Jump to content

Chasseur

Medlemmer
 • Content Count

  2783
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)
 1. Jeg ekke så flink med LaTeX, men jeg tror det ble riktig nå?
 2. Heh, innimellom så blir jeg så frustrert. Hvor er sjokk og . Jeg skal finne forventningene, variansen og covariansen mellom t og t-2. Å finne snittet er enkelt, for det er bare å bruke at og at når t er stor så vil gå mot null og da blir E[y]=0. Skal finne variansen, og den skal bli: Og det får jeg faen ikke til. Det blir bare tull, fanteri og plyndring. Formelen for varians er jo egentlig ganske enkel: Så vidt jeg kan skjønne må jo siste leddet der bli null siden E(y)=0 og null i annen blir jo null. Så da er det "bare" å regne ut Men det får jeg ikke til : [ Takker og bukker til de som klarer dette/ får meg på rett vei! EDIT: Og der tror jeg til og med at LaTeXen ble riktig!
 3. Long shot, men nød lærer naken mann å senke kravene... Driver med noe hyggelig som (komparativ) statisk likevektsanalyse (har ikke peiling på hva det egentlig heter på norsk, Samanburðarjafnvægisgreining på islandsk..) Y=C+I+G C=C(Y) I=I® M=M(Y,r) Det jeg står fast på er å finne ut hva som er indre og ytre variabler (eksogene og endogene). Utifra oppgaveteksten skulle jeg tro at M er eksogen, men jeg får ikke det til å stemme. Jeg vil påstå at her må r og G være de ytre, og Y, C, I og M være de indre. (Må jo være fire indre, siden det er fire likninger). Er jo umulig å få utrykt M på en annen måte? vivi!
 4. Hellu smartinger. Jeg er paa utveksling i det store utland i et land hvor jeg ikke forstaar en dritt. Forandring fryder... Uansett, jeg har matte, som egentlig er veldig fint, for + er +, uansett vilket spraak man snakker. Men jeg har en innleveringsoppgave i morgen, og jeg er litt forvirret Oppgave teksten gaar saavidt som jeg kan skjönne noe ala dette: Utvid funksjonen: i punktet X=0. Her har jeg bare antatt at jeg skal bruke McLaurin teoremet, og kjört paa, og fatt ett relativt fornuftig svar. Noen som kan si om dette er rett eller ei? Og saa en siste oppgave jeg rett og slett ikke faar til Oppgave tekst (ca): Det er en inntektsström som vokser med a% om aaret. Ta hensyn til at avkastningskravet er r% om aaret, og at r>a>0 Finn en funksjon for naaverdien. Det virker jo egentlig ikke noe vanskelig, men enten saa er det bare jeg som er sliten, eller litt dum. Og foresten, en siste. Skal finne ut om en funksjon er "konverger", funksjonen er: Etter aa ha brukt Gauchy testen faar jeg at dette blir 1, at den ikke konverger. Men, om jeg bare setter lim i=>uendelig, faar jeg jo 0, og det er en ganske sterk indikator paa at denne konverger mot ett punkt. Og den konverger paa null, saa vidt jeg kan se. Men faar altsa 1 paa Gauchy testen. =( Spanderer gode tanker og saa videre om noen har noe vettugt aa si =)
 5. Pijus: Det er i alle fall 20 folk i Bergen som er mer eller mindre aktive i det "norske miljøet".
 6. Tar du squat stretch før du tar knebøy? Det hjelper ofte. For det andre er det ikke en teknikk sak å presse bena ut, det er noe du må aktivt gjøre selv. Det er bare å presse de ut. Se for deg at en treningskompis står rett foran deg når du trener, peker på knerne og sier skyv de ut. Da vil du gjøre det. PRESS KNÆRNE UTOVER.
 7. Deneb: Du må ikke glemme å se det fra hvor folk kommer fra. Se for deg folk som Mystery som bare var sosialt awkward, som ikke klarte å hooke ett sett for fem flate øre. Da er kiss-close noe bra noe. Han jeg er støttekontakt ville sikkert dødd av lykke om han fikk kysset noen. Men jeg innrømmer selv at en god kiss-close kan være jævlig digg - selv om det ville vært bedre med sex.
 8. Drit å tenk på vekta, da staller du. Husk hva du sa på starten - spis, spis. Kjøp deg laktosetabletter og drikk melk, og drit i biologisk proteinverdi og alt sånn. Når man spiser nok har det ikke en dritt å si <3 Angående håndleddene: Det har ikke noe å si om de blir litt bøyd, det er ofte en konsekvens av du er høy og har lange armer. Videre skal ikke baren vile på skuldrene, men på øvre rygg. Det er low-bar squats, ikke medium squats. Det er vanskelig å få til, men for meg løsnet det ved å lene meg mer frem når jeg skal unracke baren, slik at den har god balanse med en gang. Om du ser på vidoer på starting strength forumene så ser du at folk lener ryggen mye frem i øvre posisjon. Baren skal på en måte like mye bli klemt på fast av at armene blir presset bakover, slik at de av seg selv presser fremover og pinner baren mot ryggen. Derfor skal du også ikke bruke syntetiske fancy treningskjorter, for de er for glatte. Vanlig bomull funker veldig bra, og det er også ganske vanlig å bruke kritt på baren der den berører skjorta på ryggen. Kjøp deg starting strength boka, der er det hele forklart mye bedre, og Mehdi anbefaler jo også den, fordi Mark Rippetoe har peiling på knebøy.
 9. Hvordan er det uttrykket med stadier av viten? 1: Først vet man ingenting 2: Så lærer man noe, og tror man vet alt 3: Så lærer man mer, og innser at man vet lite Er det ikke noe sånt? Uansett, jeg startet uten noe fokus. Jeg leste the game og dro ut og prøvde meg på damer. Det funka dårlig, men jeg sjekket opp damer for første gang i mitt liv. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg drev med, og hooket nesten aldri. Så fikk jeg noen lays og trodde jeg var kongen, mens jeg egentlig ikke hadde game. Først i høst begynte jeg faktisk å jobbe med gamet mitt, og da ble det stort sett på denne måten: 1: Bli flink til å åpne 2: Bli flink til å komme inn i grupper ute på byen. 3: Fikse extraction. Nå jobber med å bli flink på å gjøre jenter kåte, uten å dra de med ut på et dansegulv. Men jeg har aldri jobbet konstruktivt med sjekking, og jeg sliter jævlig med kontinuitet i det jeg driver med, noe som ødelegger progresjonen min. Det siste 7 månedene har jeg bare drukket meg full og sjekket veldig lite. Å være full <3
 10. Bare fortsett - men prioriter kcal overskudd. Drikk en liter melk på slutten av dagen om du tror du har spist for lite. Spis to liter is - med sjokoladesaus og nøtter. Spis to peanutbutterjelly sandwicher.
 11. Hele poenget med stronglifts er jo å konstant øke 2,5kg på hver øvelse så lenge som mulig.
 12. I tilfelle du ikke har fått det med deg enda: 1: Du går ikke ned i vekt med mindre du staller 2-3 treninger på rad, eller har hatt lange pauser. 2: Du gjør ikke programmet med mindre du spiser nok. 3: Utifra vektene du trener med antar jeg at du er spinkel. Drikk fire liter melk. Fire liter h-melk. Sikt på minimum 500kcal fire ganger om dagen i fast føde, og pluss på 1l melk til hver måltid. BOOOOM 5000kcal og raskere prograsjon og mer muskler. 4: Du trener ikke stronglifts, du trener stronglifts sitt spreadsheet, men uten å spise til programmet. Kostholdet står for brorparten av resultatet, så fokuser på mat. 5: spis. 6: spis. 7: spis. Seriøst, gidder du ikke spise MYE, drit i å tren 3x5 eller 5x5 programmer, da vil du få mer ut av RYP eller andre programmer med mindre total vektbruk. (Definert som KG*avstand*reps). Så enkelt er det.
 13. Min definitivt mest solide åpner (definert som i at den ikke gir crash and burns) er "Hei, jeg har mista vennene mine [insert sadface]! Dere kan være de nye vennene mine! [insert happyface]. Enten så tar de deg i mot med en gang (fuck, alle har jo opplevd å miste alle venna på byen en gang) eller så er de litt skeptiske, og da bare plower du pittelitt. Ellers er det jo rykter om at du bør drite i hva du åpner med, og heller fokusere på FMAC: Find - meet - attract - close. Finn ut hvor det stopper - og jobb med det, ikke å åpne perfekt
 14. Kult at du merker så stor forskjell på paralell og over paralell. Pass på at du virkelig går under paralell, som vil si at der låret møter magen skal ligge under der hvor kneet bøyes. Altså slik at selve benet i låret er under paralellt, ikke musklene, for det er det stor forskjell på. Dessuten kan man stille spørsmål om ikke knebøy sammen med markløft etterhvert er nok trening for ryggen - på nettsidene står det vel hintet frem til at jo færre øvelser du egentlig tar, jo bedre. At planke og pushups altså er lagt til mer for å tilfredstille folk som mener de ikke trener nok muskler av stangvektøvelsene.
 15. Det gjelder jo bare om han har trang forhud da. For det andre er det ikke noe stress om du ikke kommer. Det skjer alle en gang i blant, noen oftere enn andre og så videre. Bruk dong, så slipper du noe drit - med mindre du ikke får den opp med dong, da kjører du heller uten. For det andre Bjarnemann: Jeg debuterte når jeg var 18 og et halvt. Nå er jeg 21. Jeg har også lenge tenkt at jeg debuterte jævlig sent. Jeg siterer noen av de siste jeg har puffet. "18 år er jo ikke sent i det hele tatt!" "Jeg angrer på at jeg hadde sex når jeg var 16.." "18 år? Det er jo helt normalt da dust" Dette er mer eller mindre ordrett sitert fra hukommelsen (...). Enjoi! Og for det tredje, jeg angrer litt på at jeg hadde sex når jeg var atten. Skulle mye heller ventet til den andre jeg hadde sex med - for det var en person jeg svært gjerne heller ville at skulle tatt jomfrudommen min.
×
×
 • Create New...