jeg anbefaler et canon eos350d, hvilket er et knallkamera. Læreren min har dette kameraet og jeg har tatt en del bilder på klasseturer osv., samt lært henne å bruke det, og det tar fantastiske bilder! 20D er noe bedre, men det kommer an på hva du trenger. Hvis du uansett må kjøpe optikk så ville jeg kanskje vurdert et nikon D70. Anbefaler å prøve 350d, 20d og d70 i butikk hvis du kan, og finne ut hva som er best for DIN hånd. Selv har jeg litt store hender og 350d er litt liten, men hadde kjøpt 350d hvis jeg ikke hadde hatt råd til 20d og hatt canon-optikk. Husk bare på crop-faktoren på 1,6 (gang brennvidde med 1,6 for å få tilsvarende bredde på 35mm film)

 

Herr Brun

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...