Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Knowing (2009)

 

Det er ikke så mye man kan si om filmen uten å røpe for mye. Filmen handler om det overnaturlige og om det å forutsi fremtiden.

 

Jeg likte den kjempegodt allerede etter bare 2 minutter. Det er noe som skjer hele tiden og filmen holder på nysgjerrigheten min hele tiden.

 

Jeg må slå til med full pott, 10 av 10. Fantastisk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det ikke lov å gi full karakter? :dontgetit:

 

Nei, er du gal? Her inne må man følge reglene. Egne meninger tolereres ikke!

Man skal i allefall ikke gi full pott såfremt det er en underholdningsfilm. 10'ere er KUN forbeholdt filmer av den gode sorten. Les BadSmile sin "få bra filmsmak-guide" og senk så karakteren din med 5-6 hakk... MINST!

Lenke til kommentar
Er det ikke lov å gi full karakter? :dontgetit:

 

Nei, er du gal? Her inne må man følge reglene. Egne meninger tolereres ikke!

Man skal i allefall ikke gi full pott såfremt det er en underholdningsfilm. 10'ere er KUN forbeholdt filmer av den gode sorten. Les BadSmile sin "få bra filmsmak-guide" og senk så karakteren din med 5-6 hakk... MINST!

 

Jeg klarer virkelig ikke å skjønne om det ironi eller ikke... :ohmy:

Lenke til kommentar

Shoot Em Up

En film propp full med action, men altid med en smil. En film som startet med at man ville lage masse kul action og så fant på storyen senere så man hadde en undskylding for action.

Karakterene er moderat festlige, Paul Giamattis over the top badguy gjør filmen severdig alene.

Filmen er fin, en av de bedre action filmene laget de siste årene, ikke like kul og hardcore som Rambo 4, men langt bedre enn transformers og die hard 4.

 

8/10

 

 

King Arthur

Film som prøver å være en ny Gladiator eller Braveheart men feiler ganske totalt.

Historien er simpel og ganske kjedelig. Ioan Gruffudds Lancelot er den eneste karakteren jeg liker i en ellers kjedelig film når det kommer til karakterer. Slaget på slutten er moderat severdig men ikke noe å hoppe i taket for.

Filmen er egentlig litt tullete, å prøve å vise hva som egentlig ligger bak Kong Arthur myten passer bedre i en dokumentar enn spille film, kong arthur er så full av masse kul fantasi og myte at å prøve å lage en semi historisk film om det er som å lage en film om rigenes herre, men å droppe alver, tropp og orker.

Med andre ord du fjerner alt det kule med historien og blir sittende igjen med det kjedelige.

 

5.5/10

 

Excalibur

Beste Arthur filmen der ute, driter totalt i virkligheten og spiller helt til holdent på myte og magi.

Nicol Williamson er hærlig som Merlin, han greier både å være limet som binder hele filmen sammen og comic relif.

Bruken av Carmina Burana, som nå ha blitt en liten vits passer perfekt inn i filmen, det samme gjør naturen og slåttene. Patrick Stewart er altid stas å se på film. Filmen taper seg litt at at de vil ha nesten alt fra myten. Filmen blir litt full selv om den ikke er så veldig lang. blir litt mye hopping i tid uten at man helt for følelsen at tid faktisk har godt siden forige sene. Men er en mindre ting og ikke av større betyding. Slagene i filmen er også intresange, selv om filmen er ren fantasi satt i en fantasi versjon av england er slagene overaskende nok antagligvis mer realistisk.

I stede for de utrolig kordinerte dansene man ser i filmer som braveheart, er slagene i denne filmen mer random og mer hack and slash. Det hele virker mer som man bare har et camra midt i slåssingen i stede for at man har et stort film crew som filmer en nøye planlagt dans. Det får det hele til å virke litt mer amatør messig men samtidig litt mer virklig på en rar måte. Man lever seg inn i denne verden med magi og riddere og filmen slutter på en bitter sweet tone med flott musikk. Slutt senen mellom Arthur og Mordred er flott og poetisk og det hele virker litt som en shakespearian versjon av kong arthur myten

 

8.5/10

Lenke til kommentar
Utrolig sterke og bra ulykkescener blant annet. Jeg satt med gråten langt oppi halsen i de to store ulykkene som ble vist.

 

Er det ikke lov å gi full karakter? :dontgetit:

 

Du får se den selv og gjøre deg opp en egen mening, smaken er som kjent som baken.

Så klart er det det lov. Og jeg var ikke ironisk, jeg ville bare få en litt bedre utdypelse siden jeg har hørt så mye negativt om den :)

 

Diskusjonen rundt 10/10 har vært oppe tusenvis av ganger. Noen mener den skal brukes på alle filmer man virkelig liker, noen mener at filmen som fortjener den karakteren ikke har kommet enda, noen mener den bare skal brukes til sine absolutte favorittfilmer.

 

Jeg er mer for den siste.

 

Men, din mening, din karakter. Ingen kan si noe imot deg på det.

Lenke til kommentar

Der og da følte jeg for å gi filmen full pott. Hadde null forventninger til filmen. Det var den andre filmen jeg så i går, og jeg hadde aldri sett den før- Ble ekstremt positivt overrasket - det spiller jo inn.

 

I dag så jeg "The last house on the left"

 

Også denne overrasket positivt. Handler om 3 hjerterå kjeltringer og en unggutt (sønn av den ene av kjeltringene) . De flykter fra politiet etter å ha brutalt myrdet 2 politimenn og pÅ sin vei er de skruppeløse.

 

Her er det mye vold.

 

Jeg likte filmen kjempegodt. Jeg har virkelig lyst at "the good guys" skal knerte kjeltringene.

 

For å ikke gjøre filmpolitiet sure gir jeg filmen 7,5 av 10 - jeg har lagt merke til at det er dette som er normal anmelder-skikk når det gjelder å gi karakter til en god film ;)

Lenke til kommentar

Gran Torino

 

post-154625-1245613826_thumb.jpg

 

Dette var virkelig en film for meg. I mine øyne var dette en knallbra og ganske genial film. Filmen var fornøyelig, på en brutal måte.

Da Walt ble drept satt jeg nesten og smilte. Ikke fordi jeg er en kaldblodig jævel, men fordi scenen var ganske fornøyelig. En grinete gammel rasist som irriterer seg over alle asiaterne i nabolaget ofrer seg for Sue og Thao, to asiatere fra nabofamilien.

Terningkast klarer jeg ikke bestemme meg for, men en knall film var det i hvertfall.

Lenke til kommentar

The Hangover

 

the-hangover_large.jpg

 

Først, forberedelsene mine til denne filmen:

Kameratgjeng på 5 som var ute i går, humøret er på topp. Drar på kino for å bli lett underholdt. Det er sommer med godt vær og alle er gjennomført happy. Humoren sitter løst.

 

The Hangover er akkurat det tittelen sier. En lang oppladning til en enda lenger fyllesjuke.

Fire kamerater drar til Vegas for å ha et "last night out"-bachelorparty før Dough skal gifte seg. Det er vanskelig å fortelle noen historie her uten å avsløre noe, men for å holde det kort: Vi får et tilbakeblikk fra hva som har skjedd denne kvelden og litt etter litt avsløres mer og mer.

Denne filmen er kjempeartig og jeg har ikke ledd så mye på lenge. Det er riktig nok enkel hollywood-humor, men det funker i denne filmen.

 

Terningkast: 5 (Etterlengtet artig film)

Lenke til kommentar

Hellboy II: The Golden Army

(Guillermo del Toro, 2008)

 

974e611f-7d79-4d3f-a87c-9689c8c3ce3d.jpg

 

Nok en heftig blu-ray-opplevelse. Veldig vakkert. Startens funky måte å fortelle om en gammel krig på er symptomatisk for filmens øvrige candy og snacks: Det er kreativt, fargerikt, og ikke minst utrolig morsomt. Jeg kan ikke huske sist jeg lo så mye til en film, og det er veldig positivt. Phet action, quirky details, snappy oneliners, this flick's got it all. Men enkelte pinligheter trekker ned, som for eksempel den helt sinnsyke sminken til Mini-Hellboy og kjærlighet mellom fisk og alv (det var sikkert lagd sånn med vilje (satire), og derfor er jeg litt vennligere stemt overfor dette). En svært god underholdningsfilm.

 

8/10

Lenke til kommentar

Hellboy 2 ble en gedigen skuffelse for min del, tror det hadde med forventninger(eller ikke-forventninger). Forventet ikke slik quirky-superheltfilm, og ble negativt overrasket da det viste seg at slik var hele filmen. Synes også det ble kjørt på med for mange skurker/monstre etc., det hele føltes litt uoversiktlig og ustrukturert. Hoved(?)skurken(han med hestehalen, tror jeg det var) var også usedvanlig tam.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...