Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du må spise nok med et slikt regime, overskudd pluss kcal ekstra-løping ol vil kreve. Ikke se bort ifra at det blir 46ish kcal pr kg

takk for svar :)

er det 46*kv kcal hver dag, eller de gangene det er løping ol?

 

oghvor mye øker jeg i måneden da? vil ikke gå opp så mye i fett

Endret av General Bork Laser
Lenke til kommentar

På mobil, jalla med quote.

Normen er 36-44kcal pr kg ferrfrie kroppsvekt. Det er der de fleste ligger, men alles aktivitetsnivå er unikt.

Man begynner iallefall i den skalaen for å ha noe å justere ifra.

 

Med mye rar aktivitet så løser jeg det med å finne mitt overskudd på bulk vs mål, er det lite fettlagring så blir det 36-38 osv.

Så legger jeg på 500-800kcal oppå det igjen de dagene det er 1-2t cardio-texas. ( spiser tilbake cardio-trening )

 

Lav fettlagring betyr mindre fremgang som også gir liten sone mellom fremgang og 0 fremgang og legger man cardio oppå der igjen så har man større sjans for å ikke få resultater en ved å spille sikkert ved å øke en kg i fett ekstra gjennom programmet

Endret av War
Lenke til kommentar

Hva regnes som lav/medium/høy aktivitetsgrad?

 

På diverse kalkulatorer for utregning av kcal og slikt så er det som oftest 1-2 treninger per uke = lav, 3-4 = medium, 5-6 høy, over 6 = meget høy, osv. 

 

Jeg har en jobb hvor jeg sitter mye i ro under arbeidstiden, og ellers bare beveger meg minimalt (går til butikken, går i trappen og slikt). Utover dette trener jeg styrke kanskje 4-6 ganger i uken. Kvalifiserer dette til høy grad av aktivitet? Jeg føler selv at jeg ikke gjør så veldig mye utenom å gå til gymmet hvor jeg er ferdig på en time.

Lenke til kommentar

Jeg merker ofte at jeg sliter litt med energinivået på trening. Jeg kommer oftest rett fra jobb og kan merke at både stresset og den lange dagen kan ha stor effekt på treningen. Som regel pleier jeg å ta en kopp kaffe rett før jeg tar turen bort til treningssenteret, men merker liten effekt av dette da jeg drikker 7-8 kopper om dagen. Jeg ser mange går rundt med mindre flasker, med noe fargelignende væske i. Har aldri studert dette noe nærmere, men jeg regner med at det er noe energirelatert? 

 

Spørsmålet mitt er som følgende: tar dere noe under trening for å stige energinivået, da hovedsakelig tilskudd? Hva kan anbefales? 

Lenke til kommentar

Frokost, lunch , så 5 timer jobb så trening? 

Fargedrikker er ofte bcaa eller preworkout, bs å sutte på under treningen. 

Så er det noen som trur at de trener så hardt og lenge at de trenger påfyll mellom settene. 

 

Det blir vel pre-workout eller et måltid en time før treningen som vil gjøre susen.

Lenke til kommentar

Jeg ville sagt medium.

 

Når det kommer til kaloriinntak må man uansett begynne en plass og justere deretter for ønsket resultat.

Logget inn for å si det samme, uansett hva man tipper så måler man og justerer hver uke uansett, så kcal blir alltid rett vs mål.

Trenger ikke en gang kalkulatoren. 

Lenke til kommentar

Jeg merker ofte at jeg sliter litt med energinivået på trening. Jeg kommer oftest rett fra jobb og kan merke at både stresset og den lange dagen kan ha stor effekt på treningen. Som regel pleier jeg å ta en kopp kaffe rett før jeg tar turen bort til treningssenteret, men merker liten effekt av dette da jeg drikker 7-8 kopper om dagen. Jeg ser mange går rundt med mindre flasker, med noe fargelignende væske i. Har aldri studert dette noe nærmere, men jeg regner med at det er noe energirelatert?

 

Spørsmålet mitt er som følgende: tar dere noe under trening for å stige energinivået, da hovedsakelig tilskudd? Hva kan anbefales?

Har det på samme måte selv, når jeg jobber 07-15 hver 5.uke.

Tar derfor volum-deload og går i tillegg ned noen få % styrketrening denne uka, eller full deload her og om det passer seg slik og det fungerer veldig bra.

Går ut ifra at du kun jobber formiddag og ikke har mulighet til å gjøre det på samme måte, så kanskje ikke så mye hjelp, men jeg kan ihvertfall bekrefte at det ikke er unormalt.

 

Styrer unna cardio nå (og i fjern fremtid) men kan huske at en kjapp cardio-økt vekka den søvnige jobbekroppen og styrkeøkta gikk bedre. Kan hende et kvarters tid på mølla forandrer ting litt for deg.

Lenke til kommentar

God økt med medley i vestlandsregnet. 3 sett med 6 dekkvelt på 300kg og to 20m lengder med 80kg farmers walk.

 

Avsluttet økten med frontbøy.

 

I morgen blir det stokkpress, benk og lett markløft.

Godt å høre det er full action Akse(:

 

Her og blir det lett Mark imorra, grunnet en lett slitt lyske.

Fortalte om den til min kjære soneterapaut idag og er redd jeg må finne meg en ny en nå..hihi..

Lenke til kommentar

For å pitche inn noe for en gangs skyld (og ikke bare plage Dukien):

 

Bork: kroppen tåler vanvittig mye mer enn du tror. Lurte på det samme selv da jeg omsider fikk plukka opp boksinga, og det da kom på toppen av helkropp (lignende SS, men med noen flere øvelser) tre ganger i uka. Følte meg tung og seig på boksetreningene og følte meg svak og med lite å gi under løftinga. Få i deg nok proteiner, ikke legg deg på et (altfor) stort underskudd, så vil kroppen vende seg til belastninga. Det har gått fire måneder siden jeg slet med dette, men nå løfter jeg med energi som aldri før tre ganger i uka, har knallharde bokseøkter to-tre ganger i uka og løper mellom fem og 20 km (varierende intensitet) to-tre ganger i uka. Nå er det begrensningen i at døgnet bare har 24 timer som hindrer meg i å trene mer, ikke kroppen. Og det attpåtil med et vekttap på nesten ti kg fra starten av mai til midten av juni. Man skal selvfølgelig lytte til kroppen, er ikke det jeg sier (har selv kjørt den i dass en gang), men vit også at den tåler ufattelig mye mer enn du tror. Doofen, tror jeg, kom med et godt eksempel en gang: søppeltømmere. I ny jobb så er de første dagene/ukene et helvete pga alt slitet. Kroppen blir mer og mer nedbrutt, man får aldri restituert seg skikkelig til neste dag. Men sakte men sikkert så vender kroppen seg til belastninga, og det går fint lell :)

 

Hugol: 15-20 min på øret, to - tre kopper kaffe og en porsjon frukt gjør underverker. Fuck PWO

Lenke til kommentar

Ser ut som Bjarnemann har samme erfaring som meg.

Begynte med xfit for et år siden og da var øktene tilsynelatende hinsides tunge. 
Nå er det ok med tung langvarig belastning, kroppen tåler mer og mer etterhvert.

 

Og ja, proteininntaket MÅ være på plass, og da helst dekt av vanlig kost. Det blir bare personlige erfaringer men jeg SYNES å merke at om jeg topper med tilskudd så stagger det bare forfallet uten å underbygge restitusjon.

For min del er det det samme om jeg har energibalansen fylt med fett eller karbs, men mer fett holder blodsukkeret stabilt og humøret deretter :)

Lenke til kommentar

Jepp. Og om man attpåtil prøver seg på en liten sammenligning (jada, klar over at det ikke er helt sammenlignbare størrelser), så styrker det poenget mitt. Toppidrettsutøvere har en helt vanvittig treningsmengde. Det går greit. Greit at de har et helt annet støtteapparat enn hva vi dødelige har, men kroppen deres er mer eller mindre den samme. Tåler de den treningen de gjør, så bør ihvertfall vi vanlige tåle fem dager med amatørtrening i uka. For moro skyld så kan jeg opplyse om at jeg også drikker som en svamp. Likevel går treningsmengden jeg skisserte for meg mer enn greit.

 

Jepp, proteininntak føler jeg er en veldig viktig faktor (egenerfaring, har ikke Dukien å støtte meg på). I grunn viktigere enn kaloriene, lå som sagt ~1500 i minus om dagen i halvannen måned uten at det påvirket meg nevneverdig. Hadde faktisk en marginal økning i styrke den perioden.

 

Jeg bruker en del proteintilskudd, spesielt i perioder med mye drikking (lat manns måte å få dekket proteinbehovet på), for egen del så går det greit (ihvertfall i kortere perioder). Selv om jeg er meget klar over at det er underlegent vanlig mat. OG HUSK FOR GUDS SKYLD Å TA TRAN.

 

Fett ftw \0/

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Noen som har treningstips til en med senebetennelse/tennisalbue/musealbue?

Både hvordan trene for å stoppe det og hva jeg kan trene?

 

Og, jada, jeg får til lege men virker som om jeg må dit en 2-3 ganger til før jeg får en reel behandling...

Selve leddet bør ha hvile og bevegelse. Strikk er fint å bruke for resistanse.

 

Ellers kan du nok fint kjøre alle andre øvelser som ikke direkte belaster albueleddet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...