Gå til innhold

Elkjøp butikk vs. Elkjøp nett?!?


Anbefalte innlegg

En kompis dro på Elkjøp for å kjøpe denne disken :

 

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...s_vartypes_text

 

Den koster altså 995,- på nettet, men da han kom på elkjøp skulle de ha 1595,- for samme disk. Greit nok at det står : "Prisene kan avvike fra butikkpris", men 600,- er vel en tanke drøyt. Jeg trodde helt ærlig at man kunne forlange å få varene til samme pris som Elkjøp-nettpris, når man gikk i butikken. Uansett, 600,- er altfor mye!!! :mad:

Endret av TXD1979
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den disken hadde ikke vert mitt førstevalg uansett, så kanskje like greit at han ikke kjøpte den, hehe. Jeg hadde 80GB versjonen, og den døde plutselig. Det vil si, selve disken inni virket når jeg plugget den i en ledig IDE kanal, dog med et par bad sectors (Hitatchi disk om noen lurer), men det var rett og slett elendig lodding inni kabinettet som hadde løsnet.

Endret av squabbish
Lenke til kommentar

Prisene er IKKE(!!) forskjellige fra nett,- og vanlig -butikk! Det er bare å ta en utskrift med prisene fra nettbutikken å ta med seg til dem! Det står på deres egne sider at de fører samme pris som elkjøp butikkene, hvis butikkene derimot ikke gjør det har de ikke lov til å kalle butikken sin det samme siden de ikke fører samme priser som reseten av kjeden...

 

Har selv måttet ty til det som jeg skrev over, men han jeg handlet av da har rykte på seg for å svidle så en annen ekspeditør kom og tok over...

Lenke til kommentar
Det står på deres egne sider at de fører samme pris som elkjøp butikkene...

Prisen på Internett kan avvike fra prisen i våre butikker står det på den elkjøp-forsiden jeg får opp da...

Har de forrandret på det nå da?

 

Sjekket ikke akkurat nå men det sto i allefall det før (det var en som klagde over Doom3 priser på dette forumet)...

Lenke til kommentar

Ja det står jo at prisene kan avvike, men jeg synes det er en litt råtten måte å drive salg på.

 

Hvis jeg for eksempel driver bil-butikk å har nettside: Jeg sier at prisen på en BMW er 100.000 på nettet, åsså hvis du kommer på butikken selger jeg den for 160.000. Er dette ok bare fordi jeg skriver at prisene kan avvike fra nettpris??? Ingen blir tvunget til å kjøpe, men turen til butikken er bortkastet! Jaja, Elkjøp sørger selv for å sette seg i dårlig lys her spør du meg :nei:

Lenke til kommentar

Hvis du da har 10 ansatte i den fysiske butikken din og bare 2 ansatte i nettbutikken så må jo de ekstra kostnadene dekkes inn.

 

Det er et helt annet kostnadsnivå når det gjelder å drive en fysisk butikk - og husk at folka dine skal ha lønn hele uka - uansett om du selger noe eller ikke.

 

Store, lyse lokaler skal leies/bygges. Og varmes opp. Og vaskes+++ kontra en nettbutikk som i praksis kan drives fra et slitent stort lager et sted tomtepriser/leiepriser er ekstremt lave.

 

NB: Det er ikke dermed sagt at jeg ikke synes prisforskjellen var drøy altså :)

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Helt uhørt.

 

Det er landsdekkende kjede, som meg bekjent kjører like priser i alle butikkene. I så fall burde de selvsagt gjort det med nettbutikken kontra lokalbutikkene.

 

Her skyter de seg selv i foten, og viser jo elegant hvor mye de har i fortjeneste. ;)

 

Solskinnshistorie og litt offtopic. En bekjent av meg er bonde. Vel denne subsidierte karen skulle kjøpe seg noen silovaiere fra Felleskjøpet.

Fra Rogaland til Kristiansand så varierte priser fra 7,- meteren til 70,- metern, og ikke hadde den dyreste butikken noe avanse heller.

Vel, han gjorde det enkelt og bestilte x antall metere fra Rogaland, og siden kjeden reklamerer med gratis leveranse, butikk til butikk, så hentet han selvsagt sin billige vaierbete i Kristiandsand, og han betalte cash.

 

Noe for Elkjøp mon tro. ;)

Lenke til kommentar

Ikke noe illegalt med det de gjør, men er egentlig litt rar praksis, siden det er helt selvsagt at det må oppstå enkelte komplikasjoner og misforståelser for mannen i gata. Det mest naturlige hadde vært å differensiere butikk og nettbutikk, slik som Komplett sine tidligere butikker ble til Datakjeden.

Lenke til kommentar
Jeg kommer til å (fortsette) å boikotte Elkjøp! Noen som blir med?

Ingen problem, det har jeg gjort i over et år pga den dårlige kundeservicen og totalt fraværende kunnskap om det jeg vil kjøpe.

 

Edit: DVS, med mindre jeg MÅ kjøpe det jeg skal ha der da, hehe...

Endret av squabbish
Lenke til kommentar
Jeg kommer til å (fortsette) å boikotte Elkjøp! Noen som blir med?

Ingen problem, det har jeg gjort i over et år pga den dårlige kundeservicen og totalt fraværende kunnskap om det jeg vil kjøpe.

 

Edit: DVS, med mindre jeg MÅ kjøpe det jeg skal ha der da, hehe...

Samme hos meg, men jeg tror jeg har boikottet i mer enn et år ja :p

 

Edit: Leif!

Endret av P-in-P
Lenke til kommentar
Jeg ser på elkjøp som en nettbutikk, ikke som reklameavis for butikkene. I alle fall etter jeg la merke til den notisen om at prisene kan variere.

Dette er den helt riktige måten å se det på.

 

Dere har sikkert i det siste lagt merke til at elkjøp har rimelig konkurransedyktige priser på nett i forhold til andre nettbutikker. Slike priser er (tro meg) så og si umulige for en vanlig butikk å holde om hjulene skal gå rundt, og derfor så VIL det oppstå så store variasjoner på enkelte produkter, og mindre på andre.

 

Om en vanlig elkjøpbutikk hadde fjernet alle kundebehandlerne, halvparten av de i kassa og halvparten av de som er ansatt på lageret, samt fjerne leie av butikklokaler, svinn pga tyveri i butikken, strøm osv osv, så kanskje prisene kunne nærmet seg hverandre igjen.

 

I tillegg så vil jeg nå bare opplyse om at disken i tillegg ikke er den samme. Den på nett er 5400 rpm, mens den som for tiden er tilgjengelig i butikk er 7200rpm.

 

I tillegg så vi jeg si at om jeg feks lager et topic som heter "Hva i helvete netshop/komplett/psdata!!?" så vil det topicet bli endret/stengt eller whatever, så foreslår at trådstarter endrer dette før slikt skjer her :).

 

Men ja, det er jo gøy å hate elkjøp. ;)

Lenke til kommentar
Helt uhørt.

 

Det er landsdekkende kjede, som meg bekjent kjører like priser i alle butikkene. I så fall burde de selvsagt gjort det med nettbutikken kontra lokalbutikkene.

 

Her skyter de seg selv i foten, og viser jo elegant hvor mye de har i fortjeneste.  ;)

Nok en gang, er klart større kostnader forbundet med å drive en vanlig butikk, dermed så må marginene være større for at det skal være noe igjen på bånnlinja. Det jeg lister opp i forrige innlegg er ganske vesentlige summer, summer som må tjenes inn på en eller annen måte.

 

EDIT: Ideologien er sånn at elkjøp skal være billige i alle kanaler, dvs billig blandt nettbutikkene, og billig blant vanlige butikker. Derfor kan man ikke forvente samme pris på alle varer på nett og i butikk.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Sånn! Da var overskriften endret :whistle:

 

Selvfølgelig er det dyrere å drive butikk som dere skriver. Men poenget med en litt hissig tråd var at varen faktisk var ca. 60% dyrere enn nett-prisen. Jeg synes som sagt dette var litt drøyt. Ellers var jeg ikke klar over at butikk-disken var 7200 rpm. Tidligere har jeg forresten kommet på Elkjøp og gitt beskjed om at Creative Muvo mp3-spiller var billigere på nett enn i butikken. Den gangen fikk jeg som selgeren sa "selvfølgelig" spilleren til samme pris som på nett. Skjønner lite av dette jeg. Er det nå i det siste at de har forandret dette?!?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...