Gå til innhold

En felles Menneskerase?


Anbefalte innlegg

hei, satt og tenkte litt her om dagen. vi har jo en del menneskegrupper i verden. og det er jo kjent at vi har forskjellige genetiske trekk som hudfarve, muskelbygning, størrelse osv..... men vi "parrer" jo oss på tvers av hverandre. vill ikke dette føre til at til slutt vil alle gruppene være så "utvannet" med hverandre at alle er like?, dette ville jo ende all rasisme osv.....

 

Hva tror dere?

 

EDIT: korrigert ordbruk. beklager

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rasisme er ikke et resultat av at vi er forskjellige, eller absolutte forskjeller, men et resultat av manglende respekt for forskjeller. Forskjeller vil alltid eksistere.

 

At alle har muligheten til å parre seg med alle betyr ikke at alle vil parre seg med hvem som helst. Det er ikke utenkelig at en liten gruppe mennesker vil være selektive i sine valg, slik at den gruppen på lengre sikt vil skille seg ut fra resten. På den måten kan vi få en forskjell mellom den store massen, og enkelte grupper som skiller seg genetisk.

Lenke til kommentar

Dette er egentlig to spørsmål:

- blir menneskeheten likere om en får barn på tvers av folkegrupper: svaret er nok ja. Det finnes endel resisive gener som nok vil forsvinne, bl.a. blondt hår, usikker om blå øyne også er resisivt.

 

- blir rasisme borte når foolk er likere: jeg tviler. Mitt inntrykk fra det jeg har sett og opplevd rundt om i verden er at forskjeller, uansett hvor små, blir forstørret i folks bevissthet til de blir som skillelinjer å regne, og er da utgangspunkt for en ny runde rasisme.

 

Se bare på Norge: ganske homogent etnisk sett, men duverden hvor lite som skal til for å være regnet som anderledes eller sær. I land med mer variasjon som f.eks. USA eller Storbritannia ligger listen et helt annet sted.

Lenke til kommentar

det forskjellig gruppen i har i dag, er jo et resultat av tilpasning til området de lever i, så i teorien hvis ingen mennesker flytter på ca. 10 000-50 000 år, vil alle i norge være "hvite" alle som bor i sørlige delen av usa se ut som indianere osv.

 

men det kan også dukke opp nye typer, hvis folk bor i by i 60 000 år, kommer det kanskje by Raser som er tilpasset å leve på asfalt og spiste fastfood.

Lenke til kommentar

Mener at jeg har lest i et eller anna vitenskaps blad at det er for liten prosentandel genetisk forskjell mellom "raser" til at de kan kalles raser. Man bør bruke ordet folkegrupper istedenfor.

 

Men back to topic. Je vil tro at så lenge globalisering fortsetter vil forskjellene bli mindre og mindre. Men det vil alltid være litt forskjeller.

Lenke til kommentar
Rent teoretisk vil nok alle bli intergrert til èn enkel rase om alle "blandes" :)

Men så spørs det om det skjer ny utvikling før den tid. Men om alle "blandes" så godt at vi nesten er identiske blir vi jo alle innavell. (hvordan staves egentlig det?)

Er du sikker på den teorien, og at naturlig mutasjonsrate ikke er større enn at intens kryssavling ikke rekker å holde tritt? Menneskeheten har vært adskillig midnre før, har sett artikler om at naturkatastrofer reduserte befolkningen kraftig i forhistorisk tid, noe som kan forklare hvorfor genetisk variasjon er langt større i Afrika enn ellers i verden.

 

Tror ordet du jakter på er "innavl", det finnes måter å unngå dette, selv i små grupper, ref polynesere og eskimoer.

Lenke til kommentar

Det er faktisk umulig for en japaner å få nakkesleng.

Det er mange andre eksempler på unikheter andre "menneskeraser" har osv.

 

Medisinere prøve å dele opp mennekene i rase tror jeg,

fordi det vil bli enklere å gjøre folk friske osv.

Hvis en asiater kommer her og er syk, vil vi lettere finne informasjon

som kan ha utslag for evt. operasjoner osv.

 

TSP

Lenke til kommentar
Dette er egentlig to spørsmål:

- blir menneskeheten likere om en får barn på tvers av folkegrupper: svaret er nok ja. Det finnes endel resisive gener som nok vil forsvinne, bl.a. blondt hår, usikker om blå øyne også er resisivt.

Tror du må kikke litt i en genetikk bok ...

Blå øyne er ressesivt i forhold til brune. Men det vil IKKE forsvinne.

 

Tenk deg at et ressesivt gen er r og det dominante er R (stor og liten)

Dersom dette er en "enkel" egenskap hvil et par utgjøre egenskapen.

 

Har da følgende muligheter:

RR - Egenskapen R

rr - Egenskapen r

Rr - Egenskapen R

rR - Egenskapen R

 

... Den ressesive r-en vil være skjult - den vil ike forsvinne (som om den blir spist opp av stor R ;) ).

 

Det vil komme utsalg av liten r "from time to time".

F.eks.:

Mor : rR

Far : rR

Gir genotype: 50% rR 25% RR 25% rr

Fenotype (utslag): 75% med egenkspen R (rR+RR) og 25% med egenskapen r (rr)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...