Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Mange som har spyware, adware o.l.?


Anbefalte innlegg

Det har jeg! ;) Og blir ikke kvitt det. Gjenntatte søk med både AdAware og Spybot S&D hjelper ingen ting. Adware'n viser seg i form av startsider som skifter og resetter seg _hele_ tiden. En stygg toolbar som jeg endelig fikk bukt med ;). Alskens favoritter som ikke jeg legger inn og plutselige reklame .exe'r på skrivebordet og i C:.

 

En ting til: To prosesser ved navn IEngine.exe og cvchost.exe som jeg ikke vet hva er til later til å bidra til nedsatt hastighet på pc'n og til tider ødelagt lyd i f.eks cs! En kamerats anti-virus melder til stadighet om virus/feil i cvchost.exe'n hans. Noen vet hva disse to .exe'n gjør?

 

Vurderer sterkt å formatere... :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

alltid lettest å skylde på andre i huset. :p

Hadde samme problem på en pc eg og, måtte til slutt bare overgi meg å formaterte hardisken. Pcen var vannvittig vrang. Hadde 0 speed på internett, alle programmene var trege og pcen hang seg opp hele tiden. Hadde sikkert tatt ei uka hvis eg skulle tatt virus scan og spyprog-scan fordi pecn hang seg opp heila tidå. Derfor formaterte eg, og det hjalp! :D

Lenke til kommentar

Du kan gå inn på regedit å prøve å slette derfra eller MSconfig via kjør, jeg fikk ei fil fra Alastor som jeg bruker kanskje en gang hvert halvår som fjerner ekle toolbarer, du kan jo sende en PM til han å spøre etter den.

Endret av John Kåre
Lenke til kommentar
jeg vil også anbefale deg dette....skikkelig digg prog, veldig lite..men tar virus som ikke norton eller noe annet finner.

 

http://www.download.com/Anti-Virus-Trojan/...9-10265821.html

 

og det tar slike prosesser du snakker om...legg det inn, så skal du se :yes:

Jøss! Starta programmet, det første som stod var: "Found virus: cvchost.exe."

Fjernet det; "System is clean"

 

Tusen hjertelig takk.

Lenke til kommentar

Ser det er mange som blir mye plaget av adware o.l. for tiden. Hvis du først har fått det inn på systemet, bør du bruke diverse programmer (som nevnt i denne tråden) til å fjerne dem. Når du så har fått maskinen renset, og for de av dere som ennå ikke har fått slike problemer, så vil mitt råd for å unngå dette i fremtiden være at du holder deg til følgende (dette gjelder for IE):

 

Hver gang du skal surfe på sider som ligger litt "utenfor allfarvei" (les: spesielt cracks, porno, små teite spill, mp3 osv; men generelt sett alle sider som ikke drives av et seriøst selskap/individ som har et rykte å leve opp til) så dobbeltklikker du nede i høyre hjørne der det står "Internett". Du får opp en boks og setter sikkerhetsnivåbryteren til Høyt nivå. Velg OK. Det kan være at IE maser litt om at du ikke kjører ActiveX eller at ikke alt fungerer på sidene, men det er bedre enn at "funksjonene" gir deg ting du ikke vil ha. Når du er på sider du ikke kan stole 100% på, er det ingen grunn til å gi de som står bak muligheten til å kjøre potensielt skadelige funksjoner på din PC slik du gjør ved å bruke standard sikkerhetsnivå (middels). Så først når du er ferdig med de tvilsomme sidene, kan du gå tilbake og sette nivået til Middels igjen.

 

Dette reduserer faren for å få uønskede programmer på PCen betraktelig, særlig når du i tillegg er innom http://windowsupdate.microsoft.com og laster ned alle kritiske oppdateringer der. Gjør dette regelmessig. Når du først har vært der en gang (og bruker Windows XP) tror jeg du kan gå på Start -> Innstillinger -> Kontrollpanel og velge Automatiske oppdateringer (eller noe slikt). Sett den på det øverste valget (helautomatisk), så slipper du å tenke mer på det.

 

Ved å holde meg til dette, som er ren og skjær sunn fornuft, har jeg vært minimalt utsatt for de problemene det er snakk om. Å kunne vurdere risiko og tilpasse seg deretter (som beskrevet over) er veien til god sikkerhet. Du kan gjerne spre dette glade budskap til de du måtte kjenne som trenger å vite det...

Lenke til kommentar
jeg vil også anbefale deg dette....skikkelig digg prog, veldig lite..men tar virus som ikke norton eller noe annet finner.

 

http://www.download.com/Anti-Virus-Trojan/...9-10265821.html

 

og det tar slike prosesser du snakker om...legg det inn, så skal du se  :yes:

Det programmet var dårlig . :thumbdown:

Gikk i en uendlig loop med å ville slette gainwards expert tool (tbpanel) .

Og skulle fjerne "run" seksjonen for tbpanel i registry .

Fikk det ikke til å gå videre .

 

Nå måtte jeg installere expert tool pånytt...

 

Edit: Var bare å legge inn global run igjen..

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...