Gå til innhold

Tar HW.no betalt for prisguiden?


Anbefalte innlegg

Leste litt på forumet her, og det stod et sted at hw.no tar seg betalt for at bedrifter skal være med i prisguiden, stemmer dette. Hvis så, hvorfor har dere den guiden fortsatt? Blir jo meningsløst det når bedrifter garantert velger å ikke være med hvis det koster dem mange kroner. Tenk på de små f.eks.

 

Håper dere ikke tar betalt for prisguiden, isåfall er den ikke mer verdt og vi må begyne å lete selv, hvis ikke noen andre klarer å lage en ordentlig guide. Ta heller pengene fra andre steder, banner f.eks.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vært diskutert tusen ganger.

 

en tjeneste som kommer butikkene til gode og markedsføring koster dem penger. sånn er det...

 

vil du heller at HW.no skal være overfylt av reklame for å finansiere prisguiden? nei takk, men bedriftene hadde sikkert likt det.

 

server og båndbredde koster penger vet du, alt kan ikke drives på frivillig basis.

Lenke til kommentar
Mener fortsatt det blir helt feil å ta betalt for at de skal være med i oversikten. Er jo noe vi som forbrukere garantert taper på. Smart bruk av reklame på siden isteden, da vil alle kunne være med og vi som forbrukere vil få mest mulig oversikt.

er det det? hvis du er så opptatt av det, kan du unngå at butikkene belastes for det.

 

jeg har blitt kjent med nye butikker som har fått et par tusen i omsetning takket være kanskje 5 kroner i markedsføring på meg.

 

og prøv å finansier prisguideservern som koster minst 50000 og i tillegg leie av plass og båndbredde.

 

kanskje vi hadde fått bedre oversikt, men du har et luksusproblem. uten de inntektene hadde guiden vært mye dårligere. og det er gratis reklame for butikkene.

 

hvordan taper forbrukerne på at butikkene ikke klarer å holde på click-throughen-til-kjøp?

Lenke til kommentar

la meg også legge til

Prisguiden er en gratistjeneste for våre lesere, mens butikkene betaler et mindre beløp for å være representert. Alle butikker er med på like vilkår. Det betyr at det ikke er mulig å kjøpe seg bedre plassering eller synlighet. Prisguideinntektene dekker serverkostnader, videreutvikling av tjenesten og kontinuerlig oppdatering og utvidelse av produktdatabasen.

Lenke til kommentar

hvorfor det? hvem er synderen?

butikken? som ikke vil få en billig reklame?

HW.no? som har en god tjeneste som de tar seg minimalt betalt for?

forbruker? som klikker gjennom?

 

synes at litt for mange forventer å få ting gratis for tiden. klarer butikkene å omdanne klikket til et kjøp er det gull verd for butikkene. her kommer lager inn.

de som ikke har ting på lager, taper på dette, fordi man finner andre steder.

de som har dårlig design, taper på dette

de som har et altfor dårlig utvalg, taper på dette

 

de pcbutikkene som har best å tilby, er de som tjener mest på det og sånn bør det være. venter stadig på motargumenter

Lenke til kommentar

Det blir feil rett og slett... Problemet er kanskje her at før så var hw.no her for å hjelp oss forbrukere til for å finne det beste og billigste.. Slik er det kanskje ikke lenger..

 

Historikk

Hardware.no ble dannet 26. mars 1998 av Martin L. Wirak. Det var et mylder av butikker som solgte datautstyr, og Wirak savnet et nettsted hvor man enkelt kunne finne ut hvor prisene var best. Derfor la han ut en enkel side plassert på GeoCities der priser på prosessorer og minnemoduler i over 40 butikker ble sammenlignet. I begynnelsen ble denne oversikten manuelt oppdatert (!).

 

Etter hvert ble flere medarbeidere med på laget, inkludert en medarbeider som laget en automatisk prisguide - der prisene ble hentet inn automatisk hver dag. Dette gjorde at vi fikk ledig tid til også å skrive tester, anbefalinger, nyheter og annet redaksjonelt materiale.

 

 

Vi ser her at hw.no rett og slett er på vei vekk fra det essensielle med hele siden..

Går nok ikke lang tid før det kommer noen med litt større integritet og tar over..

Lenke til kommentar

Jeg veit at ting koster. Men det betyr ikke at jeg liker at selve lista koster penger å være med i. Ta heller å gjør så den viser alle, men de som betaler får mer utav den. Som f.eks. ikke legg inn link til de som ikke betaler, men fortsatt vis dem. osv. Da vil jo oversiktet være der, men de får garantert mer brukere de som har link.

 

Poenget mitt er oversikt, Punkin Penguin, gi heller de som betaler litt mer (selvfølgelig ikke jukse med plass osv). Men ikke ta bort oversiktet som burde være størst mulig.

Endret av msulland
Lenke til kommentar

Noen som kan sette opp en liste over shapper som ikke er med i Prisguiden? Hadde selv ingen anelse om at NetShop ikke var med. Gikk inn der og fant produktet til samme pris som mpx/xd. Dette visste jeg ikke. Liste over utelatte shapper er herved på ønskelisten!

Lenke til kommentar
Noen som kan sette opp en liste over shapper som ikke er med i Prisguiden? Hadde selv ingen anelse om at NetShop ikke var med. Gikk inn der og fant produktet til samme pris som mpx/xd. Dette visste jeg ikke. Liste over utelatte shapper er herved på ønskelisten!

Netshop er da med i prisguiden... :whistle:

Lenke til kommentar

så, mye av funksjonen skal nedlegges fordi noen butikker får gratisreklame, mens andre ikke? er ikke mye ekstra arbeid som skal til og mange ville mene at det ikke er direkte linker ødelegger en del av funksjonen til prisguiden. hvor mange nettbutikker er det i landet her? hvor mange går jevnlig konkurs grunnet at de ikke klarer å holde følge?

 

dette er ikke noen veldedighetsorg. og forskjellen er at alt vokser.

uten pengene hadde oversikten vært mindre og da hadde man klagd på det og. du får det aldri perfekt uten å spytte inn mer penger i det.

 

som sagt, opptil deg å lage en egen prisguide

Lenke til kommentar

Det er vel snakk om hva vi som bruker prisguiden vil ha... Hele hw.no er bygget opp på at vi bruker forumet og prisguiden flittig.. Når så hw.no ikke informerer skikkelig at billigste produkt kanskje ikke er å finne i prisguiden, så går det utover sidens integritet...

 

At du mener at hw.no folka også må ha et levebrød, er helt greit, det forstår vi..

Ta inn penger hvor som helst... Lag en webshop der de selger reklamemateriell etc. , som det har vært sagt i tidligere tråder..

 

http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=395521&hl=

 

Men IKKE ta betalt akkurat her, om man gjør så tar man vekk ideen bak hele hw.no konseptet...

 

Ev. kanskje tar jeg helt feil, jeg er kanskje helt på jordet... Kanskje var/er ideen bak hw.no konseptet å tjene mest mulig penger.. Problemet her er bare det at noen har latt være å fortelle om langsiktig planlegging..

 

Og jeg kan jo spekulere litt videre; Er det kanskje snakk om å selge hw.no, derfor øker dem inntjeningen slik at hw.no skal se mer attraktive ut på markedet..

Endret av Dre@m_Lord
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...