Gå til innhold

Første maskinen du hadde


nippleboy

Anbefalte innlegg

evercom 486 SX 33mhz, sb 16 lydkort, cdrom, diskettstasjon, 250 mb hdd.. ett elller annet gestort skjermkort med 256k minne. (1991)

 

Etter det hadde jeg en (har): Siemens Nixdorf 233MHz p1, 2.1gb quantum fireball disk, hmm hva mere? jo 32mb raskt sdram. Ett snodig ganske bra hovedkort, med integrert skjemkort, lyd, ir, støtte for 512mb 133mhz sd-minne.. og ata-33 koponenter.(1997) Maskina står på en dag i dag. i skapet mitt.. Meger lukrativ router..

 

maskinene jeg hadde etter dette er så heftig at det ikke er noe vits å fortelle.. :D

Endret av pc^2004
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sinclaire Spectrum, ca 1982

TIKI .... 8080 CPU med CPM OS, ca 1984

Første PC: 80286, 6MHz @ 8MHz, 640K RAM, 20MB MFM disk. 1986

 

litt OT (ikke min).

Bestekameraten min hadde en skikkelig kuriositet.

Telmac 1800 board med BASIC interpreter board oppå. det ekte QWERTY tastaturet var bare et printkort med pletterte felter man tok på for å skrive... loddet på ca 70 små switcher for å få ordentlige knapper. var vel rundt 1979 tror jeg.

 

http://www.nic.funet.fi/index/FUNET/histor...lmac1800.50.JPG :love:

http://www.antiquetech.com/chips/RCA1801.htm

 

Edit: årstall til 1986.

Endret av kons
Lenke til kommentar

Hmm, jeg startet med en god gammel 286 som min mor hadde som hjemme PC. Var ikke dugande til mye bortsett fra å kjøre et program som lagde sirkler.

Så fikk jeg min egen C64 med kasettspiller. Det var tider det, og antagelig den masknien jeg har sittet mest foran av alle maskiner jeg har hatt. Ble senere oppgradert med både diskettstasjon og printer.

Så etter konfirmasjonen min kjøpte jeg meg min første datamaskni for egne penger, og også min første PC. Nemmlig en god gammel IBM PS2 med 8MB Ram, hadde pruttet den opp fra 4MB og 40GB harddisk og 386 16MHz prossessor. Det var tider det. Koste meg mye med den, og klarte å havarere datamaskinen mange ganger :). Lærte meg mye om bruk og missbruk av PC'en min på den tiden.

Og så gjorde jeg like gjerne hoppet frem til en pentium 100MHz med 100GB harddisk og hele 4MB skjermkort :innocent: Den ble og senere oppgradert med både lydkort og CD rom. Ahh det var festlig å oppgradere i de tider, forskjellene før og etter var enorme.

Lenke til kommentar

den første pcen eg kan huske at vi hadde heima var ein 386 på 33mgz med ein 14" skjerm og heile 300+ mg hd. i eit fint bigtower. dette var saker dette.. og den kosta 33000kr ny i 1987. dette var data nr 3 i heimen men siden eg er født i 1987 husker eg ikkje dei andre.

Lenke til kommentar

Husker det første jeg og brødrene mine fikk var en Commodore 64. Husker det var så morsomt å spille spill på den. Så rart å tenke på nå at spillene var på kasett hehe. Jeg kunne ikke lese og skrive på den tiden, men hadde husket hva jeg måtte taste inn for å kunne spille, load. Hehe den blå skjemen med hvit skrift var så tøff. Og så kunne jeg og brødrene mine leke oss på maskinen og plutselig kunne skrive masse og bytte farger på skriften hehe, husker at det var så kult på den tida.

Lenke til kommentar
zx-spectrum 48k med interface2 var min første "datamaskin"(84).

Den hadde ekte blip-blop lyder den.Mobilen min i dag,har jo helt rååå lyder i forhold."Saber Wolf" var et konge spill husker jeg.

 

[http://www.zock.com/8-Bit/Interface2-2.JPG]

Heh, sånn har jeg også! Jeg har faktisk to stk, dog uten joystick.

 

Av og til ble den så varm at spillene låste seg, da var det bare å blåse litt inn foran på den så gikk de som en "drøm" igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...