Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilke andre Lang filmer har du sett, Sexy Mann?

 

Rang De Basanti (2006)

 

En britisk kvinne reiser fra England til India for å lage en dokumentar basert på hennes bestefars dagbok fra 20-tallet som omhandlet den Indiske uavhengigheten. Slik presenterer imdb filmens plott og stort mer om plottet er det egentlig ikke og si. Filmen derimot er noe av det verste skvipet jeg har sett på lang tid. Filmen er intet annet en indisk propaganda fra start til slutt ispedd altfor mange sangnumre. Legg også til et ofte upassende soundtrack, grusom klipping og en spilletid som fint kunne blitt kappet ned med en time uten at det villle hatt noe som helst betydning og man får Rang De Basanti. Dette er utvilsomt den dårligste filmen jeg har sett på imdb sin 250 liste, det er så dårlig at jeg nesten angrer på at jeg har satt meg som mål å bli ferdig med denne listen iløpet av året når jeg ser hvilke andre indiske filmer som ligger på listen. Håpløst at imdb ikke klarer å få bukt med denne indiske internett mafiaen som ødelegger en ellers grei liste. Denne filmen kan fint hoppes over.

 

Snill 4/10

Lenke til kommentar

De tre Mabuse filmene, Metropolis, M, The Woman in the Window og Scarlet Street. Det er de jeg kommer på nå. Alle filmene er helt topp, og Metropolis er min favoritt. En av tidenes, om ikke den aller beste sci-fi filmen noensinne. Men Lang var en utrolig imponerende regissør.

Lenke til kommentar

Son of Batman

 

Ra's al-Gul og Leage of Assassins blir angrepet av Deathstroke og gjengen, og Ra's blir drept. Men denne gangen er kroppen så ødelagt at Lazarus Pit ikke kan bringe ham tilbake, så da sliter man litt. Verre er det at datteren Talia nå sitter alene med sønnin sin, Damien. Dermed stikker hun og Damien til Gotham for å levere ham hos den biologiske faren: Bruce Wayne. Problemet er at Damien er oppdratt av League of Assasins som en drapsmaskin, så hvordan vil han og Batman gå overens? Ikke helt bra. :p

 

Ganske bra film, selv om det er litt tynt plott selv til en Batman-film. Damien og Batman er ganske forskjellige, så det kunne ha blitt mye mer kaos her enn det strengt tatt er. Men mye moro blir det nå likevel. Anbefalt for fans av Batman, men kanskje litt tam for casual fans.

 

 

Speed

 

Helt grei actionfilm. Kort fortalt har vi en buss med en bombe på. Straks bussen når 50mph blir bomben aktivert. Om bussen senker farten til under 50mph etter det sprenges bomben. Om en passasjer går av, sprenges bomben. Hva nå?

 

Resultatet er som forventet mye action, en übertøff Keanu Reeves fra tiden da han fortsatt var kul, og det meste man kan tenke seg av problemer. Selv dårlig humor og bensinlekkesje. ("Did you need another challenge?") :D Prøver man å finne noe logikk, realisme og bra historie i denne blir man skuffet, men tar man det som ren popcornfilm er den en klassiker.

 

Anbefales.

 

Trivia: Litt morsomt er det jo at Annie (spilt av Sandra Bullock) advarer om at forhold som starter i en dramatisk hendelse aldri kommer til å vare. Hun er fortsatt med i Speed 2, men Keanu Reeves er ikke å se noe sted. Hun fikk visst rett. :p Men å flytte handlingen fra en travel storby til åpent hav sier seg at det ikke funket, så skjønner godt at Keanu Reeves ikke gadd mer.

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

Bibelen (1966)

 

Ja den het det på Norsk. Har faktsk sett den på kino en gang i tiden.

 

Føyer seg greit inn i rakken av lignende slik type filmer fra den tiden, Men har litt egen vri.

Nær 3 timer lang, men kjedelig er det ikke å se på dette. En ganske stor del var viet Noah og og den store arken. Rart hvordan de hadde fått til det med dyrene dengang. Dyrene var virkelig verd å se på. John Huston har selv hovedrollen som Noah og spiller den bra.

Noe av det kan virke comisk i dag, men det gjorde ikke det mindre artig.

Kjekk klassisk Bibelfilm.

 

7/10

Lenke til kommentar

Hopper rulte i Speed :D

Enig der. Problemet er bare at det er alt for lett å se at bussen begynner å hoppe før den treffer kanten, altså mens broen fortsatt går rett frem. Ikke helt realistisk, med andre ord. Litt kjipt, da en realistisk Speed faktisk kunne ha vært interessant. Da måtte de ha forholdt seg til ting som går ann i virkeligheten, og filmen måtte dermed ha blitt ganske annerldes. Men moro er den, ja. :)

 

Og når vi først er inne på busshistorier:

 

 

:D :D :D

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Stort sett ingen filmer er realistiske hvis man skal tenke i de baner ;)

 

Paper Marriage 4.5/6 , Sammo inngår et fiktivt ekteskap pga gambling-gjeld som viser seg å være en felle og dama må prøve seg som gjørmebryter for å få endene til å møtes.

 

Naked comes the huntress 3.5/6 , handler om en jente som kler seg naken for å lokke til seg mink (nei , ikke kødd lol) og hennes far. De får da besøk av 3 omreisende (spilt av Chen Sing , James Tien og en til...husker ikke navnet på 3dje mann) som vil tjene penger ved å lete etter ginsengrøtter. Chen Sing lurer de 2 andre og de andre lurer han tilbake.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Stort sett ingen filmer er realistiske hvis man skal tenke i de baner ;)

Kommer alt ann på hva man mener med realisme. Det jeg tenker på er filmer uten CGI, og hvor stunts er laget "på ordentlig", uten bruk av CGI. Det handler bare om å være kreativ. Å få en buss opp i 50mph på en amerikansk motorvei er ikke så vanskelig, og å holde den der burde være mulig en god stund hvis det er lite trafikk. Bare fjern de sykeste stuntsene fra filmen, så har vi en film som kan regnes som "noenlunde troverdig"-realistisk. Å få en buss til å hoppe så langt over en ødelagt bro uten å miste fart eller bli skadet er for dumt. Det samme gjelder å glemme at man kjørte over en spikermatte for ti minutter siden, og at alle fire hjulene dermed er punkterte helt til helten ligger under bussen, før de "tilfeldig" føkker opp ting på helt feil tidspunkt. Skulle nesten tro bussen punkterte med vilje da, som om den trengte en ekstra utfordring :p

 

Men kanskje nok off-topic nå. :p

Lenke til kommentar

The Amazing Spider-man 2

 

Plottet er det vanlige for slike filmer. Fyr digger Spider-man. Spider-man aner ikke hvem fyren er. Fyren blir forbannet og vil ha hevn (?). Da er det jo kjekt at han fikk superkrefter først. :p Ellers har vi jo Harry Osbourne. Han vender hjem da faren ligger for døden (skjer svært tidlig, så regner det ikke som spoiler.) De som har litt kjennskap til Spider-man vet hvordan det kommer til å gå. ("I heard Harry said he wants Spider-man dead, but his buddy Pete he can trust.") :p

 

Var ganske skeptisk før jeg så denne, fordi det mildt sagt er mange superskurker mer eller mindre involvert her. Med tanke på at Spider-man 3 (av Raimi) hadde for mange skurker med hele tre stk, kunne dette fort ha gått galt. Heldigvis er fokuset her i hovedsak på Elektro og Harry Osbourne (og da mener jeg ikke superskurken han kommer til å bli), og resten er bare i svært korte cameos. Vi har for eksempel en kort actionscene i starten med fyren som vil bli Rhino etterhvert, men selve rustningen ser vi ikke før helt på slutten (sammen med et stk vinger og noen metallarmer...) Det gjør at vi strengt tatt bare har én superskurk her, selv om en stor del av filmen handler om Harry Osbourne.

 

Alt i alt en helt grei film om Spider-man, og langt bedre enn jeg fryktet. Kanskje ikke fullt så bra som den forrige, og spesielt klimaksene på slutten ble litt kjedelige. Det er faktisk hele tre klimaks her, men når det blir så spredt ut sier det seg selv at det blir litt nedtur. Hadde foretrukket ett eneste klimaks der de går all-out. Men det er ikke dårlig likevel, så filmen kan trygt anbefales til fansen.

 

Vurdering: 7.5/10

Lenke til kommentar

The Number 23 (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt0481369/

 

Filmen handler om en mann som blir besatt av tallet 23, og som blir overbevist om att en bok som omhandler dette tallet er om han selv. Tjaa, har nå sett bedre filmer, ikke att den var dårlig, men langt ifra den beste filmen jeg har sett. Jim Carrey gjør nå en grei figur i filmen, men det blir liksom aldri skikkelig spennende å man blir sittende der å se litt på klokka.

 

Terningkast: 3

 

 

Fast & Furious 6 (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt1905041/

 

Synes nå F&F var kult engang i tiden :innocent: og jeg likte de 3 første filmene selv om handligen ikke var all verden. Nr 5 i serien så jeg på kino og synes den var helt grei, helt til filmen ble helt ødelagt av den urealistiske slutten. Denne filmen er heller ikke noe unntak, men jeg synes hele filmen bare blir blæh. The Rock i filmen blir bare ekstremt kleint og harry for min del, og slutten er jo bare et meningsløst urealistisk fjas.

 

Svak terningkast: 3

 

 

Elysium (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt1535108/

 

Har sett litt frem til denne, da jeg elsker sci-fi. Filmen starter greit, og føler att den har greit potensiale til å bli en skikkelig sci-fi fest, men etterhvert som filmen går, så føler jeg att lufta sakte siger ut. Slutten blir veldig tam, og jeg føler att de kunne gjort så mye mer ut av filmen. Ingen direkte dårlig film, men heller ikke noe høydare for min del. En annen ting som skuffet meg var lydsporet, var ikke mye som skjedde på LFE kanalen.

 

Svak terningkast: 4

Endret av FiveInline
Lenke til kommentar
Fast & Furious 6 (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt1905041/

 

The Rock i filmen blir bare ekstremt kleint og harry for min del, og slutten er jo bare et meningsløst urealistisk fjas.

 

Svak terningkast: 3

 

 

 

Omfg ja! Slutten var berre så teit. Skikkelig urealistisk, lizzmm...... Men seriøst; slutten var det beste med heile filmen. Resten saug, mildt sagt. Horribelt keisam. Heile problemet er jo nettopp at den gjøken av ein regissør tar F&F-universet alt for seriøst.

Lenke til kommentar

Øh... har du i det hele tatt sett noen av Amazing Spider-man filmene? Snakker ikke om Raimi-filmene, men de to nye. (sangen jeg linket til bruker for øvrig den første Raimi-filmen, men tok den med fordi det forklarer Osborne-familen ganske bra.)

 

Ja var ikke Kirsten Dunst bare byttet med Ellen Page?

Lenke til kommentar

Ja F&F

 

 

Fast & Furious 6 (Bluray)

 

http://www.imdb.com/title/tt1905041/

 

The Rock i filmen blir bare ekstremt kleint og harry for min del, og slutten er jo bare et meningsløst urealistisk fjas.

 

Svak terningkast: 3

 

 

 

Omfg ja! Slutten var berre så teit. Skikkelig urealistisk, lizzmm...... Men seriøst; slutten var det beste med heile filmen. Resten saug, mildt sagt. Horribelt keisam. Heile problemet er jo nettopp at den gjøken av ein regissør tar F&F-universet alt for seriøst.

 

 

Vel, de hadde nå værtfall en lang rullebane :ph34r:

Lenke til kommentar

Halloween 1 & 2 (remakene)

 

Hau jau Rob Zombie skulle tydeligvis restarte hele Halloween-franchisen. Jeg har alltid likt de gamle filmene. Michael Myers er en brutal, stum satan som kjører kjøkkenkniven sin inn i alle halvnakne fjortisskjerringer og gutar han ser. Den hvite uttrykksløse masken (som er en hvitsprayet maske av William Shatner none the less) er skummel og uttrykksløs og skummel.

De nye filmene følger omtrent samme oppskriften, med mye fokus på Laurie Strode, søsteren til Herr Kjøttkniv.

Jeg likte de nye filmene ganske bra. Myers har blitt omtrent to og en halv meter høy, og er minst like sterk som før. Filmene er mer brutal og blodigere enn de gamle synes jeg.

Jeg ble litt satt ut av at vi få se ansiktet til Michael helt i starten på første filmen, men det er bare som barn, så masken kommer på når Lille Potetkniv er blitt Kjøttkniv Senior. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den halvghost-historien med mora som kommer tilbake i toeren, men greit nok. Rob Zombie måtte vel finne en rolle til kjerringa igjen. Noe som plaget meg litt i toeren er at Myers begynner å komme med HNNG! og HRRG! hver gang han svinger kniven. Noe av det som gjør fyren skummel, er for meg det faktum at han ikke sier en skit, i tillegg til at han er omtrent fullstendig udødelig. Tilsynelatende i hvert fall.

 

Uansettly, jeg likte filmene ganske greit så det må vel kanskje bli 7 av 10 kjøkkenkniver fra meg. Eneren er best, toeren ble litt mer usmurt. (Hirr hirr.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...