Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs nettverk til "film pc"


Anbefalte innlegg

Jeg har nå nettopp fikset min gamle pc (amd duron 800, 128 mb ram, geforce 3 ti200, trådløst nettverk 11mbits) som jeg har satt på stua og koblet til tv. Jeg har også en langt nyere pc som står på et annet rom (amd 2400+, 512 mb ram, radeon 9600, trådløst nettverk 55mbits).

 

Planen er at jeg skal ha divx filmer på den raske pcen, og at jeg skal dele denne mappa, og se disse filmene på pcen i stua. Dette funker greit for det meste, men med jevne mellomrom så begynner filmen å hakke, og av og til detter den helt ut. Det virker som om trådløstsignalet er bra for begge pcene til enhver tid. Jeg forstår ikke helt hvorfor det går ypperlig, men så hakker det masse 5 min seinere.

 

Er det noen som har en ide om hvorfor dette skjer av og til, og hva som kan gjøres for å få dette til å bli mer stabilt. Vil f.eks et 55 mbits kort gjøre nytten, eller er det enklere og billigre måter å gjøre det på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunner er som nevnt over. 11 Mbs trådløst nettverk er for tregt.

 

En liten forklaring:

 

11 Mbs = 1.375 MB/s = teoretisk maks hastiget

 

Reell hastighet ligger ofte rundt 60-70% av teoretisk hastighet. Dvs at du får en reell hastighet rett under 1 MB/s, og dette fungerer til noen filmer, mens andre filmer kan være encoded i 1,5 - 2 MB/s og da får du problmer med buffering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...