Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet vil jeg tro. Det som anbefales er å ha samme antall\type økter og gå ned på lengen av øktene til 50-70% av det du pleier.

 

Ifølge eksperter skulle man iallefall ta det rolig uka før birken, vet ikke om jeg hadde tjent / tapt no på å trene litt likevell, men tok nå en ukes fri.

Rolig ja, men det er relativt. De fleste steder har jeg lest at man ikke skal sitte i sofaen siste uka for å "spisse formen" for da blir en bare daff.

 

Hvis en trener 15timer i uka vil man ha god effekt av å trene roligere de siste ukene før et renn. Denne effekten blir lavere om man trener mindre slik at ved 10 timer i uka vil en ikke ha en like stor effekt av å ta det rolig i 1-2 uker før konkuranse og ved 5timer\uke vil det ikke utgjøre noen forskjell. Jeg ville kortet ned på øktene og kanskje lagt til en økt 2 dager før med 2-3 korte intervall-drag.

 

Kilde:

Hoffman, J. (2002). Physiological Aspects of Sport Training and Performance.

 

Har bestemt meg for å kjøre en dag med styrke og en dag med mølle pluss 2 mindre skiturer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Havregryn har ikke en "fullverdig" aminosyreprofil. Dvs havregryn inneholder ikke alle de 8 essensielle aminosyrene vi ikke kan produsere i kroppen og må få tak i fra maten.

 

Havregryn og melk vil utfylle hverandre og vil tilsammen gi en "fullverdig" aminosyreprofil. Men jeg vet ikke om det vil gi nok av de forskjelige aminosyrene.

 

Men havregryn er vel først og fremst en karbkilde, ikke en proteinkilde. Jeg vil ikke si at havregryn er et måltid som du får MASSE protein i. Da vil jeg heller anbefale omelett eller tunfisksalat eller lignende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...