Jump to content
Sign in to follow this  
rontonic

S65 vs. 7610 - Sammenlikning av bildekvalitet

Recommended Posts

Nokia 7610 ser ut som den har bedere bilder.. bildene til S65 blei litt lyse.. men det kan hende det bare er nå man kan stille på.. eller var det ikke så mye forskjell.. :D

Share this post


Link to post
Er nok bare en innstilling, ellers så er det selvsagt variasjon fra mobil til mobil :)

Innstilling? S65 har lysstyrke og hvitbalanse (innendørs, utendørs, auto) som innstillinger. Lysstyrken står på 0 (dvs balansert) og hvitbalansen på auto.

 

Synes disse bildene underbygger tidligere sammenlikninger hvor det viser seg at 7610 bilder gir bedre farger enn S65.

Share this post


Link to post

Synest nokia'n var mye bedre på farger, skarphet(både nærbilder og oversiktsbilder) og kvalitet generelt. Hadde trodd Siemens s65 skulle være bedre enn dette pågrunn av 1.3 mp og alt i alt nyere telefon(kamera). Men det kan jo også være innstillinger som kunne gjort bildene litt bedre :hmm:

Share this post


Link to post

Betyr det egentlig noe? Har nettopp prøvd å bestillt utskrifter av mitt mobilkamera 640x480. Og det ble faktisk helt fine bilder i vanlig bildestørrelse 10x13. Så sant bildene blir tatt med nok lys selvfølgelig. Var selv utrolig imponert av at det gikk.

Share this post


Link to post

Ja, du får håpe på det. Uansett så er jo telefonen et greit kjøp. Den koster ikke mye og du får et greit kamera. Men jeg må si jeg ble litt skuffet av de bildene etter å ha lest testen på Club Siemens.

Share this post


Link to post
Jeg er ganske sikker på at kameraet til S65 vil forbedre seg kraftig etterhvert som det kommer ut nye FW'er... Vi husker jo SX1...

That's what I was thinking... Men kjipt at det er dårlig til å begynne med uansett, da... :no:

 

Edit: BTW, rontonic, godt initiativ! :thumbup:

Edited by Tjohei

Share this post


Link to post

Uten at jeg skal ta på meg rollen som noen bildeekspert, må jeg si at S65 likevel har endel fordeler framfor 7610 på det viktigste området, nemlig hardware. Og det er viktigst fordi den ikke kan oppgraderes; det kan softwaren og dermed metodene for å behandle bildet (farger, lysstyrke, kompresjon...)

 

Der S65 har balletak på 7610 er:

 

Skarphet og generelt høyere detaljgrad. Overflater er mer definert, detaljer kommer bedre fram.

 

S65 har adskillig mindre kromatisk abresjon, det vil si lilla misfarging ved overganger mellom veldig lyse områder og mørke områder. Bare se på bildet av blokka tatt med 7610. Den ledningen øverst syns jo nesten ikke...

 

Der S65 sliter er på fargemetning og kontrast, jeg er ikke helt enig i at 7610 har valgt så mye bedre lysstyrke. S65 har også mye høyere kompresjon på bildene sine, det ser man tydelig på filstørrelsen (7610: 277KB, S65: 130KB). Siemens kunne med fordel komprimert mindre; det er ikke vanskelig å finne jpg artifacts. Men disse områdene kan Siemens rette på i neste FW, og da eier S65 7610...

 

Er noen uenig i det jeg sier? Prøv å zoom inn i Photoshop og se selv... Ta en kikk på skotuppen. Eller felgen til den svarte bilen i bakgården. Eller McDonalds skiltet i byen. Jeg kan godt lage sammenlikningsbilder hvis dere vil...

 

7610 leder på sigarettstumpene og bøkene. Det er nok fordi Nokia har valgt et annet "fokusområde" enn Siemens. Men jeg vil anta at Siemens har gjort det beste valget, siden man ikke tar så mange bilder up close som lenger unna... Eller?

Share this post


Link to post

Kan konkludere med at sånn som det er NÅ, så er kameraet på nokiaen best.

 

Hva som skjer fremover har dessverre liten betydning for den vanlige kunde, som ikke har tenkt å oppgradere firmware før noe er i veien med telefonen.

Share this post


Link to post
Hva som skjer fremover har dessverre liten betydning for den vanlige kunde, som ikke har tenkt å oppgradere firmware før noe er i veien med telefonen.

Men en vanlig kunde vil sannsynligvis ikke se forskjell på bildekvaliteten heller... :ermm:

Share this post


Link to post

Veldig bra Tjohei, virker som du har peiling på foto. Det med kompresjon undret meg også. S65 har ingenting annet å bruke minnekortet på enn bilder, for den tar ikke mp3/aac, og videofilmene kan man vel heller ikke lagre rett på minnekortet. Derfor har man utrolig mye minne til rådighet, og kompresjonen burde vært mindre. Får håpe dette endrer seg.

 

Men jeg er veldig enig i Alastor, Den FW som slippes med telefonen må tåle sammenlikninger. Virker som siemens ofte må slippe masse FW oppgraderinger før ting begynner å bli bra. Se på SX1 som tidligere nevnt i denne tråden. Det er forresten også første FW som kom med telefonen i 7610 som er brukt i sammenlikningen (vet ikke om det har kommet oppgradering til den).

Share this post


Link to post

Kan du fortelle om S65 er treige enn 7610 når det gjelder lagring av bilder, og når man tar bilder? Syns 7610 er ekstremt treig. Må være utrolig stødig for å få til et greit bilde. Og dette har ikke noe med bilder å gjøre, men kommer det automatisk opp stor bokstav etter punktum? Vurderer å bestille en S65. :)

Share this post


Link to post

S65 tar bildene mye raskere enn 7610 ja! Men bruker vel ca like lang tid på å lagre de. Og du får stor forbokstav etter punktum ja. Skal du bytte ut 7610 for S65 Eulogy?

Share this post


Link to post

Her er den svarte bilen i bakgården zoomet inn: Bildene er også litt forminsket, men likt på begge

sammenligning_s65-7610.jpg

S65 til venstre, 7610 til høyre

 

Man ser at S65 har også sine klare fordeler.

 

---

 

MEN;

http://home.online.no/~rontonic/S65/040401_042909.jpg

http://home.online.no/~rontonic/7610/Bilde(141).jpg

S65 øverst, 7610 nederst

 

Hvis man sammenligner disse bildene ser man helt klart hvilket bilde man ville valgt å ramme inn av disse to.

 

---

 

Mye forskjeller fra bilde til bilde. Synes de ligger veldig likt, men S65 hadde fordel på filstørrelse mens 7610 hadde skarpere farger.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...