Jump to content

356speedster

Medlemmer
 • Content Count

  1872
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Genialt, men jeg savner fortsatt en enkel av/på knapp på routeren som skrur av/på trådløst nettverk.
 2. Her var det mange dårlige argumenter for å sette opp en linux hjemmeserver. Missforstå meg rett, linux er best på professjonelle webservere, jeg har selv flere dedikerte bokser som står i Alfabygget og kjører Debian, Apache, MySql cluster, osv... MEN Linux som hjemmeserver?? snakk om å lure folk til å kaste bort tiden sin. Eneste grunnen til å bruke Linux som hjemmeserver er hvis man selv er vant med å arbeide i Linux. Som flere har forsøkt å nevne tidligere i tråden, så tar det tid å lære seg linux, det er IKKE gjort på en kveld slik enkelte antyder. Alle kan lese seg til hvordan de setter opp en linux boks mens man setter den opp, men når man ikke jobber regelmessig i linux så glemmer man ting veldig fort, og da er det ikke veldig effektivt å måtte søke opp dokumentasjon hver gang man vil inn å gjøre en endring. Grunnen til at jeg nevner muligheten med win2000 som hjemmeserver, er rett og slett fordi det er ganske mange som har en eldre PC med nettop win2000 installert, så da er det bare å fyre den opp aktivere fil-deling og dele ut mapper, så har man plutselig en fil og print -server. Enkelt og gratis. At sikkerheten teoretisk sett er bedre i linux er greit nok, men hvem i all verden gidder å bruke tid og ressurser på få tilgang til dine bilder fra noen trøtte bursdager, noen piratkopierte filmer, musikk og litt porno? Ang, VNC så kjører man jo ikke den over internett når man administrerer en server på lokalnettet! Dessuten så er portene som VNC kjører på over nett, stengt i router. Og ang båndbreddebruk: Javel? for det første kjører jeg admin via gigiabit LAN, og hvis jeg en vakker dag skulle våge meg til å åpne VNC portene i routeren noen minutter, for å administrere serveren eksternt, så blir det vel krise da om jeg bruker 20% av linjekapasiteteten de 5 minuttene jeg er inne på serveren en gang hver annen uke?? For min hjemmeside må jo ha minst 50 samtidige besøkende døgnet rundt... tror ikke det!
 3. Noen som har tanker om hvordan dette påvirker Wikipedias troverdighet? Hva skjer når de som har nok penger ønsker å fremme tankeganger som ikke oppfattes like "vennligsinnet" Har av og til diskutert, med spesielt yngre, som argumenter med at det MÅ jo stemme når det står på wiki.....
 4. Hei Jobber i en liten bedrift som til nå har benyttet domenshop til å håndtere vår mail trafikk, men etter en lang periode med regelmessige forsinkelser på alt fra noen timer til hele dager, er vi gått lei. Vi ønsker heller ikke å drifte vår egen mailserver, så ønsket er derfor en leverandør som håndtere mail trafikken for oss via pop3 og webmail. Pris er ikke så viktig, det viktigste er at tjenesten er stabil og rask. Noen som har tips på leverandører?
 5. Trenger ikke linux til det :-) Jeg kjører Win200Pro med Apache, Mysql, PHP, og Perl + gratis FTP server software. Dette kjører på en gammel PIII-600 Mhz og fjernstyres via VNC. Denne kan brukes til det meste en hjemmebruker ønsker seg + masse mer, og funker bra på gamle maskiner (fra 256 MB RAM og oppover). Fordelen er at den er like enkel å administrere som din egen PC, uten å måtte lære seg et nytt OS eller komandospråk, samt at "de fleste" har vel en gammel win2000 lisens liggende.
 6. hvis dette stemmer, hvorfor lager ikke MS (eller noen andre) et "virus" som fjerner andre virus? da vil man ihverfall bli kvitt zombiene.
 7. Har to tabeller i en database. Den ene tabellen mail er en mailingliste som inneholder bla kolonnen email Den andre tabellen unwanted er en liste hvor man kan legge inn mail adresser eller domenenavn (søkeord) som man ønsker å fjerne fra mailinglisten. kolonnen heter searchword Følgene query fungerer utmerket og er meget rask: "UPDATE mail SET status=? WHERE mail='unwanted.searchword'" Men denne søker kun etter innhold som er identisk med innholdet i searchword kolonnen. Jeg ønsker at den skal finne alt som innholder innholdet i searchword. Slik: "UPDATE mail SET status=? WHERE mail LIKE '%unwanted.searchword%'" Men det fungerer ikke. Hvorfor? og hvordan skal det gjøres? Noen som vet?
 8. MySql Administrator - Logg inn på gammel DB - Ta en backup av ønskede baser/tabeller (filen lastes ned og lagres på din PC) - Logg deg inn på den nye DB'en - Kjør en restore med den filen du lagret
 9. Savner encoding tester, tror mange kunne tenkt seg å se hvordan den yter mot både dyrere prosessorer og eldre single-core. Dette kan kanskje være den perfekte prosessoren hvis du trenger en ekstramaskin til film behandling, eller billlig mediaserver etc..
 10. Har brukt Outlook til å sende SMS i lang tid. Last ned et lite tillegg fra Telenor (hvis du har Telenormobil abb.) så kan du sende enkeltmeldinger eller bulk meldinger som SMS eller MMS med full tilgang til alle i Outlook adresseboka.
 11. Hvorfor virker ikke dette i MySql? UPDATE tbl1 SET col2=? WHERE tbl1.col1=tbl2.col1 Får feilmeldingen: Unknown table 'tbl2' in where clause at....
 12. Skal ha et allround kamera og en dedikert 10x15 fotoprinter, men hva skal jeg kjøpe? Kameraet skal primært brukes til bilder av barn og festligheter, samt noe innendørs nærbilder av små modeller/objekter (ca 10-20 cm store modeller). Bildekvalitet og hastighet er viktig, men også enkel utskrift direkte fra kamera til fotoprinter. Fotoprinteren må ta liten plass og skrive ut bra foto kvalitet. Enkel og rask overføring mellom kamera og printer er viktig (er trådløst mulig?). Hvis printeren i tillegg har kortleser er dette er stort pluss, da jeg også har noen eldre kameraer. Har tenkt å bruke rundt 5-6000 på "hele pakka", men hva skal jeg kjøpe?
 13. MySQL 5.0 Cluster kan være noe dere bør vurdere. Satt opp et slikt cluster selv for en tjeneste som dedikerte servere ikke klarte å håndtere, og det er en enorm ytelsesøkning når hele databasen kjører i RAM. Løsningen fra MySql er også egnet for "low end" hardware og skalerbar til det uendelige :-)
 14. Hva slags databaseløsning kjører forumet på? Cluster?
×
×
 • Create New...