Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Hiver meg inn her da jeg tror jeg sliter med enten hovedkort, men muligens windows update............................................................................................................

...............................................................hovedkortene så jeg begynner å lure på om microsoft ikke supporterer Windows XP SP1 OEM lenger? Noen formening?

Hvorfor laster du ned SP2 da? -Er det ikke like greit å velge "avansert" i windowsupdate og innstallere alt utenom akkurat sp2? -Tipper det funker bedre... -

 

Men siden alt mulig blir korrupt: Mulig det er noe feil på enten nettverkskort, minne, harddisk eller ide drivere. -Prøv med et annet nettverkskort (siden du har premium har du vel to onboard). Og prøv med prime95 og se om minnet ditt er ok, eventuelt ta ut en brikke og kjør med bare en av dem. -Skulle ikke forundre meg om det var minnet det var noe med. -Mulig det er noen av de andre tingene med det tror jeg ikke.

Endret av Kong Basse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra at det er en tråd om Asus A8N Sli :D

bare så kjipt at jeg ikke finner noen søkefunksjon i tråden eller at jeg kan få alt opp på en side.. menmen. derfor poster jeg kanskje noe som folk allerede har fått svar på!?

 

 

Fikk mitt kort for en ukes tid siden og på mandag så la jeg inn xp med sp 2. Alt funka fint helt til jeg etter å ha lagt inn drivere til nettverkskortet ifra cd`en. Jeg plugga inn nettverkskabelen for å komme meg på nett for å oppdatere ting og tang. Men til min store "ikke-glede" så kom jeg meg aldri på. (Jeg har router så det er jo bare å hive i nettverkskabelen så er du på nett). Jeg fikk pinget gateway`en og jeg fikk en lan IP, men jeg fikk aldri noe kontakt med den når jeg prøvde å logge på routern. Ikke kom jeg på nett heller.. Prøvde så å koble direkte til ADSL modemet og fikk ringt opp. Men på nett kom jeg ikke.. tok også en ping www.vg.no på cmd`en men jeg fikk null reaksjon. Har også prøvd alt dette i win2k også, så det skal vel ikke være noe problem med os`et som har fungert fint før.

Skal også legges til at det lægger ofte når jeg skal scrolle gjennom forskjellige alternativer på valg av språk til OS og lægger noen ganger når jeg høyreklikker for å få opp alternativer til ting.

 

Kort oppsummert:

Nettverkskortet ser gatewayen, men jeg får ikke skiklig kontakt (får ikke logga på router, ikke på nett, men jeg får lan ip, men får ikke koblet meg på den.

Jeg har prøvd med både win2k og xp sp2

Jeg har prøvd både med og uten firewall.

Jeg har hatt 2 kyndige personer til å se på dette, men ingen skjønner noe. Ene trur det kan være hovedkortet iogmed at han selv putta inn samme hovedkortet for en mnd siden og han har null problemer og kom seg på nett med en gang.

Har dobbelsjekket at jeg får logga meg på routern og at den funker ved hjelp av en laptop

 

Så.. er det hovedkortet som er "defekt"?

 

På forhånd takk

Endret av Bellion
Lenke til kommentar
Hiver meg inn her da jeg tror jeg sliter med enten hovedkort, men muligens windows update.

 

Kompisen min har A8N SLI og jeg har A8N SLI Premium. Vi installerer begge Windows XP med SP1 OEM CDer. Alt virker greit til vi kjører i gang Windows Update. Den første runden går greit, men så må vi ta SP2 manuelt og andre oppdatering gjennom Automatic Updates i bakgrunnen.Grunnen er at Genuin Valdiation trenger ørten forsøk før den funker, men vi aner ikke hvorfor den plutselig gjør det. Som regel er vi ferdig med installasjon når den enedelig lar seg gjennomføre.

 

Det store problemet oppdager vi først når vi skal installere BF2. Kompisen har hatt problemer med at han blir kastet ut av servere etter 0-45 minutter. Vi har reinstallert flere ganger og prøvd så mange varianter som mulig, men han får de samme problemene. Nå som jeg har samme type HK-serie har vi prøvd oss sammen i helga, men nå skjønner jeg ingenting. Nå er det enda mere rot.

 

Windows Update er fortsatt mongis, men vi kommer oss igjennom til slutt. (Loggen i WU sier at flere oppdateringer har feilet, men nye forsøk har fått de inn. Chipset drivere etc blir lagt inn etter SP2 (som anbefalt) og alt er ryddig i Device Manger. Så da installerer vi BF2 og fortsatt ser det lovende ut. Men patchen vi laster ned er alle korrupte, uansett hvor vi laster den ned. Noen ganger kommer vi et stykke, andre ganger kommer en feilmelding med en gang.

 

Har prøvd å kjøre filene den pakker ut i %temp% katalogen som anbefalt på BF2s support-sider, men den krasjer der også. Skulle nesten tro at det var noe galt med nettet da det alltid er involvert i problemene. (Windows update har alltid gått 1MB/s på min 10Mbits linje, men nå er den som regel nede på 10kB-20kB).

 

Sjekker Event Viewer og ser det går igjen "An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation." på begge PCene. Tenkte da kanskje det hadde noe med SATA-drivere å gjøre da vi begge bruker slike disker. Er det nødvendig å installere SATA RAID driver under oppstart av WinXP installasjonen?

 

Lastet ned dotnetfx.exe for å installere denne og jammen var ikke denne korrupt også. Jeg forstår rett og slett ingenting. Det er muligens på tide at jeg gjør som jeg sier til kompisene mine og selger PCen til bytte for en PS/Xbox.

 

Er det noen som har noen meninger om hva problemet skyldes? Jeg finner ingen som nenver problemer med disse hovedkortene så jeg begynner å lure på om microsoft ikke supporterer Windows XP SP1 OEM lenger? Noen formening?

X2 CPU? Da vet jeg svaret :p

Lenke til kommentar
hva med å faktisk si hva løsningen er, istede for å oppføre deg som en dust?

Dust? :ermm:

 

Han sa ikke hvordan CPU han hadde, derfor spurte jeg.

Hvis ikke han har en X2, så vet jeg ikke... har han det, så mulig jeg kan hjelpe.

 

Leser han forumet så regner jeg med svar på CPU type.

Gidder ikke skrive ett langt innlegg dersom han ikke har X2.

 

OK Mr. Wiseguy? :nei:

Endret av Storm29
Lenke til kommentar

Har løst problemet. Fant svaret i en tråd på anandtech forumet og antar det er et kjent problem for dere andre som har kortet også. Man kan ikke installere nyeste nForce AMD drivere og heller ikke Firewall/ActiveArmor. Muligens var det ikke helt bra med IDE drivere heller. Er dette kun et midlertidig problem, eller burde jeg vurde å bytte til et annet merke?

 

Se denne tråden: http://forums.anandtech.com/messageview.cf...hreadid=1690699

Lenke til kommentar
gaardern Skrevet 04/10/2005 : 17:57

  Har problemer med å få front-panel usb-kontaktene mine til å fungere på deluxe-kortet. Noen som har hat problemer med liknende eller som har fått det til å fungere ? Må usb 5/6 enables et eller annet sted ? 

De skal komme med standard bios settings, så fort chipsetdrivere er innstallert de. Sikker på at du har koblet riktig, og ser alt greit ut i enhetsbehandling?

 

 

Jeg har ingen slike problemer vanedyret, bruker nyeste offesielle NF4 drivere, og også IDE delen her, så det gjelder neppe alle det problemet der. Nvidia firewall holder jeg meg derimot langt unna, har heldigvis ikke bruk for den.

Jeg har egentlig litt vanskelig for å tro at den faktisk er noe bedre en SP2 firewall, så om man ikke har annen 3. parts firewall som jeg selv bruker, ville jeg heller brukt Windows sin. Er jo svært mange som har tull pga Nvidia firewall...

Lenke til kommentar
 

Tips til SP2 problem med GWA:

Before pressing 'Custom' or 'Express' buttons paste this text to the address bar and press enter: javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

It turns off the trigger for the Genuin Advantage key check.

 

Jeg har egentlig litt vanskelig for å tro at den faktisk er noe bedre en SP2 firewall, så om man ikke har annen 3. parts firewall som jeg selv bruker, ville jeg heller brukt Windows sin. Er jo svært mange som har tull pga Nvidia firewall...

 

Det kan jeg skrive under på, men siden nVidia adapteren har hardware pakkekontroll (offload) får en best totalytelse hvis en får satt opp nettverksadapterne rett. Jeg ønsker å bruke Marvell adapteren til LAN og nVidia adapter til internett via samme router, men når begge adapterene er aktive går av en merklig grunn internett trafikken gjennom Marvell (som ikke har hardware pakkekontroll) Bruker forskjellig IP uten DHCP. Noen gode råd?

Lenke til kommentar
Hiver meg inn her da jeg tror jeg sliter med enten hovedkort, men muligens windows update............................................................................................................

...............................................................hovedkortene så jeg begynner å lure på om microsoft ikke supporterer Windows XP SP1 OEM lenger? Noen formening?

For de som har SP1 og vil lage en Windows installasjons-CD med alle oppdateringer, inkludert SP2 anbefales dette hendige programmet på det varmeste: :D

 

http://www.pcworld.no/index.cfm?fuseaction...4EAB87709126611

Lenke til kommentar

Overklokking, hvilken BIOS-versjon opplever folk her som den beste?

 

Jeg lurer på om jeg hadde versjon 1011 før, og kjørte min Winchester på 260x10, med BH-5@ 400:333@2-2-2-5-1.

 

Så la jeg inn versjon 1013 og regnet med gull og grønne skoger.

Nå overstyrer CPU Configuration og Jumperfree configuration hverandre totalt. Setter jeg HTT til 250 og DRAM til 400, får jeg riktignok HTT250 i Windows, mens RAM kjører seg på 166MHz. En eller annen pussig divider der.

Og hvis jeg endrer på noe i RAM-innstillingene, og så går til Jumperfree config. og setter diverse spennings-verdier der, er RAM-innstillingene totalt endret når jeg går tilbake dit igjen.

SKikkelig rote-BIOS når det gjelder overklokking, så hva anbefaler dere?

Lenke til kommentar
Playmofetish Skrevet 05/10/2005 : 20:48

  Overklokking, hvilken BIOS-versjon opplever folk her som den beste?

Her tror jeg det eneste saliggjørende er og prøve de forskjellige med akkurat ditt system. Selv har jeg som nevnt noe ganger før dårlig erfaring med de fleste bios av nyere dato. Klokking stopper tidlig, og forsøker jeg og klokke med Ai Boost crasher det idet jeg endrer spenninger/hastigheter/multipler.

 

1006 Fungerer meget bra her, kjørt Superpi @2,98Ghz og stabil opp til ca 2,8Ghz med min Clawhammer 3500+. Med de nyere bios kommer jeg ikke ut av bios engang på 2,8Ghz...

 

Men vil likevel ikke uten videre anbefale deg 1006, da det ikke er alle som har samme erfaring. Så last ned, og forsøk de forskjellige.

Nyeste er ikke nødvendigvis best, det er i alle fall helt sikkert, har forøvrig akkurat samme fenomenet på Asus S775 kortet mitt også, bare mye værre...

Lenke til kommentar

Jeg har sport om noe lignende før men kunne noen gitt meg direktelinker til alt av drivere til A8N SLI Premium hovedkortet. Jeg har nettopp formatert så er ikke helt sikker på hvilke jeg lastet ned sist gang. Jeg trenger BIOS update, Chipsett, Nettverkskortet, Lydkortet..

Endret av Karstein
Lenke til kommentar

Karstein, du finner jo alt på www.asus.com.tw, og når du vet hva hovedkortet ditt heter, bør du klare å finne frem.

 

Jeg prøvde 1015 beta nå, og da gikk det bedre. Kjørte Prime95 en stund på 260x10@1,525v, men feila etter en drøy time. Nå er det nede på 250x10 og samme volt, og er vel fornøyd så lenge det er stabilt nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...