Gå til innhold

Rome Total War - Hva synes du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Men kult at folk bare snudde og løp når de så generalen min. Noen andre som har opplevd lignende???

Trenger ikke være generalen. Det holder at de ser hvilke andre styrker du har å by på. Peasents har også lettere for å flykte enn andre unit's.

det er jo tross allt elendige uniter, som man bør ungå for allt i verden...

 

;)

Lenke til kommentar

Det er lurt å angripe tilfeldige rebel-hærer med urutinerte styrker og generaler, gjerne med archers med firearrow-muligheter også. Er det mange light infantry-folk eller peasants, router de lett, og da er det bare å skrape de opp med generalen så han får litt rutine. Bare husk på å skru av fire at will på archerne så de ikke slakter generalen når han stormer frem :p

Lenke til kommentar
Ser og høres bra ut, lurer på om jeg skal kjøpe det. Men noen som har noen anelse om hvordan det vil gå på denne pcen?

 

CPU: Amd Athlon XP2100+ (1.7GHz)

RAM: 512MB DDR PC2100

Skjermkort: Gf Ti4800

 

Selv tror jeg dette blir for svakt, iallefall med ram'en.

det vil gå kjempe bra, bare lek deg litt med oppløsning og graffik settings.

 

selv bruker jeg en pc'n som er 1 ghz minder en din

 

og et 3dkort som er laget av papir

Lenke til kommentar
Gjest member-60584

har all grafikk på fult, går helt fint!

 

har lest mye om "ancient warfare" så det hjelper på. ikke så mye på campaign mappe da... men på battlefielden er det 100% seier!

Lenke til kommentar
jeg liker spillet godt.

Men jeg synes det er litt vanskelig å stille opp units pent,

foreks Hastati på første rekke, så missile folk rett bak, og archers bak der igjen.

 

 

Er det så vanskelig da? Bare group hver av dem i hver sin gruppe, press ctrl+1(hvis det ikke er shift+1), så drar du dem ut i linje sånn som du vil ha dem.

 

Ellers er det kansje en autoformasjon du kan bruke.

Lenke til kommentar
bare lurer på en ting, i det man clasher sammen er jo archers udugelige da? fordi friendly fire er farlig?

noen som har noen gode taktikker mht. til archers i grupper med hastati og missile?

Jeg bruker ganske mye archers. De er geniale i forsvar og brukbare i angrep og. Bruker denne taktikken:

 

LLLLLLL

AAAAA

 

Der L er leginærer eller hastati (sverd og pilae), A archers, gjerne 5 av hver (med 80mann). I forsvar skal de settes så høyt som mulig og lengst mulig fra fienden. Så er det bare å vente på at fienden skal storme deg. Archerne vil ta ut store deler av de (på auto og med "run" av). Når fienden når dine linjer vil de møte et pilaeregn fra legionærene (på auto, defend). Dersom de ikke router da, møter de legionærene, forhåpentligvis slitne og tallmessig redusert. Skru av archerne sin auto nå det blir nærkamp. Gi de manuelle mål, bak i fiendens rekker hvis mulig.

 

Fordelen med denne taktikken er at du slipper å flytte styrkene når du har satt de opp. Bare pass på at fienden ikke kommer rundt på kantene. Ha gjerne et par kavaleritropper på hver side. Evt må du "vri" formasjonene til å vende mot fienden.

 

Når jeg angriper flytter jeg hele formasjonen gradvis fremover til archerne begynner å skyte. Da har fienden valget mellom å storme eller trekke seg tilbake. Og da gjelder de samme reglene som når du forsvarer deg i utgangspunktet.

 

Dette vil ikke fungere dersom fienden har mye archers. Da må du prøve å ta ut disse med kavaleri eller artilleri først.

 

Det skader aldri med et par katapulter bakerst, med ild. Dersom du er angriper, trenger du ikke komme på archer range, men bare på katapult range.Bomb de og se hva de gjør. Stormer de er mye gjort!

 

Hovedprinsippet med archers er at du vil fienden skal komme mot deg. Har sluttet å bruke missiles (hvis du mener folka som kaster spyd) fordi jeg synes disse har altfor kort range, men det er mulig noen har gode taktikker med disse og.

Endret av Munch
Lenke til kommentar
Gjest member-60584

taktikken jeg bruker i RTW i Campaign er ganske solid og enkel å bruke.

 

har 2 linjer med infantry. de sterkeste og beste fremst og de ikke så fult sterke og bra bak. 1 linje med missile units(archers/javelin) foran infantry. cavalry på flankene.

 

når kampen starter så marsjerer jeg frem mot AIen sin hær. begynner å skyte med archers og javelin throwers, mens resten av hæren står i ro. når jeg ser de begynner å bevege seg mot meg så gjør jeg meg klar for å stikke av med archeran og det der. når AIen omsider kommer nært mine archers og javelin throwers så løper jeg vekk med dem. helt bakerst av hele hæren. skrur av fire at will etc.

 

fremste rekka av infantry, de sterkeste i hæren min står klar. om de kan kaste sånn javelin(enkelte romer infantry kan det) så setter jeg på fire at will og guard mode. de begynner å kaste javelins og alt det der. så går de i nærkamp. masse slossing på en fin lang frontlinje.

 

andre rekka med infantry. skal de bare stå der? ja en liten stund hvertfall. de bruker jeg til å forsvare imot flanking manøvrer som blir gjort av AIen, ja AIen kan faktisk å flanke. bruker også andre rekka med infantry til å tette igjen hull i frontlinja eller styrke deler av frontlinja som er tynt bemannet.

 

cavalry bruker jeg til å beskytte flankene og jage archers som står uten forsvar. hvis ikke noe av det er noen trussel så kjører jeg på fra ene sida av fienden sin frontlinje. helt til frontlinja dems er borte.

 

ka skjedde med archerne og javelin folkan? de kan du gjøre ka du vil med. bare ikke skyt på frontlinjene.. da dreper du flere av dine egne...

 

jeg vet at romerne sendte troppan sine i bølger. først de med minst erfaring, de med mer også de med mest. men hvis du sender de dårligste først ender de bare opp med å dø. nytter ikke å ha et par gode enheter til slutt når resten av armyen din enten er død eller router.

 

Kort og enkelt:

javelins/Archers fremst for å harrasse fienden. retreat når det passer

sterkeste fremst

de svakere bak for å støtte opp de sterke og forsvare flanker

altså 2 rekker med infantry

cavalry på siden for å beskytte flanker og evt flanke fienden

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...