Gå til innhold

"Hacke" Dell hovedkort


Jokko88

Anbefalte innlegg

Er det noen måte å "hacke hovedkortet på min Dell pc slik at det blir mulig å overklokke?

Og ikke kom med "Dell suger, du skulle ikke kjøpt det" jeg vet at Dell er drit dårlig til å overklokke og hvis jeg hadde hatt råd ville jeg bygd en pc selv.

Så vær så snill og kom med seriøse svar. Selom at jeg tviler på at det er mulig å "hacke " Dell hovedkortet.

Endret av Jokko88
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig du kan få noe ut av å bruke en hex-doktor til å endre innholdet i biosen manuellt. Dette anbefales dog kun til de som virkelig vet hva de driver med og kan redde seg ut av feilflash på egenhånd.

 

Det går an å øke spenninga til CPU'en manuellt via pin-mod trikset. Dvs. tukle litt med sokkelen på hovedkortet. Jeg forklarte det grundig i en post her i forriege uke. Du kan søke på "pin-mod" eller "pinmod" så finner du nok tråden og beskrivelsen. Men for at det skal være noen vits å endre spenninga på CPU'en så må du først finne ut hvordan du overklokker FSB'en.

 

Edit: Link: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=314674

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Hovedkortet er sansynligvis produsert av Intel, og BIOS'en (programmet, Intel lager ikke brikken) kommer også sannsynligvis derfra også (men programmert på Dell sine betingelser). Jeg husker ikke helt om det går an å klokke Intel-kortene du kjøper fra Intel, men om du sender en mail men nøyaktige spesifikasjoner og nummer osv på kortet kan det være de kan sende deg en BIOS-brikke som skal sitte i Intel-kortene (og da kanskje kan klokkes) og som du kan sette i ditt Dell-kort (som sannsynligvis er likt ett eller annet av Intels egne kort).

 

...det var bare en tanke som slo meg :shrug:

Lenke til kommentar

Dell setter ut produksjonen til flere underleverandører, bl.a. har de brukt mye ASUS på hovedkort til OptiPlex PC (bedrifts PC). Mange av diise underleverandørene er ukjente for oss i vesten, stort sett fordi de produserer for Dell, HP, IBM og ikke under eget navn.

Endret av tiger.no
Lenke til kommentar

Du må finne ut hvem som har laget hovedkortet.Se på kortet,finner du ikke noen merkenavn så prøv å søk på de nummerseriene som står på det.

Finner du ut hvilket hovedkort det er og finner en bios til det skal det være greit å flashe det så du får overklokket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...