Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

AMADEUS

 

Milos Forman (mannen bak bl.a. gjøkeredet) er ressigør for denne på alle måter fantastiske filmen. Har sett filmen 6-7 ganger tidligere, og hadde et gledelig gjensyn med den igår.

Mozart som levde på siste halvdel av 1700-tallet ble bare 34 år. Men hans produksjon er enorm. Livet hans er nok spritet opp betraktelig i denne filmen. Han fremstår som en rebell, til stor fortvilelse for Salieri (fremragende tolket av F. Murray Abraham). Filmen tar for seg Wolfgang Amadeus Mozarts liv som hoffkomponist ved keiser Josef II's hoff i Wien på slutten av 1700-tallet, og hans dødsprosess. Det er store uklarheter rundt Mozarts død. Enkelte teorier går ut på at han ble forgiftet av en sjalu Salieri.

Musikken spiller selvfølgelig en stor rolle i denne filmen. Det er storslått musikk (mye hentet fra hans dødsmesse), som er med på å understreke de dramatiske poengene i filmen. Billedkvliteten på denne dvd-utgaven er krystallklar, med stor detaljrikdom og god lyssetting. Kan ikke annet enn å varmt anbefale denne filmklassikeren.

 

10/10

Endret av gustav
Lenke til kommentar

Den siste filmen jeg så var The 40 Year-Old Virgin og den var hysterisk morsom. :) Hele salen lo seg ihjel non-stop, alt fra den første scenen.

Det er en romantisk-komedie, der en vanlig vennegjeng skal presentere en 40-årig geek og, ikke minst, jomfru til sex-verdenen. Anbefales til komedie-elskere!

 

5/6

 

PS! Ikke gå med en gang filmen "slutter" fordi det er en ganske morsom scene på slutten, som egentlig er ganske irrelevant. :p

Lenke til kommentar

Twelve Monkeys

TwelveMonkeys.jpg

 

Ettersom jeg hadde hørt mye bra om denne filmen, slang jeg meg ned foran tven når jeg fant ut at denne gikk i går kveld. Og for en film. Jeg vet ikke helt hvor bra jeg synes den er, men når filmen var ferdig satt jeg igjen med en følelse av at jeg var litt sinnsyk selv. Jeg har aldri sett en film som har lagt igjen noe liknende i meg, så det sier sitt. Bruce Willis gjør en meget bra rolle, Brad Pitt gjør en som er enda bedre. Alt i alt en meget severdig film, men tror ikke jeg har lyst til å gi den en karakter.

Lenke til kommentar

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

wg5na.png

 

(fra filmweb)

Det er tiden for den årlige kåringen av årets største grønnsaker i nabolaget til Wallace og Gromit, og alle med grønne fingre er i fyr og flamme.

Våre venner har nylig slått seg opp i skadedyrsbransjen med firmaet "Anti-pesto", som spesialiserer seg på å holde kaniner unna folks hager. Alt er såre vel før tevlingen...

 

Men så dukker et enormt, forferdelig beist opp og begynner å terrorisere nabolaget på nattestid! Det er særlig de bugnende kjøkkenhagene som får unngjelde, og konkurransen står i fare for å bli ødelagt. Konkurransens vertinne, Lady Tottington, ansetter Anti-Pesto for å få bukt med udyret og redde tevlingen. Men de får konkurranse av Lady Tottingtons beiler, Victor Quartermaine, som gjerne vil skyte monsteret og få all æren selv-og ladyens gunst attpå. Quartermaine er villig til å ta alle midler i bruk for å oppnå sine mål, og setter både ladyen, Wallace og Gromit i fare...

 

 

Kongebra film :thumbup:

Jeg er en stor fan av Wallace og Gromit, og dette er nok en glimrende film.

Nick Park er virkelig et geni, det er en utrolig sjel og sjarm i hans animasjon.

 

10/10 :w00t:

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

The 40 year old virgin.

 

Så denne filmen i går, salen var full av folk, alle lo på de rette tidspunktene. Koselig atmosfære. Veldig morsom film, i et hav av mange dårlige komedier skiller denne seg veldig ut. Absolutt å anbefale. Litt grov humor til tider, men man får ta det med humor. En av mine favorittkomedier, faktisk. Like bra, eller bedre enn det beste av Jim Carrey. Løp og se!

Lenke til kommentar

August Underground's Mordum

 

mordumdvd.jpg

 

August Underground's Mordum må være en av de syke og groteske filmene jeg noen gang har sett. Jeg ble faktisk mer satt ut av denne filmen en f.eks Nekromantik.

 

Etter som jeg forsto på filmen som handler det om 4 seriemordere som dreper, voldtar, toturerer, lemlester ofrene sine totalt, med en som går og filmer det hele med et videokamera. Spesial effektene får faktisk det hele til å se så utrolig "real" at jeg ble urven i magen. Det var en vis scene som fikk magen min virkelig til å boble, den inneholdt en bitteliten saks og en penis. Når jeg tenker på noen av scenene i etter kant får jeg en rar følelse. frysninger om hele kropper. :ohmy:

 

Men filmen i seg selv er helt utrolig RÅ. Sinsykt bra laget. g0 Toe Tag. :thumbup:

 

9/10

Endret av xanth0s
Lenke til kommentar

Kill Bill Volume 1 og 2

 

Disse filmene rocket balle når det kom til sverdfektingen. Klippingen er også gjort veldig bra synes jeg - selv om den strengt tatt ikke er nødvendig. Uma Thurman som "The Bride" synes jeg gjør en god jobb i hovedpersonen, og jeg får sett ett gledelig gjensyn med Micheal Madsen som Budd. En av mine favorittskuespilleret (se Hensynsløse Menn). Når jeg er innpå skuespillere må jeg også nevne David Carradine, i det som blir henvist som hans største rolle noensinne. Jeg vil ikke si dette er så imponerenes, men bra var det.

 

Filmen er blodig, kul og en must see for alle action fans.

 

8/10

ANBEFALES!

Lenke til kommentar

Event Horizon

År: 1997

Regi: Paul W.S. Anderson

Genre: Thriller/Sci-Fi

 

B00005BAIN.jpg

 

Handling: Året er 2047. For 7 år siden forsvant Event Horizon, romskipet som kunne "fly fortere enn lyset" inn i et sort hull. Nå har det kommet tilbake og et redningsskip er på vei. Ombord er også dr. Weir, skaperen av Event Horizon-skipet. Når de kommer frem til Event Horizon, er skipet tomt. Manskapet på redningsskipet merker snart at ting ikke er som det skal være, og uhyggelige ting begynner å skje.

 

Hva jeg syns om den: Psykisk skremmende film. Ikke særlig dyp, men funker flott som underholdning.

 

rod_terning4.jpg

Lenke til kommentar
[...]gledelig gjensyn med Micheal Madsen som Budd. En av mine favorittskuespilleret (se Hensynsløse Menn). Når jeg er innpå skuespillere må jeg også nevne David

 

De hensynsløse (Reservoir Dogs) (Bare så ingen begynner å lete etter den uten å finne :) )

 

Vi så Ungdommens råskap i dag (dok.film. av Margreth Olin. Følger en gruppe tiendeklassinger frem til eksamen)

 

Er ingen erfaren anmelder akkurat, men likte filmen veldig godt, spesielt synes jeg den kvasse begynnelsen var interessant. Enda mer interessant ble det etterhvert som vi fikk se mer og mer av personene som er med.

 

Filmen får en helt klart til å tenke, og jeg anbefaler alle å se den

Lenke til kommentar

Dead Man's Shoes

Shane Meadows

 

Jeg fikk gratisbilletter til denne filmen, og er glad for det. I ettertid var den ikke verdt 80kr, på samme måte som Hitchhiker's Guide ikke var verdt bussturen til byen.

Traileren ga et mye eklere inntrykk, jeg ventet på skikkelige brutale scener, og ble ganske skuffet av de heller tamme henrettelsene vi får oppleve. Det er ikke snakk om blood-lust, det handler bare om falske forhåpninger. Paddy Considine er fantastisk enestående glimrende superduper yeah, hvert blikk, hver rykning er så konsentrert og viktig at han ikke behøver ha "kule" Boondock-replikker for å være tøff, han er bare naturlig beinhard. Filmens høydepunkt. Ellers var det dårlig kameraføring, og jeg satt ikke igjen med noe.

Ålreit underholdning, men ikke mer.

4/6

Lenke til kommentar

Jeg har desverre ikke lest boken, så jeg kan ikke si min mening der om kvalitetsforskjellen er enorm eller ikke.

j

eg kan derimot si at det er ingen vits til å forvente at filmskaperne skal hente ut alt i boka og sette det på film. Det er urealistisk.

 

But I see your point.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...