Gå til innhold

Tips mot paranoia


Bogan

Anbefalte innlegg

Er fortiden paranoid.. Begynnte med en eksens nye type med trusler om bank... Så blind vold(tror jeg) for 2 uker siden.. Så en skummel episode i helgen.. Og har hatt en del kontakt med eksen etter hun krangla og gjorde det slutt med han nye... Allt dette har gjort meg paranoid, som ville helvette. Er ikke det ofte men kommer i episoder og tenker alltid det er noe dritt om tilsynelatende uskyldige ting.. Det er skikkelig plagsomt å vite det er folk som er ute etter deg.. Noen som har noen tips eller noe annet om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

21.. Joda de gjør det. Realistisk sett tror jeg ikke det skjer, men tanken er der... Klarer sikkert ta han selv, men om et "angrep" kommer regner jeg med det er såpass safa fra angreperens side at det er lite man får gjort... Er tanken som plager meg..

Lenke til kommentar
Oppsøk profesjonell hjelp, og dersom du skulle bli truet mer - anmeld så det svir etter.

Synes anmeldings grunnlaget er noe tynnt... MEn om noe skjer eller ytterligere trussler kommer så... Ser ikke problemet så stort at proffesjonell hjelp er nødvendig.. Er bare i perioder og visse ting frykten er stor.. Er ikke annet enn at det er jævla plagsomt...

Lenke til kommentar

Hehe joda... Er ikke det at jeg tåler litt juling det er ikke noe problem... Kan både gi og ta i mot det.. Men er bare tanken på at hvis jeg er ute og et øyeblikk er alene kan et slag treffe... Vet sjangsen er der og bevisstheten om det er jævelig... Eks i stad snakka jeg med eksen. 30 min etterpå ringer mobilen med skult nummer, som bare la på.. blir drit paranoid av sånnt...

Lenke til kommentar

skaff deg litt personlig sikkerhet, sånn just in case :)

slik som ZiroN foreslo, balltre ved døren.

en skarp ting i lomma er jo heller ikke å forakte. det gir en sikkerhets følelse ;)

 

også evt hvis du for nok grunnlag til annmeldelse, GJØR DET!

 

og får å få deg til å slutte å tenke på dette, sett på noe høy musikk du liker, og bare slapp av .. hvis det er høyt nok klarer du ikke å tenke på annet enn musikken :p

evt sett deg ned med et spill og spill det ! konsentrer deg om noe annet. :)

 

håper dette hjelper i det miste bittelitt :) lykke til.

Lenke til kommentar

Takker for tips og råd.. Er ikke aktuelt å bruke kniv eller balltre med mindre det er høyst nødvendig.. klarer fint å slå fra meg, men liker ikke ha fiender..

 

Klarer lett å styre tankene unna, men tankene har lett for å bli paranoide av og til...

Lenke til kommentar

Begynn med ein kampsport, helst ein der du "går i kamp" ein del. Vil ikkje bli so mykje av det i starten men.. Gir ein litt betre følelse at du kan å sloss, og kanskje du får nokre nye kampsort venner.

 

Og mens du held på med dette gjer som phax seier, prøv å slapp av. :cool:

Endret av Vash
Lenke til kommentar
tror ikke man blir mindre paranoid av å gå rundt med våpen av noe slag, heller motsatt tror jeg nå..

 

plukk en blomst og se på sola så går det nok over skal du se! :wee:

Jepp er nettop det... er ikke selve ehndelsen sopm kan skje som plager meg.. Er uvisstheten samt planer om å be ut eksen osv nå som hun er fri, men vet jo det kan bli et oppgjør av det... Et oppgjør der og da får jeg bare ta, men er tanken på å ha en etter seg som er noe dritt.

 

Altså det skjer nok ikke noe hvis jeg holder meg unna og ikke er provoserende... men har ikke lyst til det...

 

Noen som har noen lignende erfaringer?

Lenke til kommentar
Begynn med ein kampsport, helst ein der du "går i kamp" ein del. Vil ikkje bli so mykje av det i starten men.. Gir ein litt betre følelse at du kan å sloss, og kanskje du får nokre nye kampsort venner.

 

Og mens du held på med dette gjer som phax seier, prøv å slapp av.  :cool:

Kan sloss, men vil ikke sloss... alle kan tas. Å banke en sånn type som han gjør bare problemet værre... desuten anser jeg det som mer eller mindre midlertidig...

Endret av Bogan
Lenke til kommentar

Nå kjenner ikke jeg til bakgrunnen til hvorfor han truer deg med juling (kan jo faktisk godt hende at du fortjener et par på trynet :p ), men her er et par råd:

* Snakk med politiet. Jo fortere jo bedre....

* Skaff deg en telefon med mulighet til å ta opp samtalene.

* Loggfør ALLE trusler (indirekte eller direkte), telefonsamtaler o.l.

* Ha alltid mulighet til skrive ned om det skjer noe.

* Skaff deg et selvforsvarsvåpen. Noe som er lite og lett og skjule men samtidig raskt og lett immobiliserer en angriper. (Slåjern, utrekkbar batong o.l.)

* Fortell alle kjente om truslene.

* Hold deg til offentlig steder om du får en konkret trussel eller "føler" at noe vil skje.

* Unngå om mulig å være alene.

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...