Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde mekanikk 1 nå i høst, men er det mulig å ta denne eksamen på nytt igjen allerede til sommeren om man ikke blir fornøyd med karakteren? Ser at det undervises i mek 1 også denne våren. Hvordan skal jeg evt. gå fram, og må jeg gjøre øvingene på nytt?

Lenke til kommentar

Hei!

Jeg bare lurer på en liten ting. Jeg går nå i 4.kl og skal denne våren ha "ingeniøremne fra annet studieprogram". Det jeg lurer på er om noen vet hva som er "kravene" til dette emnet. Jeg sendte nemlig melding til studieveileder på instituttet mitt og han sa at om jeg ville velge et fag som ikke står på listen over valgbare emner (en liste med ca. 20 fag som jeg velger de to valgbare fagene mine fra) så ville han at jeg hørte med ham først. Jeg ble litt forvirret av dette svaret siden jeg trodde "ingeniøremne fra annet studieprogram" var nesten å kunne velge fritt blant fag på gløs(er jo bare et søkefelt på studweb, de burde jo ha en liste med fag som ellers om de ville begrense hva vi kunne velge.). Jeg sendte melding tilbake til studieveilederen min hvor jeg spurte om dette en stund før juleferien, men han har ikke svart. Føler veldig for å finne ut av dette nå, og håper derfor at noen her som går eller har gått 4.kl kan gi meg noe svar (reglene for hva "ingeniøremne fra annet studieprogram" skal være bør jo være likt for alle studieretninger).

 

Jeg vet jo at å velge 3 fag fra denne listen over valgbare emner i hvert fall blir riktig uansett om jeg kan velge "ingeniøremne fra annet studieprogram" fritt eller ikke, problemet er at nesten alle fagene på denne listen bygger på fag jeg ikke har hatt (typisk 3.-4.kl fag fra en annen studieretning hvor jeg ikke har hatt basisfagene fra denne studieretningen).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som har erfaringer med HLS0001 Psykosomatikk og helsepsykologi? Er ute etter 7,5 enkle studiepoeng.

Ja, det _er_ enkle studiepoeng. Men tro meg at du bør bla litt i pensum i hvertfall to dager før du kan være sikker på å stå. Det er ofte knotete og vriene MP-oppgaver på eksamen, så du bør ha tunga og pensum rett i munn.

 

Så det er ikke nødvendigvis et 40-kronersfag du bare møter opp for og tar 7,5 gratis poeng. Det ér veldig enkle poeng, som sagt, men kan du ikke stoffet er det ikke sikkert ståkarakteren er i boks.

 

Noen andre med like erfaringer? (jeg tok faget tidligere, men det er riktig det hernil sa at spørsmålene på nåværende var mer "saftige" (vet gjennom bekjent))

Endret av Calippus
Lenke til kommentar

Vel, jeg står fortsatt for det jeg skrev tidligere. Jeg tok HLS0001 forrige vår, pugget gamle eksamensoppgaver i noen få timer dagen før eksamen, til jeg klarte alle uten å tenke meg om, og var ikke langt unna å få A på eksamen. Jeg kunne overhodet ingenting av pensum utenom det jeg "lærte" av de gamle eksamensoppgavene.

 

Selvfølgelig kan det være du er uheldig og de bestemmer seg for å finne på helt nye spørsmål i vår, men i følge min kilde som fulgte samme strategi som meg og fikk B nå i høst stemmer det ikke at den eksamenen var så mye verre enn de forrige.

Lenke til kommentar

Tenker å ta Spansk II som K-emne dette semesteret. Prøver å melde meg på via studweb, men får følgende beskjed "

Dette emnet har krav om gjennomført obligatorisk undervisning. Undervisningsmelding er nå ikke mulig.

 

Er det ikke undervisning i dette emnet på våren, kun eksamen? :O

Lenke til kommentar

Jeg postet opprinnelig dette spørsmålet på reddit, men siden det handler om NTNU og sivilingeniørstudenter lurer jeg på om noen her har noen kommentarer.

 

 

 

Jeg er en sivilingeniørstudent ved NTNU som er ferdig med studiet om ikke så lenge, og skal dermed etter hvert finne meg fast jobb. Arbeidsmarkedet de siste årene for sivilingeniører har vært svært godt, men nå etter fallet i oljeprisen er det mye som for meg tyder på at det ikke kommer til å være like godt i framtiden. Spørsmålet er da hvor ille det kommer til å bli.
En ting er jobbutsiktene for nye petroleumsingeniører -- etter hva jeg har hørt er det allerede mange studenter fra petroleumsstudiet på NTNU som prøver å skifte til andre linjer -- men hvordan kommer jobbutsiktene til andre sivilingeniører til å bli påvirket?
For det første har de fleste oljerelaterte bedrifter (som også mange ikke-petroleumsingeniører får jobb i) nå ansettelsesstopp. For det andre sier de opp sine eksisterende ansatte i hopetall, og disse vil naturligvis da prøve å få jobb i andre sektorer som igjen vil føre til at det generelt vil bli færre ledige jobber for nyutdannede ingeniører i disse sektorene. For det tredje ser jeg for meg at fallet i oljeprisene ha en negativ effekt på den norske økonomien generelt, som til slutt vil føre til at også ikke-oljerelaterte selskaper begynner å si opp ansatte eller redusere antall nyutdannede de tar inn. (Et eksempel kan være at IT-konsulentfirmaer får mindre jobb fra kunder som Statoil, og dermed ender opp med å måtte si opp flere av konsulentene sine.)
Sett fra mitt synspunkt virker det som om det kan bli ganske trange kår for nyutdannede sivilingeniører og ingeniører innenfor alle felt, selv allerede for det kullet som går ut av landet universiteter og høgskoler nå etter sommeren. Har jeg rett? Tar jeg feil? Det er vanskelig å få et bilde av hvordan situasjonen fortsatt er -- utdanningsinstitusjonene (NTNU i mitt tilfelle) vil nødig gi inntrykk til studentene av at de ikke kommer til å få jobb, mens bedriftene selv gjerne prøver å gi et positivt bilde utad. Alt dette medfører at det er vanskelig å vite hva man bør gjøre. Bør studenter som er ferdige etter sommeren eller neste sommer ta det første og beste jobbtilbudet de får (om noe), uansett om de faktisk ordinært hadde vært interessert i jobben, eller ser jeg for mørkt på situasjonen?
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tror nok du ser litt for mørkt på situasjonen. Alle bransjer er dynamiske, det vil gå opp og ned - endringer vil skje. Sivilingeniører fra NTNU har vært veldig priveligerte de siste årene, og det kommer selvfølgelig til å bli litt vanskeligere å få jobb når situasjonen er som den er. Men man får en god realfaglig utdanning fra NTNU som er nyttig i mange forskjellige bransjer, ikke bare i den retning man først tenkte seg å jobbe. At studenter bytter linje fra petroleum virker panisk spør du meg. De aller fleste tror oljeprisen vil gå oppover igjen, men at det vil ta noen år (og den vil nok ikke nå 120-130 dollar).

 

Men jeg ville nok vært mer nøktern med søken etter "drømmejobben". Jeg vil ikke synes synd på deg om du takker nei til et jobbtilbud fordi du må jobbe i Harstad, så viser det seg at du ikke får noe særlig med jobbtilbud senere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...