Gå til innhold

Sikring går når jeg skrur på PSU


Anbefalte innlegg

Jeg har et lite problem. Hver gang jeg skrur av strømforsyningen, for så å skru den på igjen, uansett tid imellom, går sikringen i huset. Jeg tror det kan være fordi automatsikringene i huset (1985) begynner å bli for følsomme. Jeg har et skjermkort som trenger en egen molex, og jeg har totalt 7 vifter. Jeg må skru av alt av lamper og ovner i kursen det gjelder, for at det i det hele tatt skal gå å skru på sikringen igjen. Er det noe galt med sikringene i huset mitt eller er det strømforsyningen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Definitivt strømforsyningen din.

Om sikringene var blitt "overfølsomme", noe jeg tviler sterkt på, så hadde de tålt 1 amp, og det trekker ikke strømforsyningen din. Har du sjekket likeretter broen og HV lyttene i strømforsyningen? Lyttene kan være kortsluttet og samtidig ha dratt med seg lik. bro. Det kan også være en kortsluttning et sted nær kontakten.

Kanskje en inspeksjon inne i PSU er nok til å finne feilen?

 

Mvh

Magnus

 

EDIT: Reng også sammen strømforbruket med alt på i huset for å se hvor tett til grensen du ligger. før kursen er overbelastet.

Endret av Makofoed
Lenke til kommentar

Men, problemet oppstår kun i mitt hus.

Har vært på LAN flere ganger med denne PC'en og det har aldri vært noe problem selv om 10 andre PC'er gikk på den samme kursen..

 

Og, hvis PSU yter maks 360W, og går på 230V, trekker den da 1,5 A.

 

Hele toppetasjen har samme kurs (10A). Der er det 3 ovner som alltid står på, 5 lamper, etc. Pluss min PC. Har snakket med to elektrikere og begge sier at automatsikringene kan være slitte.

Endret av RCP-88
Lenke til kommentar

Automatsikringen fra 1985 går forde den har vert overbelastet i mange år.

Etterhvet som automaten blir slitt flytter kortslutningskarakeristikken seg nedover, noe som etterhvert gkjør at støvsugeren, forsterkeren, TVen, mikroen og PCen kan ta den ved oppstart.

PSUen har en startsttrøm, nødvendigvis ikke så stor, men en automat med B karakteristikk har en utløserstrøm på kortslutning på 2,5 ganger merkestrøm mens en automat med C karakteristikk ca. 8,5 ganger.

Den nye Bzerk PSUen min har en merkestrøm på 5A og den gamle Q-tecen 4A, når da disse i tillegg har en startstrøm som belaster en allerede belasta slitt automat blir resultatet dette.

Undersøk med elektriker om det går å bytte automaten med en med C karakteristikk og problemet med at sikringen går ved oppstart er forsvunnet.

 

Ser at du har snakket med 2 elektrikere som antyder at automaten er slitt og her er en til som mener det.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Hver gang PSU'en kobles til strømnettet vil du nesten kortslutte kursen i et lite øyeblikk (millisek!). Dette skjer fordi man kobler til en kondensator som last og den har nesten ingen motstand. Det eneste som begrenser strømmen er induktansen i inngangsfilteret på PSU.

Det vil si at man får en strømpuls som er mange ganger høyere enn det som PSU normalt trekker ved maks belastning. Automatsikringer, og spessielt de av eldre modell er kjent for å være følsome for strømpulser på kursene.

 

space

Lenke til kommentar

Nå er jeg på LAN, i et hus som er identisk med mitt, det har en 10 A sikring for hele toppetasjen. Der er det like mange ovner og lamper som hjemme hos meg, men i tillegg 4 andre PC'er, som starter uten å ta sikringen. De andre blir LITT grumpy når jeg skal skru på PC'en, for da må de andre skru av PC'ene sine og vi må også skru av lysene i hele toppetasjen. Jeg må ta ut alle andre vifter enn CPU og PSU, da starter PC'en. De andres PC'er skaper ingen problemer. Hva skjer på TG? hva slags sikringer har de der?

Lenke til kommentar

Det kan være lut og få ein elektriker for og sjekke (eller du selv vist du har peiling)

på hvor mye ampær som går ut fra sikringen idet det er vanlig bruk på kursen.

 

Kom forleden over ein skobutikk hvor sikringen gikk hele tiden og målte belastning

på kursen til 24 amp på ein 16 amp sikring og denne kursen var ikkje til noe annet ein lys.

 

Det kan være lurt og gjøre før du bryter garantien på din PSU. :thumbup:

Lenke til kommentar
10amp er ca. 2200 watt om du har 3 ovner og fem lamper på så er det ikke så rart att sikringen går :!:

Enig... men vist du nå skal ha 16 amp må du nok muligens trekke nye kabler siden

de kablene som ligger er beregnet for 10amp de kan være lurt og da rett og slett legge

opp ein egen kurs for bruk av pc'n din og kansje noe annet på 16amp. :hmm:

 

EDIT:Leif

Endret av goggen90
Lenke til kommentar

Egen kurs funker hjemme, ja, men ikke på LAN.

 

Blir gøy å fortelle 5000 TG-deltagere at de må skru av PC'ene sine fordi jeg skal starte min...

 

Det rare er at problemet oppstår kun når jeg trykker på 1-0 bryteren på strømforsyningen, ikke når jeg trykker på powerknappen foran på kabinettet, hvis PC er av og strømforsynings-bryter på.

Lenke til kommentar
Det rare er at problemet oppstår kun når jeg trykker på 1-0 bryteren på strømforsyningen, ikke når jeg trykker på powerknappen foran på kabinettet, hvis PC er av og strømforsynings-bryter på.

Årsaken til det er at når du bruker 1-0 bryteren på strømforsyninga så stopper og starter du strømforsyninga og får den pene peaken i startøyeblikket mens når du rebooter testarter bare maskina mens PSUen går kontinuerlig.

Lenke til kommentar
Det rare er at problemet oppstår kun når jeg trykker på 1-0 bryteren på strømforsyningen, ikke når jeg trykker på powerknappen foran på kabinettet, hvis PC er av og strømforsynings-bryter på.

Er ikke rart i det hele tatt! :) Det som skjer er at trafoer har en høy startstrøm, denne blir "starta" når du skrur på 1-0 bryteren bakpå, men den er allerede i gang når du starter pc'en på normal måte.

 

Er nok automatsikringen som er oppbrukt, kan nok hjelpe å bytte ut denne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...