Gå til innhold

Den store MS-Paint leken *LES FØRSTE POST*


Anbefalte innlegg

Denne går ut på omtrent det samme som google leken, bare at bildene istedet for å bli hentet fra google blir tegnet i paint.

 

*Bildene bør lagres i png-format (se begrunnelse lenger nede)

*Bildene må være tegnet i paint eller tilsvarende proram.

*Tingen du tegner bør ligne på oppgaven, ihvertfall sånn at folk klarer å se hva det er.

*Den som tegner tingen først gir en ny oppgave

*Tegninge i denne tråden bes holde et vist nivå, misforstå meg rett alle er ikke like flinke til å tegne så alle har lov til å være med, men hva bildet innholder skal være en smule seriøst.

*Om ikke den som har tegnet forslaget kommer med et nytt ønske er det "førstemann til mølla" for å lage et ønske :)

 

Første oppgave: en tv

 

edit: helst ikke for avanserte ting, det er tros alt ms paint vi snakker om ;)

 

Jeg synes det er litt kjipt med alle disse fyrstikkfolka. Kan vi ikke prøve å tegne litt skikkelig når vi først tegner?

Det er jo mest moro når man har gjort seg litt flid med tegninga. Det blir litt dumt hvis det KUN er om å gjøre å komme med sin først. Da blir nivået også deretter.

 

Oppfordring fra administrator:

 

Lagre bildene som .PNG

 

Begrunnelse: PNG er et format som komprimerer bildet uten kvalitetstap. Til sammenligning komprimerer .jpg bildene med et stort kvalitetstap, særlig slike bilder som har store flater med samme farge. .jpg egner seg til foto, der fargene varierer hele tiden, men ikke til tegnede bilder, skjermskudd fra windows, bilder av diagrammer, tekst osv. Et annet alternativ er .gif. Dette tapsløst komprimerte formatet egner seg til tegnede bilder og kan brukes med hell mange ganger men har en uheldig begrensning på maks 256 farger og kan ikke brukes til foto. GIF er også dårlig implementert i Paint så fargene blir ofte veldig prikkete. .PNG kombinerer det beste fra jpg og gif, det støtter "uendelig" antall farger, komprimerer uten tap, og gir veldig små filer på tegnede bilder. PNG egner kan også brukes til foto. Det værste formatet man kan finne på å bruke er å lagre det i BMP. Det gir riktignok perfekt kvalitet, men gir langt større bildefiler enn andre tapsløse format. Forumet støtter heller ikke visning av .BMP. Det er desverre helt bak mål at Microsoft Paint har bmp som standard format når det finnes langt bedre alternativer.

 

For de interreserte: Test gjerne å lagre bildene i forskjellige formater (NB. lagre først i et tapsløst format som f.eks png og åpne det for hver gang du skal lagre i et nytt format. Til slutt kan du sammenligne bildekvalitet og filstørrelse.

Endret av Aalton
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...