Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

ja da er jeg tilbake.

Fortsatt problem med maskinen, fyrer opp når jeg trykker power, men inget skjermbilde.

Har testet med et gammelt PCI skjermkort nå, gir heller ikke bilde. Har også testet med en ny rambrikke på 1GB fra jobben, virker ikke. Resatte også bios med jumperne etter jeg puttet inn den nye ram brikka. Ikke noe skjermbilde da heller.

Så da er jeg vel ned til at problemet må være hk eller CPU, noen som vet hvordan jeg kan teste CPU? Ha den i, ikke i, noen spesielle error beeps maskinen skal komme med?? Ska ljeg få skjermbilde selvom  CPU er ute? Har ikke mer sånn varmeledende guffe, derfor jeg ikke har tatt den ut enda, men får teste det nå ettersom jeg ikke har ekstra Athlon 64 X2 3800++ liggende å slenge hehe... :)

5313150[/snapback]

 

Hei. Veldig irriterendes problem det der.

 

Jeg hadde samme selv, helt til idag da jeg fikk hovedkorte mitt tilbake fra komplett (som de sa ikke var noe gale med) Men når jeg startet opp idag funket det som bare juling! Hmm litt mistenksomt det der, tror nok komplett ikke har fortalt meg alt de drev med under testingen. :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok. Får ringe dem i morgen og spørre hva jeg kan gjøre.. urk.. samme skjedde sist jeg kjøpte deler fra Komplett. Defekt MSI hovedkort, 4 kondesatorer blowa etter en uke.. :/

5313424[/snapback]

 

Er ikke greit :no: Neste gang jeg kjøper pc tror jeg at butikken skal få ta seg av byggingen, like greit det så slipper man problemer.

Lenke til kommentar

Hvis ikke jeg husker feil hystereo så har du nå stort sett prøvd ALT som kan prøves, inkludert og koble vekk strømkontakter og absolutt alt annet (som muligens har fikset Benefit sitt)

Har vært borti ganske mye merkelig, og for meg uforklarlige både feil og løsninger med datautsyr. Hvis du ikke får skjermbilde med flere forskjellige kort og etter alt annet du har prøvd høres det jo for meg i alle fall ut som det kortet er defekt altså :thumbdown: .

Var det slik at du også har utelukket psu som feilkilde?

 

Det som kan gjøre selvbygging av data en hel del enklere er jo og ha mulighet til å teste ut forskjellige deler mot hverandre. Har man ikke det, er man temmelig hjelpesløs når man står fast der du nå gjør.

He he, du har da i alle fall internett, det er i alle fall en ting som har gjort det lettere og løse dataproblemer enn i gode gamle 386 tiden ;)

Lenke til kommentar

hehe, det er sant det... husker hvor ille det var når 28k dialup modem var hightech og man skulle ha tak i en driver til 3.11 burken :dribble:

 

Men ja, jeg testet min gamle psu også, hadde riktignok 4 manglende pinner på ATX kontakten, men skulle jo fyrt opp skjermbilde. Tok også cpu ut/inn igjen i går, uten hell. Så virker som hovedkortet har seilet sin siste sjø. Får se om jeg kanskje får lånt en stasjonær fra jobb i jula. :innocent:

Lenke til kommentar

Er det forresten andre som kjører 20pin ATX inn fra PSU på A8N-SLI Premium uten problemer?

 

Jeg har noen ganger issues med at maskinen (hvis strømkabelen har vært frakoblet fra PSU en stund) har litt trøbbel med å starte (ser viftene rykker til, så dødt). Et par ganger, så fyrer den helt fint. Bortsett fra dette har jeg aldri hatt noen issues.

 

Spørsmålet er bare om dette er relatert til bruken av 20pin, og om andre har opplevd dette. Maskinen er ikke overspec'et, og har et 450W PSU fra SilenX.

 

Kan jo teste med en 24pin PSU, men tenkte jeg skulle høre her først..

Lenke til kommentar

Hei jeg lurer på hvilket hovedkort som er best mellom A8N SLI Deluxe og A8N SLI Premium.

 

Har lest at endel har hatt mange problemer med Premium-kortet. Deluxen bråker har jeg også hørt, men det fikses med en passiv kjøler fra Zalman.

 

Hvilket er best å gå for? Forresten noen som vet hva som følger med i Premium kortet?

Lenke til kommentar
Er det forresten andre som kjører 20pin ATX inn fra PSU på A8N-SLI Premium uten problemer?

 

Jeg har noen ganger issues med at maskinen (hvis strømkabelen har vært frakoblet fra PSU en stund) har litt trøbbel med å starte (ser viftene rykker til, så dødt). Et par ganger, så fyrer den helt fint. Bortsett fra dette har jeg aldri hatt noen issues.

 

Spørsmålet er bare om dette er relatert til bruken av 20pin, og om andre har opplevd dette. Maskinen er ikke overspec'et, og har et 450W PSU fra SilenX.

 

Kan jo teste med en 24pin PSU, men tenkte jeg skulle høre her først..

5314674[/snapback]

 

Bruker mitt premium kort med en Levicom 460w psu. 20-pin,funker fett det,har ikke hatt noen problemer.

Eneste problemet jeg har opplevd er at hk nekter å starte,men var ram relaterte problemer,tror ikke hk fikk riktige timings fra rammen eller noe,satt det til manuelt,og har ikke hatt problemet siden.

 

Real 4life: Ville gått for Premium kortet. Er ikke noen færre problemer med deluxe en premium. Virker som kortet bare er kresen på annen hw. Deluxe kortet klokker og veldig mye dårligere en Premium Kortet.

Følger med ganske mye rart i Premium pakka,bare google på det,så finner du nok et review som viser det som følger med.

Lenke til kommentar

Til dere som har problemer med Marwell GB-lan kan det være en ide og laste ned drivere fra Marwell. Den ligger her;Yukon GigE Windows XP Driver, v84643 , og er en del nyere enn de Asus tilbyr.

 

Syns nesten det høres ut som selve psu'en din sliter litt av og til mortenpe, hvis spenningen i startøyeblikket blir utenfor gitte verdier og/eller hk ikke får noe power good signal vil det gjøre som du beskriver.

Tviler egentlig litt på at dette skyldes med 20pins kontakt, men man skal aldri si aldri...

 

Men det du for å være sikker godt kan gjøre hvis du vil sørge for at hk får så stabil og god strømforsyning som mulig, er og koble til EZ kontakten (4 pins molex ved skjermkortet)

Denne skal forøvrig også gjøre det mulig og kjøre SLI oppsett uten 24 pins, det den gjør er og sørge for mer stabil spenning til pci-e enheter. Også derfor den sitter der den gjør. De siste 4 pinnene på atx kontakten har også samme oppgave, men strømmen må da gå gjennom tynne lederbaner på hk.

 

real_4life, hvis valget står mellom de 2 er jeg ening i at Premium generelt er det beste. At det klokker så veldig mye bedre er vel en sannhet med litt modifikasjoner, men Premium takler i alle fall høyere minnefart med 1T etter hva jeg har sett. Hvilket det er mest problemer med er vel også litt vanskelig og si helt kategorisk.

 

Men preimium er lydløst, og uten alle de problemene med Deluxe viften. Og det er et kort som er laget som en forbedring av Deluxe, etter at man hadde funnet og "skrapt vekk" en del av barnesykdommene. Skal du ha et luftkjølt system tror jeg ikke du vil angre på å velge Premium :)

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Wobokel, timingsen din er jo strammere enn den skal være, men du utnytter brikkene veldig dårlig da, 2T i steden for 1T taper du en del på, og farten 130Mhz?

Du må sette opp DDR farten med de brikkene, de skal jo gå på 275Mhz. Skal du utnytte de fullt ut må du fortsette med 2T, ellers kan de kjøres saktere med Cas2 og 1T

 

Men hva er din cpu klokk? (så kan jeg letter fortelle deg ca hva du bør sette av tider og DDR)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...