Gå til innhold

.avi eller .wma


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruk en mpeg-4 basert codec. Mpeg-4 er en åpen codec med sepsifikasjoner tilgjengelig for all. MS codec, brukt i wmv, følger ikke mpeg-4 standarden, og den er lukket.

 

Årsaken til at det er slik er at MS bruker sin markedsdominans til å få flest mulig til å benytte egen standard. (Derfor følger det med gratis video-redigerings program i windows.) Når MS kan dominere markedet med et filformat som ikke følger åpne standarder, så står de sterkt når de ønsker å presse produsenter av dingser til å kjøpe lisenser for å kunne støtte denne standarden.

 

MS innfører altså bevisst inkompatible format for å skape problemer, og tvinge bedrifter til å støtte MS økonomisk. Noe de ikke kunne gjort om deres wmv format fulgte den åpne mpeg 4 standarden.

 

Av rent politiske grunner bør man altså unngå wmv. NÅr det gjelder praktisk bruk foretrekker jeg avi og den gratis open source codec'en XviD. Den gir små filer og ypperlig kvalitet. Og alle avspillere som støtter mpeg 4 kan spille av filmene. Inkludert DivX avspilleren. (DivX følger også mpeg-4).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...