Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Dette er min første worklogg her på forumet. Planen er å lage en liten, støysvak og billig pc som skal brukes til nedlastning av filer fra internett. (Jeg snakker selvfølgelig om lovlige filer).

 

Hardware:

-Via Epia 5000

-Samsung SpinPoint M40 40GB

-2,5'' til 3,5'' adapter

-PW120M ekstern PSU

-256mb SDRAM

 

Prøvd meg litt frem i sketchup, og har kommet frem til at jeg vil lage kassen slik:

g3.jpg

 

Den skal settes sammen av noen mdf plater jeg har liggende, og de gjennomsikitge områdene dere ser skal være sort gitter. Jeg har også planer om å lakere den sort.

 

Jeg har ikke fått noe av hardwaren ennå, bortsett fra strømfoskyninga;

 

01_small.jpg

Det fulgte med drev-kontakt-splitter og atx-forlengelseskabel.

 

02_small.jpg

Her har vi selve herligheten. Ja, den er liten :yes:

 

Regner med å få inn resten av hardwaren i morra, men jeg kan fortsatt starte å snekre litt på kassa i kveld. Vi får se

 

Kom med kommentarer!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
oj 7 cm bredt... det blir ikke lett å få en kjøler som passer inn der, isåfalll måtte det være vannkjøling, men detter blir nice :thumbup:

 

gleder meg til prosjektet er begynner for fult :dribble:

Epia 5000 er vifteløs. Skal ikke ha noe form for vifte i pcen. Jeg har som sagt ikke fått hw'en ennå, så måla må taes med en klype salt.

Lenke til kommentar
oj 7 cm bredt... det blir ikke lett å få en kjøler som passer inn der, isåfalll måtte det være vannkjøling, men detter blir nice :thumbup:

 

gleder meg til prosjektet er begynner for fult :dribble:

Epia 5000 er vifteløs. Skal ikke ha noe form for vifte i pcen. Jeg har som sagt ikke fått hw'en ennå, så måla må taes med en klype salt.

å sry glemte det... har selv et slikt hk liggende... eller det er en kompis som har det, men vi skal mode det inn i en gammel videospiller

Lenke til kommentar
Heisann, jeg bare lurer... The G3 Project <<=== What's that all about? hva har det navnet å gjøre med prosjeket? ikke missforstå nå, digg prosjekt du har på gang  :w00t: men klarte bare ikke å se sammenhengen.. Lykketil, gleder meg til du får HW..  ;)

 

-mamazboy-

Jeg glemte jo å forklare det :roll: . Navnet kommer av programmetG3 torrent som jeg kommer til å benytte mest til nedlastninga. Jeg er ikke spesielt dyktig til det med navn... Takk for positiv tilbakemelding!

 

Rå scetch der !

Denne skal jeg følge med på, ja....

 

btw. keul psu du har der, hva ga du for den?

MYE! :D Den kostet vel rundt 2000kr ink moms og frakt.... Kjøpt på mini-itx-com. Igjen, takk for responsen.

 

Jeg har sett litt på matrealene til kassa;

04_small.JPG

Dette er materealet jeg har til disposisjon. det er rester fra en gammel høytaler jeg bygde. Det er litt dumt at alle platene er 2 cm tykke, siden pc'en da vil bli litt større enn planlagt.

 

05_small.JPG

Her er topp og bunn tegnet opp. Jeg vil vente med veggene til jeg får hw'en, siden jeg ikke er helt sikker på plasseringa av komponentene.

 

Hvis noen har planer om å arrangsjere NM i dårlig stikk-sag, så stiller jeg sansynligvis med en vinnerkandidat!

03_small.JPG

Dette er resultatet av en test-kapping :no: Bladet går skeift, og det er så godt som umurlig å sage rett. Jeg trur løsningen får bli å stikke bortom en venn av meg som er snekker.

 

Får derfor desverre ikke gjort noe mer ennå. That's it for today - liksom. Vi får se hva morgendagen bringer; forhåpentligvis en pakke fra pcutstyr.no :dribble:

 

EDIT: Bilder i feil rekkefølge

Endret av torsk
Lenke til kommentar

hehe, ok.. da ser jeg hvor du tar navnet fra :p Lurte bare på en ting tho, skal du ha ett hovedkort brett? eller skal du lage eget feste til hovedkortet i boksen din?

 

Uansett vil jeg bare minne deg på at du bør lage en felles jord via festeskruene om du ikke bruker ett brett fra ett kabinett eller liknende.. ;) slik at det ikke blir differanse mellom jord punktene i hovedkortet ditt... Tenkte kanskje bare det var værdt å nevne :roll:

 

-mamazboy-

Lenke til kommentar
Sleng i en 2,5" HDD isteden. Er litt mindre. :)

Blir bra dette...

Det er en 2.5 disk jeg har kjøpt. Fordelen er ikke bare at de er mindre enn vanlige disker, men at de ikke blir fullt så varme. I mange tilfeller er de også mer stillegående.

 

skal du ha ett hovedkort brett? eller skal du lage eget feste til hovedkortet i boksen din?

 

Uansett vil jeg bare minne deg på at du bør lage en felles jord via festeskruene om du ikke bruker ett brett fra ett kabinett eller liknende..  slik at det ikke blir differanse mellom jord punktene i hovedkortet ditt... Tenkte kanskje bare det var værdt å nevne 

Trur jeg skrur hovedkortfester rett i treverket. Så har jeg en nedfelt plate under, men en lodda ledning til hver av hovedkortfestene. PSU trenger kanskje også jording.. *finne ut*

Endret av torsk
Lenke til kommentar

PSU er jorda i stikkontakta. Einaste du treng å gjere er å ha ledningar fra HK, alle drevrammer osv. til PSU. Eg borra berre eit lite hol i skalet på PSU-en, (tok det av først, ja) putta ledningane i og skrudde ein vanlig kabinettskrue nedi. Berre pass på å lage holet ein plass der det ikkje er fare for at dei kan komme i kontakt med noko inni PSU og avisoler så lite av ledningane som mulig slik at dei ikkje slenger rundt inni. 1/2cm er nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...